Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Pszczelarnia 23:25, 08 lis 2011

Ach! Och! Ja też mam to, co Danusia: liście i trawy! Niewiele ale zawsze coś .
Gardenarium 23:28, 08 lis 2011

Bożenko, fajnie że jeździsz do Anglii, my także się wybieramy z Ogrodowiskiem
Wiosną także lubię żólty kolor, jest taki optymistyczny po zimie

Instagram Ogrodowiska
agniecha973 09:53, 09 lis 2011

Witam wszystkich zasłużonych na Ogrodowisku i Panią Danusię Szefową. Znalazłam to forum kilka dni temu i oniemiałam z wrażenia - mam na myśli Pani ogród. Powalające. Kocham buki i lasy bukowe - są takie "czyste" i piękne jesienią. Bukszpany... cóż... zawsze mi się podobały, widziałam dużo takich kulek i kostek na zdjęciach, ale Pani kompozycje są rewelacyjne. Hortensje... Zawsze mi się źle kojarzyły - z grobem wielkanocnym, ale Limelight... oczarowała. Po raz pierwszy w życiu zachciało mi się posadzić hortensje! Ja chyba zwariowałam! Nigdy nie mów nigdy...
A mój ogród... bagatela 10 000m2 (jeśli dobrze policzyłam). Powstaje od kilku lat w wielkim chaosie - przyjmuję co kto da lub sadzę to co mi się spodoba na jakichś zakupach. Ostatnie 3 lata to totalne zaniedbanie, z różnych przyczyn. Po przejrzeniu kilkunastu wątków odzyskałam jednak nadzieję na coś sensownego. Teraz jednak przeszkodą w tworzeniu i pielęgnowaniu będzie samo Ogrodowisko!!! Kiedy ja to wszystko przeczytam??!! Dobrze, że idzie zima, więcej czasu przed komputerem można będzie spędzić. Pozdrawiam serdecznie i przyznaję się, BĘDĘ PODGLĄDAĆ!
agniecha973 09:56, 09 lis 2011

A! Jeszcze jedno! Gdzieś zamieściła Pani zdjęcie betonowych schodów Mai (ale dziwnie ta odmiana wygląda po napisaniu). Bardzo mi się spodobały. Czy jest szansa na jakieś dodatkowe informacje? Z jakiego to betonu, że takie jasno szare? Cokolwiek więcej mnie ucieszy.
Gardenarium 10:11, 09 lis 2011

Witaj Agniecha No muszę przyznać, że 1 ha to jest coś, Jak to ogarniesz fizycznie ???
Z Twoim areałem musisz chyba przerzucić się na lekturę ogrodów angielskich.

Nie Agnieszko, schodów nie zamieściłam, może pisałam. Nie mam pojęcia i nie wypada mi pytać o schody, ona też pewnie nie wie, bo to robili wykonawcy od domu. One są jakieś przecierane, zacierane, ale trzeba to zrobić dobrze bo łatwo może dojść do wykruszenia, to kiepsko wtedy wygląda.

Instagram Ogrodowiska
agniecha973 10:20, 09 lis 2011

Właśnie przestałam ogarniać, zresztą nigdy nie ogarniałam (he,he). Ostatnio więcej czasu przerzuciłam na warzywnik, takie były potrzeby, ale muszę to od wiosny zmienić. Ogrody angielskie - nie do końca, choć może nie znam ich od prawidłowej strony. Muszę poprzeglądać tutejsze, bo szczerze przyznam nawet mnie do nich nie pociągnęło. Podoba mi się taki styl z płynnymi rabatami wijącymi się po trawniku. Takie coś jak Pani ma w kierunku ekranu z cisa, to co się wije wzdłuż muru. Tak tam gęsto, zielono i "pełno". Niby kilka gatunków, a tak ładnie. Czy to jakiś styl czy po prostu "Danusiowy"?
ana_art 10:23, 09 lis 2011

To taka 'angielszczyzna ' w Danusiowym wydaniu
agniecha973 10:33, 09 lis 2011

To taka angielszczyzna jak najbardziej! Zacznę przeglądać wieczorem wątki angielskie.
Moja rodzina mnie wkrótce eksmituje. Od kilku dni przychodzę wieczorem z pracy, zasiadam do kolacji przed ekranem z Ogrodowiskiem i nie ma mnie przez "kilka chwil". Tu nie ma dna!
popcorn 10:33, 09 lis 2011

Danusiu zdradzisz cenę takiego stożka cisowego? Jakiej są wysokości? piękne
dziękuję
Karolina
ana_art 10:35, 09 lis 2011

nie wiem czy Cię zatem pocieszę czy zmartwie ale to niewyleczalne