Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gabriela 09:53, 28 gru 2011

Nie będzie łyso, myślałam o roślinach włożonych pomiędzy dwie złożone razem szklane tafle, na płasko, tak jak się je przyciska do zasuszenia, wtedy wytrzymają kilka sezonów na pewno, zabezpieczone przed wilgocią w środku, o ile taka kompozycja nie będzie stała w pełnym słońcu. A u Danusi chyba nie będzie stała.
Gardenarium 09:58, 28 gru 2011

Jakby tak żurawki rosły to i kolor znajdzie się zimą, albo inne rośliny o bardziej trwałych liściach.

Kilka próbek ścian wodnych.

Instagram Ogrodowiska
agniecha973 10:08, 28 gru 2011

Gabriela napisał(a)
Nie będzie łyso, myślałam o roślinach włożonych pomiędzy dwie złożone razem szklane tafle, na płasko, tak jak się je przyciska do zasuszenia, wtedy wytrzymają kilka sezonów na pewno, zabezpieczone przed wilgocią w środku, o ile taka kompozycja nie będzie stała w pełnym słońcu. A u Danusi chyba nie będzie stała.

Aaaa! O to chodziło. A to ciekawe.
Gardenarium 10:10, 28 gru 2011

Teraz dopiero "zajarzyłam" o co chodziło Agniesiu.

Instagram Ogrodowiska
myszorek 10:46, 28 gru 2011

mi się najbardziej podoba blacha (może być młotkowana) cynowa, albo z patynowanej turkusowej miedzi.To trzecie zdjęcie jest mi osobiście najbliższe.Obejrzyj sobie Danusiu elemental spa Dornbrachta
agniecha973 11:18, 28 gru 2011

gardenarium napisał(a)
Jakby tak żurawki rosły to i kolor znajdzie się zimą, albo inne rośliny o bardziej trwałych liściach.

Kilka próbek ścian wodnych.

Jak dla mnie ta ściana daje najciekawsze efekty.
noemi 11:19, 28 gru 2011

Pomysł z lustrem, jak się da technicznie, dla mnie super, ewentualnie całe ze stali nierdzewnej, takie błyszczące cudeńko... prawie jak lustro też będzie wyglądać bardzo elegancko. Albo samo szkło, są w różnych kolorach, nazywa się to locobel, może być hartowane, wtedy jest trwalsze, i masz do wyboru cała paletę barw RAL. Może mleczna biała w ramie ze stali, albo taka zielonkawa przeźroczysta? A może pod szkło przeźroczyste , takie cosik :
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90186126/

Danusiu chyba, że wybierzesz jakieś zdjęcie zrobione przez siebie , w sensie jakiś widok, rośliny i przerobisz na plakat...

ale widok może się opatrzyć...tak mi się wydaje. Lepiej coś minimalistycznego
Sebek 11:32, 28 gru 2011

Hmmm - szczerze u siebie bym chyba wybrał wersję z kamieniem - mam słabość do takiego

Ale u Danusi to chyba za łatwe rozwiązanie - będzie na pewno coś czego jeszcze nikt nie ma i mieć nie będzie
Gardenarium 11:34, 28 gru 2011

Oj Sebciu.. nie wiem, podbijasz mi poprzeczkę

Instagram Ogrodowiska
Sebek 11:36, 28 gru 2011

Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie