Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Wieloszka 11:53, 28 gru 2011

Nr 1 - boski!!!!!!!
boguslaw_r_ 11:58, 28 gru 2011

gardenarium napisał(a)
Kolekcjonerstwo już przeszłam, teraz mam następny etap w rozwoju, ale jakbym Przemku miała ziemię to do niego wracam jak nie wiem co
Tęsknię za kolekcjonerstwem. W końcu jestem ogrodniczką.
kolekcjonerstwo super a jakie są teraz cukiereczki aż oczy się śmieją
boguslaw_r_ 12:11, 28 gru 2011

Przychodzi mi do głowy tylko jeden pomysł a mianowicie: Aby uzyskać dobry efekt zarówno przestrzenny jak i pasujący do całości zrobiłbym zdjęcie-obraz kwitnącej wiśni w oddali, która sugerowałaby przestrzeń jakby w przesmyku było kwitnące cudo, kiedy ktoś stanie na przeciwko pomyśli że ogród ciągnie się dalej a nie będzie odbiciem lustrzanym równie bardzo pięknym. Co Ty na to Danusiu. pozdrawiam
bociek 13:10, 28 gru 2011

Danusiu,

A zerknij na coś takiego, może od dołu zrobić taką imitację traw... coś w tym stylu...

http://www.davidharber.co.uk/water/interwoven_wall.html
Gardenarium 13:15, 28 gru 2011

Bociek tak to akurat z tej strony co tamta inspiracja...tylko że zostało już mało czasu a sobie to chyba najgorzej coś zaprojektować.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:15, 28 gru 2011

Sebek napisał(a)
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie

Och Ty

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:16, 28 gru 2011

boguslaw_r_kucharski napisał(a)
Przychodzi mi do głowy tylko jeden pomysł a mianowicie: Aby uzyskać dobry efekt zarówno przestrzenny jak i pasujący do całości zrobiłbym zdjęcie-obraz kwitnącej wiśni w oddali, która sugerowałaby przestrzeń jakby w przesmyku było kwitnące cudo, kiedy ktoś stanie na przeciwko pomyśli że ogród ciągnie się dalej a nie będzie odbiciem lustrzanym równie bardzo pięknym. Co Ty na to Danusiu. pozdrawiam

Takich sztuczek już próbowałam, ale ziemia mi potrzebna

Instagram Ogrodowiska
EwaG 13:40, 28 gru 2011

Danusiu, to i nieśmiało dołaczę się ze swoim pomysłem.
Tylko, że ja mam pomysł na odwrócenie koncepcji. Coś na kształt góry lodowej (płaskiej oczywiście) rozsadzanej od środka wodą. Czyli woda zamknięta międy taflami przeźroczystymi i wylewająca się przez szczeliny (spękania) na zewnątrz. Bardzo "ideologiczna" ściana wodna - w obronie topniejących lodów Arktyki i Antarktydy.
Pozdrawiam przednoworocznie (wzięłam sobie do serca Twój wpis "bez jemioły rok goły" i za 3 złote kupiłam taki pęczek jemioły, że wystarczyło na ozdobienia wianka Bożonarodzeniowego i dwóch "ikeban").
Richie 14:32, 28 gru 2011

Danusiu te instalacje ścian wodnych pobudzają wyobraznię i inspirują do poszukiwań podobnych rozwiązań w swoich ogrodach.Wszystkie 3 pokazane są wysokiej klasy a wszystko zalaży od warunków i możliwości .Też o czymś takim myślę...
Kaisia 18:18, 28 gru 2011

Danusiu, a mi żadna z pokazanych ścian nie pasuje do Twojego ogrodu, no może trzecia by sie wkomponowała, ale jest taka nie Twoja
Wierze że to będzie coś czego jeszcze nigdzie nie ma, taka nowa inspiracja dla ogrodników.
Nowe trendy, myśl Danusiu, na pewno masz to w głowie.