Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 10:06, 27 kwi 2013

Aniu, Dasiu, dziękuję

Przyszedł weekend a ja mam jak zwykle dylemat, czy najpierw w domu sprzątać czy na ogród lecieć Z robotą ogrodowa jestem daleko w tyle, napiętrzyło się strasznie, dom chyba poczeka
Dzisiaj muszę opryski zrobić, tarczniki na bukszpanach już siedzą, rh muszę dolistnie trochę odżywić po zimie, chmurzy się strasznie, żeby tylko nie padało!

Pozdrawiam i miłej pracy w ogrodzie życzę
AniaK 11:30, 27 kwi 2013

Znam te dylematy, dobrze że w nocy popadało, zostawiłam sobie plewienie na po deszczu, tylko dziś zimno trochę. Dom poczeka, więc do ogrodu i równie miłej pracy życzę.
Diana 22:36, 27 kwi 2013

Kochana dom poczeka
buziaki
Gardenarium 22:55, 27 kwi 2013

U mnie w domu nieco zakurzone, ale za to w ogrodzie lepiej, więc nie przejmuj się. Ogród teraz potrzebuje Twojej ręki

Instagram Ogrodowiska
AniaDS 22:59, 27 kwi 2013

Nie pomyślałam, żeby bukszpany na zimę do piwnicy...
I straciłam już takie dorodne 3 szt w tamtym roku.
Może jednak jeszcze raz spróbuję je posadzić do donic i tak przezimować.
Martuś, zdjęcia piękne .
arcobaleno 18:54, 29 kwi 2013

Ania - ja Szefowej posłuchałam jak ostrzegała, ze te w donicach przemarzają nawet przy -5 stopniach, więc schowałam i nie żałuję. Tylko z tarcznikami walczę, co za dziadostwo - brr! Mrówek im tam (tym bukszpanom) nawkładałam, podobno niektóre mrówki zjadają tarczniki, ciekawe czy te moje też Nie cierpię chemii na ogrodzie a jak widzę jeszcze zapis "szkodliwe dla pszczół" to tym bardziej - Tato ma kilka domów dalej małą pasiekę i po prostu nie mam serca...znowu serce sie kraje jak widzę obżerane rośliny i bądź tu czlowieku mądry!

Dziewczyny, porobiłam i w domu i w ogrodzie - wszędzie po łebkach, ale jest nagle tyle roboty, że nie ma w co rąk włożyć, latam po ogrodzie jak z ADHD i ciągle mam wrażenie, ze jeszcze tyyyle do zrobienia!

Standardowo skarpa doprowadza mnie do szału, przyjeżdżajcie dziewczyny - może mi coś doradzicie bo ja już nie wiem co tam nawtykać, żeby się trzymało!

No i mam inwazję ślimaków! Lilie dopiero co główki pokazały a już obżarte! mUszę ;poczytać jak się z nimi rozprawić !

A tu moje parapetowe brateczki - jedne w słońcu wybarwiają się na fajny pomarańcz, choć w zamyśle i przy zakupie były bardziej różowe niż pomarańczowe - ja to sie zawsze urządzę z tymi kolorami

giza 18:57, 29 kwi 2013

Piwkiem je, piwkiem
Ślimaki go nie lubią
Matka 19:02, 29 kwi 2013

ale cudnie u Ciebie

kurcze że też u mnie nie ma szpermarketówa moze są tylko mi o nich nic nie wiadomo?
giza 19:02, 29 kwi 2013

edit :
to znaczy bardzo go lubią, więc robi się za jego pomoca pułapkę
arcobaleno 19:04, 29 kwi 2013

Wszystko już się rwie do słońca - miło patrzeć - nawet chwaściory wyrywałam z uśmiechem na ustach