Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

Missm26 15:10, 29 lut 2012

Śliczne zdjęcia Irciu, u Ciebie naprawdę ciepło już jest
To na zdjęciu wygląda na tulipana botanicznego, takie malutkie czerwonawe prążki ma na liściach.
barbara_kraj... 15:30, 29 lut 2012

ircia napisał(a)
a te cebulki sadziłam jako szafirki. Ale jak teraz patrzę, to mam wątpliwości..... Wyglądają bardziej jak tulipany, ale cebulki nie wyglądały jak tulipanowe.
Może ktoś mi pomoże rozszyfrować? A może to jednak szafirki....? Sama nie wiem.....

A może to szafirek szerokolistny?
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/51,113408,6374055.html?i=7
wanda7 16:41, 29 lut 2012

Irenko, jak przyjemnie. Już aktualne zdjęcia pokazujesz! Wiosnę już macie. W moim ogródku pierwszą kwitnąca roślinką jest co roku rannik. On taki maciupeńki, niepozorny, a wygląda jak cudowne uśmiechnięte słoneczko I u ciebie już się pokazał. Zazdroszczę, bo ja jeszcze sobie na niego troszkę poczekam.
Irenko, na twoim zdjęciu to chyba jednak tulipanek, jak na moje oko. CZasem w handlu zaplączą się jakieś cebulki no i mamy niespodziankę.
AniaDS 16:57, 29 lut 2012

Ciekawa jestem co z tego zakwitnie .
Białe noce.. Chciałabym kiedyś to zobaczyć
Missm26 17:00, 29 lut 2012

Zobaczymy Irciu jakie cudo z tej niespodzianki wyrośnie
ircia 20:33, 29 lut 2012

Basiu, być może. Mam posadzone w tym miejscu dwie różne odmiany: Valery Finish i Mount Hood. Jedne z nich wyszły już dawno i wyglądają jak szafirki. No a ten drugi zaczyna wychodzić teraz i wygląda jak wygląda
Wandziu, listki mi też przypominają tulipany, ale cebulki nie wyglądały na tulipanowe....
Marciu, Aniu, niedługo wkleję zdjęcie tego cudaka. Zobaczymy, co będzie
marzena 20:35, 29 lut 2012

Irenko, no pięknie startują wiosennie Twoje rośliny, piękne obrazki
ircia 20:36, 29 lut 2012

wanda7 napisał(a)
Irenko, jak przyjemnie. Już aktualne zdjęcia pokazujesz! Wiosnę już macie. W moim ogródku pierwszą kwitnąca roślinką jest co roku rannik. On taki maciupeńki, niepozorny, a wygląda jak cudowne uśmiechnięte słoneczko I u ciebie już się pokazał. Zazdroszczę, bo ja jeszcze sobie na niego troszkę poczekam.
Irenko, na twoim zdjęciu to chyba jednak tulipanek, jak na moje oko. CZasem w handlu zaplączą się jakieś cebulki no i mamy niespodziankę.

Wandziu, ja też uwielbiam ranniki, szczególnie jak jeszcze są w pąkach.
A niespodzianki ze sklepów ogrodniczych znam też z doświadczenia W ten sposób zdobyłam cudną piwonię, która miała być zupełnie inna. Niestety, zakwitła tylko w pierwszym sezonie W następnym pokazała tylko liście. Może wiesz, jaka może być przyczyna?
ircia 20:38, 29 lut 2012

weronika77 napisał(a)
Też czekam na Danię w Twoich fotkach. Czapla, koniki i szarusie z mamą łabędzicą tak pięknie ujęte. I wiosna już do Ciebie zagląda. U mnie tylko słoneczko wiosenne a ziemia wciąż zimowa. Pozdrawiam!

Weroniko, będą zdjęcia na pewno Wiem, że kochasz podróże i nowe miejsca Na pewno znajdzie się coś, co Ci się spodoba
A wiosna za chwile zapuka do Ciebie tez
ircia 20:40, 29 lut 2012

marzena napisał(a)
Irenko, no pięknie startują wiosennie Twoje rośliny, piękne obrazki

Marzenko, miejmy wszyscy nadzieje, że będziemy oglądać ich coraz więcej