Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

EPODLAS 18:08, 01 mar 2012

Ja w zeszłym roku kupiłam bylinki w kapersach. Było to wczesną wiosną. Były to funkie, bodziszek, fiołek, i inne. Wsadziłam wszystkie do doniczek z żyzną glebą. W tych doniczkach podrosły, lepiej się ukorzeniły i takie sporawe roślinki wsadziłam do ogrodu. Jest to tani sposób pozyskania roślin.
andziulka 22:22, 01 mar 2012

Irenko, widzę, ze cały czas coś kupujesz ja nie chcę teraz chodzic po sklepach, bo pewnie skusiłabym się na coś,a nie wiem kiedy w końcu ta wiosna do mnie zawita tak bardzo za nią tęsknię
marzena 23:02, 01 mar 2012

Irciu, ja też nakupiłam dzisiaj troche nasion...no i teraz trzeba będzie je wysiewać
kwiatholandii 06:46, 02 mar 2012

Witaj Irciu. Przybywam z rewizytą . Widzę, że poważne zakupy były. Ja też nie mogę doczekac się wiosny, choć narazie mam w planach sadzić tylko w donice, bo za miesiąc ogród do góry nogami będzie. Pozdrawiam i zapraszam
Celina 17:47, 02 mar 2012

Witaj Irciu , ja tylko na chwilunię ,bo dzisiaj robotę mam inną zajrzę niebawem na dłużej Pozdrawiam
barbara_kraj... 18:27, 02 mar 2012

A ja kupiłam dziś śniedka i agapanta białego!
ircia 18:47, 02 mar 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Ja chyba też tak zrobię Bogusiu, kupiłam jeszcze floksy, irysy, dalie, orliki, hosty.... Chyba lepiej im bedzie jak wysadzę do doniczek. Jak myślisz?

Jeżeli mają duże,widoczne pąki to trzeba coś z nimi zrobić.Trochę to wcześnie,ale odstawiłam w chłodne miejsce,a w sobotę wywiozę na zacienioną i zostawię w domku na piętrze.Otulę ,mrozów już nie będzie.

Bogusiu - spróbuję w takim razie jeszcze je przetrzymać w chłodzie. Jak zaczną rosnąć to będę wsadzać do doniczek
ircia 18:48, 02 mar 2012

EPODLAS napisał(a)
Ja w zeszłym roku kupiłam bylinki w kapersach. Było to wczesną wiosną. Były to funkie, bodziszek, fiołek, i inne. Wsadziłam wszystkie do doniczek z żyzną glebą. W tych doniczkach podrosły, lepiej się ukorzeniły i takie sporawe roślinki wsadziłam do ogrodu. Jest to tani sposób pozyskania roślin.

Bożenko - ja też bardzo często kupuję tak byliny. Ceny są bardzo przystępne a na jakość roślin nie narzekam Kupiłam w ten sposób dużo, bo są ogólnie dostępne, no i kuszą w wielu miejscach
ircia 18:49, 02 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
I ja mam ten problem. Już sprzedają a jeszcze za wcześnie na wsadzanie do ziemi. Po białą serduszkę wrócę też. U Vivy widziałam z hostami białoobrzeżonymi posadzoną - piękna. Ale wrócę po nią nie do ogrodu Vivy tylko do sklepu.

Ewuniu - fajny pomysł z hostami Mam nawet miejsce przy nich, więc może posadzę tam swoją serduszkę
A wróciłaś po te biala do sklepu? Myślę, że warto

ircia 18:50, 02 mar 2012

andziulka napisał(a)
Irenko, widzę, ze cały czas coś kupujesz ja nie chcę teraz chodzic po sklepach, bo pewnie skusiłabym się na coś,a nie wiem kiedy w końcu ta wiosna do mnie zawita tak bardzo za nią tęsknię

Andziulku - kupuję, sieję, planuję.... Dzisiaj już nawet pieliłam w ogrodzie A potem była przerwa z herbatą na tarasie Sezon ogrodowy 2012 oficjalnie więc został u mnie otwarty