Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

dajana 22:33, 05 mar 2012

Przepraszam nie zauważyłam cię Irenko Tobie również życzę słonecznego poranka i pięknych snów ))
weronika77 23:36, 06 mar 2012

Dajano, to ja się gimnastykuję jak wstawić dla Ciebie na zielono link do ogrodu Kasi, a Ty mi emotikonami zarzucasz post, już się nauczyłaś więcej niż ja na tym forum.
Kajtusiowi też nigdzie nie zaglądałam, tylko w jego psie oczy, które mnie zauroczyły, ale wciąż się o niego martwię. Masz rację, on się ogląda już za dziewczynkami, szalał za taką trzy razy większą od niego. Mało, że nawiewał z domu, to podobnież tak przed nią skakał, albo do niej, że nie wiem czy mu nie grozi jakaś przepuklina...Mój mąż mówi, że coś mu wmawiam, i gdyby tak było, to by nie latał jak szalony ze swoim legowiskiem w zębach, niby z froterką.
Na razie muszę się skupić nad moim zdrowiem, bo kamyki i nerki znów mnie męczą.
Ale linka Tobie wkleiłam na zielono, więc po nim trafisz do kuchni w Twoim stylu...Buziaki.

Hanusiu, dla Ciebie miejsce jest zawsze, ławkę można wydłużyć, albo dostawić następne.
Irenko, w Twoim prawie Wrocławiu, wiosna chyba już jest?
Kolorowych snów na dzisiaj!
dajana 19:41, 07 mar 2012

Weroniko ale ja nie widzę tego linku ,w którym on jest miejscu? he,he podoba mi się twój taniec Przy takim ruchu kamienie nie mają szans Nie wygłupiaj się i nie choruj ,wiosna tuż tuż .Mnie bolą wszystkie kości ale to dlatego że brakuje mi działki he,he Nie daj się Weroniko kiedy poczujesz zapach wiosny wszystko minie Pilnuj Kajtusia bo go stracisz pójdzie za instynktem i nie wróci,, nawet nie chcę myśleć jaki może go spotkać los bez swojej pańci.Zdrówka kochana ci życzę. Porozglądam się jeszcze za tym linkiem.
dajana 19:44, 07 mar 2012

Juz znalazłam Weroniko jest u mnie dzięki idę zobaczyć i wrócę Buzka !
weronika77 23:05, 07 mar 2012

Dajanko, wypróbuj moją "instrukcję" wklejania linków;
1. Prawym myszy robię KOPIUJ w adres strony www (bez http://)
2. Ustawiam kursor do POSTu i klikam na 3-ci znaczek (nad ramką)
3. Pojawiają się dwa krańcowe kody w nawiasach kwadratowych.
4. Do pierwszych nawiasów robię WKLEJ (prawym myszy)
a "zielony napis" (link text) zamieniam na WKLEJ (adres,stronę,którą KOPIOWAŁAM).
Reklamacje przyjmuję.

A wiosenne słoneczko już poprawia mi nastroj, Kajtuś też.
I niech no tylko zakwitną nasze róże. Zaglądałaś do działu RÓŻE na Ogrodowisku...
DOBRANOC!

Milka 16:40, 08 mar 2012

Weroniko, moc kwiatów ci przesyłam z okazji naszego święta

i zdrówka życzę, bo dokuczliwość kamyków znam; wiosny dalej wypatruję, jest cieplej ale bardzo wilgotno i szaro-buro; ale pełna optymizmu i uśmiechu czekam

weronika77 19:18, 08 mar 2012

Dzięki Irenko za pachnące kwiaty. Ja na poczekaniu upiekłam do kawki, jabłecznik z bakaliami, proszę. Świętujemy i marzymy, by nam było jeszcze lepiej, i by wokół nas krążyli sami supermeni.
I mam na myśli święte słowa Hanusi, i już odganiam ten widok, że mogłam być Chineczką zaprzęgniętą do rykszy, a kysz.
Życzę sobie i Wam Kobiety, byśmy na co dzień były doceniane, i to od serca, póki jesteśmy.

bociek 19:20, 08 mar 2012

Weronika, ale pycha ciacho Dasz przepis? Moj malzonek mocno ciastowy, wiec musze sie ciagle doszkalac
weronika77 19:58, 08 mar 2012

Proszę Boćku. Mój mąż niby unika słodyczy, ale nie tego jabłecznika, ani mojego sernika.
Jabłecznik ekspresowy:
- 4 jaja, 1,5 szklanki cukru.....zmiksować dodając oleju 0,25 szklanki
- do tego przesianej mąki 2 szklanki ( w tym 3 łyżki ziemniaczanej) i łyżeczkę proszku do pieczenia
(można dodać odrobinę wody ok.0,3 szkl. w razie potrzeby)
- do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, tortownicy włożyć kawałki jabłek (ok 1 kg),
można wrzucić bakalie i łuskany słonecznik
-zalać ciastem i piec w piekarniku ok.45 minut, posypać cukrem pudrem ( lub polać lukrem jak wystygnie)
bociek 20:01, 08 mar 2012

Dziekuje, na pewno wyprobuje. Jeszcze tylko dwa pytania, jaka temp. pieczenia -180? Jablka jakies specjalne stosujesz , czy moze typowe dla szarlotki (np. reneta?)

Na pewno wyprobuje