Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Milka 14:15, 19 mar 2012

i zaczyna sie bajkowo teraz w kąt komputer, goście na powietrzu i w duszy gra
weronika77 19:32, 20 mar 2012

Irenko, mój mały Kajtuś dzisiaj cichutko popłakuje. Okaleczył sobie oczko, i dzisiaj miał zeszywane powieki by pod nimi mogło się goić oczko. Obudził się po zabiegu, w kołnierzu, w którym trudno jeść i pić, i patrzeć jednym oczkiem. Ale kołnierz zastawia oczy przed jego łapakami, żeby nie zrobił sobie krzywdy.
Aż mnie rozbolała głowa i oczy. Tak wygląda u mnie początek wiosny. Może po trudnych początkach będzie weselej potem...
Krys 19:58, 20 mar 2012

Weronika przykro ,że Kajtuś chory ,będzie dobrze ,rana się zagoi trzeba czasu .
hanka_andrus 20:16, 20 mar 2012

Weroniko,z Kajtusiem będzie dobrze! Wydobrzeje!
Milka 10:36, 21 mar 2012

weronika77 napisał(a)
Irenko, mój mały Kajtuś dzisiaj cichutko popłakuje. Okaleczył sobie oczko, i dzisiaj miał zeszywane powieki by pod nimi mogło się goić oczko. Obudził się po zabiegu, w kołnierzu, w którym trudno jeść i pić, i patrzeć jednym oczkiem. Ale kołnierz zastawia oczy przed jego łapakami, żeby nie zrobił sobie krzywdy.
Aż mnie rozbolała głowa i oczy. Tak wygląda u mnie początek wiosny. Może po trudnych początkach będzie weselej potem...

szkoda psiaka, wiadomo, że to przeżywasz, ale powolutku się wygoi i będzie dobrze trzymajcie się
anka 10:55, 21 mar 2012

witam! Nie wiem, jak to się stało, ale dopiero teraz odwiedzam Twój ogród Ależ soczyste barwy, aż kwiatami zapachniało....
Widać,że wkładasz w swój kawałek ziemi dużo serca!
Pozdrawiam
weronika77 19:17, 21 mar 2012

Krysiu, Haniu, Irenko, dzięki za słowa otuchy. Jest nadzieja na uratowanie oczka. Jutro Kajtusia zobaczy lekarz, i jak wszystko idzie dobrze, to po 10 dniach zdjęcie szwów.
Śliczne są takie owłosione pieski, ale nie wiedziałam, że to dla nich uciążliwe, szczególnie w okolicy ślipków.
Jeszcze bardzo smutny, ale chodził ze mną po ogródku. Podnosi łapki, żeby go wziąć na ręce, i przytula się jak dziecko.
Anko, dzięki za mile słowa. Twoje róże w okręgu przyjdę podziwiać, a Ty pokazuj każdą sztukę jak tylko zakwitnie.

Nasz chory maluszek Kajtus

Przebiśniegi podrosły przez ostatnie 4 dni

Krokusików też przybyło, ale jeszcze więcej śpioszków siedzi w ziemi, oczekując więcej słoneczka

dajana 20:56, 21 mar 2012

O rany moje biedactwo, czym zranił sobie oczko Weronisiu? Pewnie jakimś sztywnym krzewem Niestety one są niskopienne jak ja to nazywam z noskiem przy ziemi Bardzo należy uważać gdzie wchodzą czy biegają.Tylko jak to zrobić kiedy są żywe jak iskry ..Przytul go ode mnie bidulka .współczuję tej traumy kiedy to się zdarzyło ,wiem co czułaś.
Bogdzia 21:33, 21 mar 2012

Ja słyszałam że nie powinno im się scinac sierści nad oczami , ale lekarz pewnie by Ci to powiedział gdyby tak było.
weronika77 21:42, 21 mar 2012

Dajano, mam wyrzuty sumienia, bo nie dość wcześnie to zauważyłam. nie dał się dotknąć do główki, warczał i gryzł. Byłam zszokowana. myślałam, że to ucho, więc lekko mu smarowałam maścią z antybiotykiem. Sama w tym czasie miałam silne dolegliwości bólowo nerkowe. Zakrapiałam mu oczy na wszelki wypadek i wbrew jego wielkiemu oporowi. Potem doszliśmy do wniosku, że może się struł wodą z oczka, gdzie wyjątkowo w tą zimę wszystko wymarzło z rybami i żabami włącznie.
Gdy nie chciał jeść i pić zawieźliśmy go do lekarza. wiesz, pod burzą jego włosów nic nie było widać. Trafiliśmy tym razem na dobry zespół lekarzy, ale widok Kajtusiowego oczka "śni mi się po nocach" i myślę jak musiał cierpieć, i miał prawo mnie gryź, a on tylko mnie straszył.
Lecę mu zakropić oczka. Mam za to jedną dobra wiadomość, nie trzeba mu robić tego zabiegu z zamrażaniem, bo okazało się, że rzęsy rosną prawidłowo. Pozdrawiam!