Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 23:43, 14 wrz 2012

Moje ulubione astry, ujarzmione.

Astry w ogrodzie.

Bogdzia 20:07, 15 wrz 2012

Weroniko dziękuje Tobie i Twojemu M za bardzo miły dzień. Przekazuje również pozdrowienia od Jotki i Martka i czekam na zdjecia.
weronika77 23:22, 15 wrz 2012

Bogdziu, i my dziękujemy za miły dzionek w Twoim towarzystwie, i za roślinki. Za pozdrowienia Jotce i Martkowi również dziękujemy, i pozdrawiamy.
Zaszokowałaś mnie sadzonką parzydła, olbrzymia sadzonką, która zmieściła się do samochodu tylko dlatego, że odbyły się najpierw postrzyżyny. Ja pisałam o miejscu na rabacie na parzydło "olbrzymie", bo miniaturowe mam. Wsadzę, i zrobię zdjęcia Twoim roślinkom.
Nasze zakupy też muszą poczekać, bo wróciliśmy i zrobiło się ciemno i późno.

"Pocałowaliśmy klamkę" można powiedzieć, bo przyjechaliśmy zobaczyć końcówkę defilady kwiatowo owocowej, parę minut spóźnienia. Cztery godziny oglądania, podziwiania i kupowania kwiatów zrekompensowało nam te stracone minuty.

weronika77 23:36, 15 wrz 2012

Podziwiałam kompozycje kwiatowe

ale jeszcze bardziej...owocowe, te niżej pokazane arbuzowe rzeźby.

an_tre 23:45, 15 wrz 2012

Zawsze podziwiałam te wspaniałe prace wykonane na arbuzach liczy sie pomysłowość
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
weronika77 23:47, 15 wrz 2012

I jeszcze z Wystawy Kwiatów Owoców i Warzyw w Skierniewicach 15.09.2012r.

monteverde 00:01, 16 wrz 2012

Weroniko piekne zdjęcia z wystawy mam książkę o wycinaniu tych ozdób, ale nigdy nie było czasu aby spróbować a do tego potrzebne są te i specjalne nożyki i dłutka ja najlepiej lubię astry chryzantemowe
pozdrawiam
Mala_Mi 00:14, 16 wrz 2012

Witaj Weroniko... piękne te wycinanki.. podziwiam, bo ja nawet marchewki w ząbki nie przytnę.... i różne dłutka kupiłam sobie No cudowne te wycinanki......
A kolega piesio...... też był na wystawie???
akanta 00:25, 16 wrz 2012

weronika77 napisał(a)
Róże powtarzają kwitnienie.

Chopin.

Dune.

Flamingo.

Lady X.

Weroniko u Ciebie jak zwykle pięknie i bardzo kolorowo.Wydaje mi się ,że rozpoznaję imiona róż-na zdjęciu za Flamingo może to Faschnaft a za Valencią Louise Odier /mam obie /.Louise w tym roku wypuściła 1,5 m pędy i teraz będzie lepiej kwitła niż podczas letnich upałów.Wkleję Ci dla porównania .

Pozdrawiam serdecznie .
weronika77 19:01, 16 wrz 2012

Aniu asc i Aniu an-tre, Monteverde, rzeźby arbuzowe wymagają z pewnością talentu i cierpliwości, i jaka uczta dla oczu.
Piesio został w domu tym razem, bo nie byłam pewna czy dostałabym bilet dla psa na Wystawę Kwiatów...
Poza tym były zakupy, a tych ani mężczyźni ani psy nie lubią, tylko my kobiety mamy do tego cierpliwość.
Razem z Bogdzią mogłyśmy oglądać i kupować, a byłoby dużo do kupienia, czego jeszcze nie mamy.
Mi przybyła czerwona jeżówka, czosnki niebieskie i różowe, dwa niebieskie clematisy, hosta prawie biała, cztery duże lilie różowe i zielonkawe, giganty tulipany w kolorze blue i nie tylko, też ICE KREAM i LADY ELEGANT...Na wiosnę się okaże, co urośnie.
Mam też parzydło (to duże) od Bogdzi, i złocistą rudbekię i dzielżany. I trochę pracy w ogrodzie.

Akanto, dziękuję. Tak myślałam, że to Luise Odier i niebieska po prostu Blue Moon.
Pozdrawiam.