Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

grupa_trzyma... 22:32, 09 sie 2012

Moje niezawodne kobitki! !!!
Brakowało mi Was, jak nie wiem co!
Grabie są, gotowe do działania! Myślimy i dumamy ciągle jak rozwiązać nasz ogródkowy problem.
Niektóre pomysły wdrażane są na ostrzu grabi...grozi to poważnym rozłamem w grupie...nie wiem co to będzie. Ta projektantka, o której pisałam na samym początku miała rację, że zwiała gdzie pieprz rośnie. Ten nasz ogród pokona każdego nierozważnego ogrodnika, który ośmieli się go okiełznać.

Irena! Ogórki lada chwila wylądują w studni...to brzmi trochę jak hasło Hansa Klossa
Żałuję, że przez nawał prac wszelakich nie mogłam być z Wami u Ani...Jaka szkoda. Tam MUSI być pięknie! No, i zobaczyć Was wszystkich ponownie...BEZCENNE!

Tess jutro zrobię zdjęcia, bo dziś padało. To nic wielkiego...tylko ścieżki z łupka ale bardzo mnie cieszy sam fakt, że coś drgnęło w temacie.

Ewunie dwie jak miło Was widzieć. Teraz będę miała więcej czasu (oby) i będę do was zaglądać. Za grosz nie wierzę, że w Pszczelarni BZ. Raczej BZZZZZZZ! Pszczółki wszak nie próżnują.
agniecha973 22:57, 09 sie 2012

Hej! Jak tam pomidory? U mnie wysyp. Trza to przerobić. Mój Mexico ważył 68 dkg! Aż sfotografowałam go na wadze. Robiłam smakowanie różnych gatunków i jestem zainteresowana Waszymi gustami. Który pomidor Wam najbardziej smakuje? Macie faworyta?
grupa_trzyma... 23:04, 09 sie 2012

Cześć Agucha! Pomidory rosną jak szalone. Twój Mex większy od naszego. Nasz miał ledwie 50 dkg.
Ale, ale nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa. Mamy jeszcze asa w rękawie...
Andrzejowi najbardziej smakuje Pera di Abruzzo. Duży, słodki, pyszny...
Ja tam wszystkożerna jestem i wszystkie mi smakują...albo mam tak mało wysublimowany smak...nie wiem ale polubiłam te koktajlowe szwendaczki i Black Brendywine.
Robiłaś zdjęcia?
agniecha973 23:27, 09 sie 2012

Tak, mexico musiałam sfotografować Czekam na Waszego asa. Zapamiętujcie jak najwięcej, będziemy wymieniać dane i w przyszłym roku będziemy jeść najpyszniejsze pyszności. Pozdrawiam.
Evchen 23:43, 09 sie 2012

b ę d z i e m y
Ja pamiętam o tych ogórkach i pomidorach, na które zostałam zaproszona...
Pszczelarnia 10:25, 10 sie 2012

A ja w przyszłym roku oznaczę moje pomidory i ogórki, bo za grosz nie wiem (a mojemu haed gardener - ojcu jest to obojętne, "wszystko urośnie", mówi, jak sieje).

PS A co z tą projektantką? Zwiała?
anna_studio 13:21, 10 sie 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Irena! Ogórki lada chwila wylądują w studni...to brzmi trochę jak hasło Hansa Klossa
Żałuję, że przez nawał prac wszelakich nie mogłam być z Wami u Ani...Jaka szkoda. Tam MUSI być pięknie! No, i zobaczyć Was wszystkich ponownie...BEZCENNE!

Ooooo !!! To szykuj się na 8 września na Górny Śląsk....zobaczysz wszystkich ponownie

...jak to projektantka zwiała...jaśniej proszę ???
grupa_trzyma... 16:47, 10 sie 2012

Ja już jestem gotowa do drogi, Anula. Strasznie chciałabym się z Wami spotkać. Muszę tylko namówić Andrzeja, bo trochę marudzi a ja sama samochodem w taką trasę się nie odważę. Taki ze mnie kierowca.

Projektantka zwiała, ale to stare dzieje. Właściwie to i dobrze, że zwiała. Dzięki temu częściej zaglądaliśmy do Internetu w poszukiwaniu pomocy i Andrzej znalazł Ogrodowisko. Czyli nie ma tego złego...
anna_studio 15:04, 11 sie 2012

...to Ciebie na dobrą drogę mąż sprowadził.......
Dziękuj eMowi, dziękuj......
i namawiaj...namawiaj....masz jeszcze prawie miesiąc.....wierzę w Twoją skuteczność
grupa_trzyma... 10:37, 12 sie 2012

Już namówiony!
I jeśli tylko praca bedzie łaskawa i nie pokrzyżuje nam planów to będziemy u Kapiasów!