Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

andziulka 19:30, 15 mar 2012

Pracowita jesteś Wandziu. Tyle roślinek w domu i w ogrodzie! Dodatkowo jeszcze wysiewasz- super
hanka_andrus 21:06, 15 mar 2012

Ja chyba leniwiec jestem....nic jeszcze nie zasiałam.A już czas najwyższy!U Wandzi to łąka lobeliowa!
Gratuluję!
karolciab93 14:50, 16 mar 2012

Witaj Wandziu spacer po Twoim ogródku tam mnie wciągnął że przeczytalam wszystko za jednym zamachem dowiedziałam się cennych rzeczy o liliach no i nacieszyłam oczy
Pieknie u Ciebie gratuluje zapału i z niecierpliwością czekam na pierwsze oznaki kochanej wiosny
pozdrawiam
Milka 14:52, 16 mar 2012

u mnie niestety tak nie wyglądają, ale czekam cierpliwie
wanda7 16:39, 16 mar 2012

Monteverde, tą moją lobelię posiałam w takich maciupeńkich doniczkach, a więc nie zamierzałam jej raczej pikować, ale chyba jednak podzielę każdą doniczkę na dwie porcje. Na więcej części dzielić nie będę, bo chcę mieć duże kepy lobelii w gruncie i w doniczkach
Jotka-Jolu, dzień dobry. Chyba jeszcze u mnie nie byłaś. Witam Cię w takim razie ze zdwojoną radością. Parapety mam faktycznie zastawione co do ostatniego centymetra. I to nie tylko parapety, bo także różne stoły i stoliki. Zaczynam już powoli tego nie ogarniać. A tu ogród czeka...
Andziulka, w tym roku jakoś mnie wzięło na sianie, bo wcześniej raczej nie wysiewałam. Ale to jest fajna zabawa, I ciekawie obserwować rozwój rośliny od zera
Haniu, jeszcze zdążysz z sianiem. Te, co idą prosto do gruntu, to spokojnie. Masz mnóstwo czasu. Choć z drugiej strony...
Karolciu, bardzo się cieszę, że zechciałaś to wszystko przeczytać, bo jednak jak się już nagromadzi trochę stron, to lektura robi się żmudna. Zapraszam serdecznie na wiosenne zdjęcia.
Irenko, a co u ciebie kochana nie wygląda?

Dzisiejszy dzień spędziłam bardzo wydajnie. Najpierw pościnałam wszystkie trawy na jeżyki.

Później przywieziono mi największe skarby ogrodnika: korę, ziemię i obornik

Wyciągnęłam taczusię, którą dostałam w tym roku na gwiazdkę, i porobiłam przy trejażu dołki na róże. Wszystko czeka w gotowości na przyjazd moich ukochanych angielek.

No a w ogóle to wreszcie coś mi zakwitło. KROKUSY!!!

Milka 16:43, 16 mar 2012

sezon odpalony, oj zazdroszczę ja czekam do soboty; moja lobelia jakoś mizernie idzie i nie wiem co z nia dalej będzie; skoro wzeszłą to folie ściagnęłam i teraz jakos mizernie idzie
bogumila 16:54, 16 mar 2012

Lobelia bardzo urodziwa,reszta też.
karolciab93 17:13, 16 mar 2012

Przecudowne krokusiki u mnie niestety niektóre dopiero ledwo wystawiły łebki a reszta znikła za sprawą kreta ;(
ircia 21:15, 16 mar 2012

Witaj Wandziu! Krokusy takie radosne i w wyjątkowym kolorze (chyba że aparat trochę przekłamał)
No i prace zapowiadają się ciekawie
A co wcześniej rosło przy pergoli? Bo widzę, że jakieś róże już tam są.
Oj, będzie cudnie
wanda7 22:15, 16 mar 2012

Irciu, te krokusy są takie w realu. Żółte z muśnięciem białego.
Przy trejażu rosną już trzy róże, ale postanowiłam zrobić przed nimi rząd z niższych róż Austina. Kiedyś rosły tu lilie, lecz już jakoś tak zmarniały, a więc postanowiłam je zastąpić różami. Może jeszcze jakiś powojnik da się między nie wcisnąć.