leonia_pawlik
19:55, 04 maj 2012

Aniu, tej zimy bardzo dużo róż wymarzło. Ja też wymieniłam 6 róż. Pozostała jeszcze jedna, bo dałam jej szanse, ale niestety nie odbiła. Miałam duży kłopot z nabyciem nowych sadzonek, bo róże miały tej wiosny niezwykłe powodzenia; znikały niczym ciepłe bułeczki. Kupiłam, co było, bo nie miałam wielkiego wyboru. Ładnie się przyjęły, ale co z nich wyrośnie? Pewnie róże, ale czy będą takie jak na opakowaniu?
Zobaczymy! Przyjdzie czas, to je pokażę na Ogrodowisku.
Haniu, skoro tak twierdzisz, to jutro posadzę Twoją dalię. Bardzo ładnie się przechowała; jest zdrowa i jędrna.

To, co widzicie między kopułami floksików, to czosnek. Od lat między kwiatami, szczególnie zaś między różami, sadzę czosnek.Wychodzi to na zdrowie kwiatom , a i czosnek wyrasta okazały. Doradził mi to doświadczony ogrodnik. Spróbujcie. polecam. Sprawdzone.
Zobaczymy! Przyjdzie czas, to je pokażę na Ogrodowisku.
Haniu, skoro tak twierdzisz, to jutro posadzę Twoją dalię. Bardzo ładnie się przechowała; jest zdrowa i jędrna.

To, co widzicie między kopułami floksików, to czosnek. Od lat między kwiatami, szczególnie zaś między różami, sadzę czosnek.Wychodzi to na zdrowie kwiatom , a i czosnek wyrasta okazały. Doradził mi to doświadczony ogrodnik. Spróbujcie. polecam. Sprawdzone.