Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

bociek 20:50, 29 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

dzisiaj stwierdziłam że jak mi wiśnie kiku-shidare urosną ro kule bukszpanowe dostaną eksmisje będą do adopcji za rok

Marzenko, czy juz jest casting na matke zastepcza???

Mam bogate doswiadczenie, jestem odpowiedzialna, pracowita, mila, sympatyczna z poczuciem humoru Wprost brak mi wad

Uwazam, ze doskonale nadaje sie na matke zastepcza dla bukszpanow, co moge potwierdzic stosownymi referencjami
Konstancja30 21:53, 29 maj 2012

bociek napisał(a)

dzisiaj stwierdziłam że jak mi wiśnie kiku-shidare urosną ro kule bukszpanowe dostaną eksmisje będą do adopcji za rok

Mam bogate doswiadczenie, jestem odpowiedzialna, pracowita, mila, sympatyczna z poczuciem humoru Wprost brak mi wad

Uwazam, ze doskonale nadaje sie na matke zastepcza dla bukszpanow, co moge potwierdzic stosownymi referencjami

i jak ... pytam jak to przebić ... ???
Madzenka 22:00, 29 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)

i jak ... pytam jak to przebić ... ???

Iza ciężko będzie przebić Boćka Nie martw się matkę chrzestną też potrzebują Jakoś damy rade
Madzenka 22:02, 29 maj 2012

bociek napisał(a)

Katarzyno zatsanawiam się czy weźmiesz pełną i niczym nie ograniczoną odpowiedzialność???? Na szczęście mam jeszcze ze dwa lata na podjęcie decyzji

Kasia dzisiaj zaczęłam kulkować moje kule bukszpanowe, te które juź mają spore przyrosty. Jutro cyknę foty. Całkiem ładnie już te kule palntjacjowe sie prezentują
Linka 22:27, 29 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Hej Marzenka, bywam nałogowo , zaglądam, podglądam
W temacie nawozów to wczoraj zapisałam azofoskę, dolomit, dziś konewkę a lanie też wdrożę
Mój małż ma hydrokompleks i mówi że to podobne do azofoski, mogę to zamiennie? masz rozeznanie?
Pozdrawiam

Hydrokomples ma niższą zawartość azotu, sprawdziłam azofoska 23% a hydrokompleks 12% więc nie do końca to samo.
Dziewczyny azofoska jest dobra wiosną a teraz to pewnie już za dużo tego azotu i lepszy będzie florovit.
Doczytałam zresztą, ze ten sam producent!!!!

Ja nie jestem specjalistką od nawozów 10 lat temu połowe roślin wypaliłam sobie bo podsypałam nawozem , nie podlałam a potem było palące słońce. Od tego czasu ostrożnie dozuję nawozy i podlewam, podelwam, podlewam...

Dzięki Marzenka ( małż zdziwienie zrobił jak mu mówię o zawartości azotu )
Jak nie jesteś specjalistką, jak 10 lat juz sypiesz ............ja mam taką tendencję zawyżania dawki, żeby lepiej było i mam za sobą przedawkowania..... kilka lat temu podsypałam tak młode tawułki wzdłuż całego żywopłotu i padły wszystkie, potem wymieniłam na te obecne
KasiaWB 22:32, 29 maj 2012

ufff, ale musiałam stron nadrobić a do tego zanotować tyle ciekawych informacji
Dolomit już mam, cały worek ) ale narazie czaję się z sypaniem, bo nie wiem ile tego instrukcja nie jest jednoznaczna )) a czy istnieje zagrożenie przenowożenia dolomitem? )))
Madzenka 22:35, 29 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
ufff, ale musiałam stron nadrobić a do tego zanotować tyle ciekawych informacji
Dolomit już mam, cały worek ) ale narazie czaję się z sypaniem, bo nie wiem ile tego instrukcja nie jest jednoznaczna )) a czy istnieje zagrożenie przenowożenia dolomitem? )))

Kasia pewnie można przenawozić jak posypię u siebie to Ci na piszę, bo zawsze robie to na oko
Madzenka 22:38, 29 maj 2012

Linka napisał(a)

Hej Marzenka, bywam nałogowo , zaglądam, podglądam
W temacie nawozów to wczoraj zapisałam azofoskę, dolomit, dziś konewkę a lanie też wdrożę
Mój małż ma hydrokompleks i mówi że to podobne do azofoski, mogę to zamiennie? masz rozeznanie?
Pozdrawiam

Hydrokomples ma niższą zawartość azotu, sprawdziłam azofoska 23% a hydrokompleks 12% więc nie do końca to samo.
Dziewczyny azofoska jest dobra wiosną a teraz to pewnie już za dużo tego azotu i lepszy będzie florovit.
Doczytałam zresztą, ze ten sam producent!!!!

Ja nie jestem specjalistką od nawozów 10 lat temu połowe roślin wypaliłam sobie bo podsypałam nawozem , nie podlałam a potem było palące słońce. Od tego czasu ostrożnie dozuję nawozy i podlewam, podelwam, podlewam...

Dzięki Marzenka ( małż zdziwienie zrobił jak mu mówię o zawartości azotu )
Jak nie jesteś specjalistką, jak 10 lat juz sypiesz ............ja mam taką tendencję zawyżania dawki, żeby lepiej było i mam za sobą przedawkowania..... kilka lat temu podsypałam tak młode tawułki wzdłuż całego żywopłotu i padły wszystkie, potem wymieniłam na te obecne

Ja jestem specjalistką od leków dlatego sprawdzam zawartość produktów chemicznych Sypię od 11 lat z rożnym skutkiem Ale stwierdzam , że najważniejsze jest nawodnienie, czego dowodem jest rododendronowy ogród Bożenki
marzena 22:39, 29 maj 2012

Marzenko, pozwolisz, napiszę o tym dolomicie, od dawna go stosuje na moją zbyt kwaśną glebę...
Kasiu, o ile wiem, nie można przenawozić gleby dolomitem, to nie jest jakis 'sztuczny' nawóz, to naturalna przemielona skała zawierająca głównie magnez i wapń
http://www.wymarzonyogrod.pl/ogrodnik/odpowiedz/10858
Bogdzia 22:41, 29 maj 2012

Wszystko przeczytane. Bedziesz u Szefowej?