Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

popcorn 08:27, 05 sie 2012

Wow! Koniecznie muszę to zobaczyć na własne oczy
JulkAd 10:37, 05 sie 2012

Marzenko, no relacja z wyjazdu super, wszystko zachwyca (może mniej te domy mieszkalne), super się ogląda. Faktycznie niezła pamiątka na zimowe wieczory. Czego im zazdroszczę to ciepełka przez cały rok. Cieszyłabym się kawą w swoim ogrodzie każdego dnia
Madzenka 10:43, 05 sie 2012

Lena i Monika ja zawsze lubię podglądać te prawdziwe miejsca obok atrakcji turystycznych....
Ale typowe dla ameryki południowej i środkowej są olbrzymie dysproporcje - obok luksusu niesamowita bieda. Ale dla mnie najwiekszym szokiem były słynne fawelas czyli dzielnice biedy w Brazyli.
Natamiast Meksyk i Karaiby mają to do siebie, źe mimo biedy CI ludzie są uśmiechnięci i radośni, kochają tańczyć i wszędzie robrzmiewa radosna muzyka. Czy chcą pracować nie wiem, ale myślę że wszędzie jest tak samo, są ludzie pracowici, są ludzie niezaradni życiowo i są leniwi...... Ale pod domami krytymi strzechą nie widzialam wypasionych samochodów ani anten satelitarnych.... Ale i tak wszyscy ludzie w hotelu są duźo bardziej przyjaźnie nastawieni wobec turystów niż w Europie.
anieszka 11:38, 05 sie 2012

Piękne zdjęcia a te kolory .............. cudo
iwonaz 11:54, 05 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Urlop cudo ...ale gdzieś po drodze była wzmianka o liście czytadeł na wakacje...nie znalazłam a dla przypomnienia parę tytułów jak fajne...tylko grube "majom" być bo na dwa wieczory to żadna książka...minimum 400-450 stron...znajdzie się?
Pozdrawiam

Iwonka jak grube to na pewno opisywaną już Grę o Tron polecam 5000 stron w 5 tomach
Ja niestey dużo czytam kryminałów i nie wiem czy tego typu ksiązki lubisz???
Jak grube to nie wiem czy czytałaś Stiega Larrssona i serię Millenium ??? grube i wg mnie dobra sensjacja, trochę brutalna więc trzeba to lubieć
A jeśli chcesz coś co się dlugo pamięta to Middlesex Jeffrey Eugenides - ale uprzedzam trzeba się przygotować co cię czeka...
http://ksiazki.wp.pl/bid,28250,tytul,Middlesex,ksiazka.html?ticaid=1eec6

Dzięki... Grę o Tron warto przeczytać bo przecież leci już druga seria serialu, Jak lubisz te klimaty polecam książkę Filary Ziemi też sporo "tomków". Lubię książki z pazurem, lubię książki gdzie akcja toczy się w prawdziwych miejscach, lubię książki, które mają wplątane ciekawe wątki z prawdziwej historii, a czasem lubię usiąść przy toskańskich klimatach, nie cierpię ckliwych i naiwnych romansów i nawet mnie drażni kiedy książka zapowiada się ciekawie...jest tajemnica...jest zagadka...jest łamigłówka i ciężki do odgadnięcia motyw psychologiczny...a tu nagle pojawia się wątek miłosny i do końca książki wszystko kręci się wokół tego...poprostu lubię zagadki...i mogą być nawet straszne

Podglądnęłam linka książka zapowiada się ciekawie i jeszcze jest o rewelacjach rodowych czyli mamy przegląd drzewa genealogicznego, ostatnio czytałam taką fajną historię...od siostry z półki gwizdnęłąm "Zaginiona księga z Salem"...świetna.
http://ksiazki.wp.pl/bid,56427,tytul,Zaginiona-ksiega-z-Salem,ksiazka.html

A coś takiego jeszcze jest w "Zapomniany ogród"
http://ksiazki.wp.pl/bid,19508,tytul,Zapomniany-Ogrod,ksiazka.html

Madzenka 12:07, 05 sie 2012

Iwona u mnie teź tak jest tzn wolę sensjację czytać niż romans a najbardziej nie lubię cienkich książek, bo ani opis postaci, ani zdarzeń nie jest wówczas dla mnie wystarczający...
Podawaj zatem ciekawe tytuły książek chętnie skorzystam
Madzenka 12:10, 05 sie 2012

JulkAd napisał(a)
Marzenko, no relacja z wyjazdu super, wszystko zachwyca (może mniej te domy mieszkalne), super się ogląda. Faktycznie niezła pamiątka na zimowe wieczory. Czego im zazdroszczę to ciepełka przez cały rok. Cieszyłabym się kawą w swoim ogrodzie każdego dnia

Julka kolory i soczystość zieleni najpiękniejsza nastomiast jeśli chodzi o miejsca do zwiedzania to Europa i Egipt nie mają sobie równych Ale nie byłam jeszcze w Azji więc sie może nie powinnam wypowiadać
Właśnie zmienilismy tapetę w komputerze na Meksyk, bo jeszcze do wczoaraj były Alpy francuskie zimą
iwonaz 12:16, 05 sie 2012

Edytowałam poprzedni wpis i wrzuciłam dwa tytuły, Zapomniany ogród był we mnie przez wiele miesięcy. Jak przeczytam coś ciekawego to na pewno dam znać, a czytałaś Zafona "Cień wiatru"? ...świetna lektura, wspaniale napisana...nie mogłam się oderwać
http://merlin.pl/Cien-wiatru_Carlos-Ruiz-Zafon/browse/product/1,624274.html

Madzenka 12:19, 05 sie 2012

popcarol napisał(a)
Wow! Koniecznie muszę to zobaczyć na własne oczy

A ja powiem, źe byłam ciut rozczarowana
Relacja ceny do wrażeń wypada mniej korzystnie niż Europa I ktoś może się obruszyć, ale za ceny jakie oferują biura podróży na te kierunki wrażenia ze świątyni Majów mnie rozczarowaly.... w Europie sama sobie bookuję hotel i samolot, oglądam co chcę, odwiedzam klimatyczne knajpki za 1/3 ceny Meksyku. W przypadku egoztyki zachwyca na pewno przyroda. Poniewaź w tym roku wyjątkowo jestem wyczulona na okoliczności przyrody to tym bardziej moje zmysły chłonęły zieleń.... I nie żałuję ale szczerze mówiąc zwiedzanie zabytków to niekoniecznie spełniło moje oczekiwania.....
Madzenka 12:20, 05 sie 2012

iwonaz napisał(a)
Edytowałam poprzedni wpis i wrzuciłam dwa tytuły, Zapomniany ogród był we mnie przez wiele miesięcy. Jak przeczytam coś ciekawego to na pewno dam znać, a czytałaś Zafona "Cień wiatru"? ...świetna lektura, wspaniale napisana...nie mogłam się oderwać
http://merlin.pl/Cien-wiatru_Carlos-Ruiz-Zafon/browse/product/1,624274.html

Zafona oczywiście a zapominiany ogród już sobie zapisuję