Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 22:36, 05 sie 2012

Brutalnie pokulkowane przed urlopem pięciorniki postanowiły ponownie zakwitnąć
A buk który za nimi rośnie i był czerwony zzieleniał z zazdrości. Jesienią bedzie eksmitowany w inne miejsce...

Droga do tarasu kuchennego usiana lime marmelade

Czeka mnie kulkowanie bukszpanów bo się poczochrały.... Ale dzisiaj reanimowałam jednoroczne w donicach. Co ja się naczyściłam surfinii... A żywopłot grabowy rośnie jak szlony i znów kwalifikuje się do cięcia... Ale musi poczekac na swoją kolej po bukszpanach i pęcherznicy... Obym przed 15 sierpnia zdążyłą...
Czy widać na tym zdjęciu trytomę???

Zatem trytoma... na 20 kupionych zakwitło w tym roku marnie 5 szt... 2 z nich tu z liliami. Oj w przyszłym roku będzie sadzenie dziesiątek lili.
Madzenka 22:39, 05 sie 2012

Bogda napisał(a)

ło Matko Bosko, co to za panna???napisz proszęjaki boski kolor-lubię takieja z chęcią poproszę o kawałek chociaż trawki

Bogda jaka panna? Trawa?
Kawałek trawki dostaniesz. Myslę, ze z jednej mojej 3 sadzonki powstaną!! A mam ich pięć!! Tylko czy przechowamy zimą?
Madzenka 22:43, 05 sie 2012

NIe mogę wyjść z podziwu, ze wykopane hortensje, które ze trzy tygodnie leżały z odkrytymi korzeniami za garażem kwitną. I są ładniejsze od tych które w ich miejsce posadziłam...
. Wiosną lub jesienią wrócą na swoje pierwotne miejsce
I dzień nie może się skończyć bez widoczku na limlajtkę Sukienkę ma z laurowiśni i tylko jej główki widać
nieszka 22:45, 05 sie 2012

Cudne miałaś wakacje...Zazdraszczam
Bardzo widać zmianę w ogrodzie podczas tych paru dni nieobecności prawda? Ja lubie tak sobie wracać i patrzeć jak wszysko urosło

Fajne połączenie lawendy z bodową żórawką (jak to odmiana żórawki tak wogóle?).Niby zupełnie inne zapotrzebowanie na słońca a tak pięknie ze sobą wyglądają
nieszka 22:52, 05 sie 2012

Limlajtka to jest to co wszystkie ogrodowiskowe tygryski na dobranoc lubią najbardziej
Kondzio 22:58, 05 sie 2012

Pieknie urządiłaś ogród Zazdroszcze że ja nie wczesniej nie znalazłem ogrodowiska
Madzenka 23:01, 05 sie 2012

nieszka napisał(a)
Cudne miałaś wakacje...Zazdraszczam
Bardzo widać zmianę w ogrodzie podczas tych paru dni nieobecności prawda? Ja lubie tak sobie wracać i patrzeć jak wszysko urosło

Fajne połączenie lawendy z bodową żórawką (jak to odmiana żórawki tak wogóle?).Niby zupełnie inne zapotrzebowanie na słońca a tak pięknie ze sobą wyglądają

Nieszka fajnie sie ogląda ogród po przerwie
Niestety odmiana zurawki NN ale bordowe dają sobie radę na palącym słońcu. Są od wschodu do zachodu wystawione na słońce i się nie przypalają.
Madzenka 23:02, 05 sie 2012

Kondzio napisał(a)
Pieknie urządiłaś ogród Zazdroszcze że ja nie wczesniej nie znalazłem ogrodowiska

Kondzio wg projektu....
Ogród ma to do siebie, że zawsze można zmieniać w nim nasadzenia. A stożki masz piękne. Posadziłeś już??? Zaraz zajrzę do Ciebie
Kondzio 23:04, 05 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Kondzio wg projektu....
Ogród ma to do siebie, że zawsze można zmieniać w nim nasadzenia. A stożki masz piękne. Posadziłeś już??? Zaraz zajrzę do Ciebie
jeszcze nie dałem zdjecia gdzie ewentualnie moga byc prosze o sugestie
kwiatholandii 08:13, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kule od Moniki. Monika dziękuję!!!! Muszę teraz granitowy żwirek skombinować....

A teraz proszę o odnalezienie różnicy na obu zdjęciach

Konkurs wygrany Dosadziłaś trawki

Cieszę się, że kule się podobają. Ja też jak tak patrzę na to miejsce u mnie to zmieniłabym ten kamyszek na inny bardziej wpadający w szarość. Narazie nie mam jednak czasu i źle mi z tym bardzo, bo mam kilka rabat do skończenia, a ostatnia wyprawa roślinna skończyła się bliskim spotkaniem z tirem Chyba wychodzę z wprawy.
Poza tym jestem w szoku jak rośliny u Ciebie urosły od kwietnia last y. Bardzo bardzo. Chyba jakiegoś czarodziejskiego kompostu uzywasz