Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 09:51, 23 wrz 2012

JulkAd napisał(a)

I to wszystko zmiksować blenderem czy pokroić tylko?

Ja miksuję w mikserze ale może być blenderem

Ale mi smaka Marzenko zrobiłaś na koktajl, ale córka mnie prosiła o ciasto czekoladowe, więc dzisiaj "rzucany" biszkopt piekę...do koktajlu wrócić koniecznie muszę

P.s : u mnie burza ....grzmi i leje, a za oknem 17 stopni

U mnie tylko trochę pokropiło. Wchura się tylko taka zerwała, że donice na tarsie musialam trzymać
Madzenka 09:52, 23 wrz 2012

Bożenko, Agnieszko, Joanko mam nadzieję, że burze szkód nie wyrządziły???
Ja wczoraj się lekko wystraszyłam, bo akurat zminiałam kompozycje w wielkich białych donicach. Z jednej wylałam wodę, ktora powoduje, że donica jest nie do ruszenia. Nagle jak zawirowało to myśłałam, że wszystko odfrunie. Zatem stałam na tarasie i trzymalam donicę i wlewalam wodę z konewki, chyba głupio to wyglądało.... Padał deszcz i wiało a ja na tarasie podlewam....
Madzenka 09:56, 23 wrz 2012

waska napisał(a)
800 cebulek a ja się cieszę ze 100

stówka wiosną będzie piękna, a stopniowo będziesz dochodzić do większych ilości.
Madzenka 09:58, 23 wrz 2012

Evchen napisał(a)
Madżenko, jak sadzenie?.. dałaś radę wszystkim cebulkom?...

Eva nawet nie policzyłam ile posadziłam ale gotowe są dwie największe rabaty cebulowe. Reszta chyba dzisiaj bo pięknie swieci słońce i zamierzam się nim pocieszyc w ogrodzie.
Konstancja30 10:01, 23 wrz 2012

... dla osób patrzących przypadkiem pewnie widok kobiety walczącej z wiatrem ... trzymającej makro donicę ... w dodatku z konewką mógł być powiedzmy to trochę dziwny ... już dla sąsiadów, którzy na tym etapie mogą tylko podziwiać fantastyczne efekty zielonej pasji to normalne ... tak jak dla domowników ... a ja zapytam ... jakie te kompozycje bo mam wyobrażenie, że jestem na bieżąco a o jesiennych kompozycjach nic nie wiem ... spałam krótko ... nie mogłam przespać ... ciofam ... ciofam ale ich nie ma to ja poproszę ...
Madzenka 10:05, 23 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
... dla osób patrzących przypadkiem pewnie widok kobiety walczącej z wiatrem ... trzymającej makro donicę ... w dodatku z konewką mógł być powiedzmy to trochę dziwny ... już dla sąsiadów, którzy na tym etapie mogą tylko podziwiać fantastyczne efekty zielonej pasji to normalne ... tak jak dla domowników ... a ja zapytam ... jakie te kompozycje bo mam wyobrażenie, że jestem na bieżąco a o jesiennych kompozycjach nic nie wiem ... spałam krótko ... nie mogłam przespać ... ciofam ... ciofam ale ich nie ma to ja poproszę ...

Iza kompozycje to za dużo powiedziane Marzyły mi się kule bukszpanowe w tych wielkich białych donicach I są dzisiaj obfocę
Ale bluszczu jednak nie dodam, bo są tak majestaycznie klasyczne, że nie będę czochrać
Jeszcze w tygodniu kupię chryazntenpmy i będzie jesiennie....
Enya73 10:23, 23 wrz 2012

A jak wypełniłaś te nowe donice, o których niedawno była taka dyskusja ?Poproszę o śliczne fotki
Milka 10:30, 23 wrz 2012

Chciałabym to zobaczyć, jak trzymasz donicę, ale całe szczęście, że wszystko dobrze
Dziś walczę z cebulami, bo sadziłąm co innego, pogoda piękna, udanej niedzieli
Madzenka 10:38, 23 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
A jak wypełniłaś te nowe donice, o których niedawno była taka dyskusja ?Poproszę o śliczne fotki

Nowe donice stoją w domu i jedna ma zamioculcasa a druga krotona. Przez zimę wymyślęcoś innego, bo do czarnych donic powinnam znaleźć coś białozielonego.
Madzenka 10:38, 23 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Chciałabym to zobaczyć, jak trzymasz donicę, ale całe szczęście, że wszystko dobrze
Dziś walczę z cebulami, bo sadziłąm co innego, pogoda piękna, udanej niedzieli

Irenko a dlaczego walczysz ?? Relaksujesz się ???