Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Joaska 12:10, 27 sie 2013

Popodziwiałam limki ... pięknie u Ciebie pozdrawiam
grembosia 23:42, 27 sie 2013

To prawda, takimi klimatami można się ciągle "zanudzać".
kwiatholandii 09:14, 28 sie 2013

Przynudzasz pieknie Mam nadzieje, ze zdaze Cie jeszcze nawiedzic przed przekwitnieciem Tych cudownosci Jak remoncik?
Borbetka 09:15, 28 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Nasyciłam oczy widoczkami
Czy wiesz,ze przez Ciebie ciacham moje bagatelle Przyłączam się do klubu nożycorękich

Też wyrównuję te rosnące z natury kuliście. Czasami czochrają się i mus uciąć. Ja tam lubię na równo. Ciachaj Madżen, ale już w przyszłym roku .
kwiatholandii 09:18, 28 sie 2013

A gdzie te limki kupilas? Bo jak dobrze doczytalam to nowy nabytek
Borbetka 09:33, 28 sie 2013

Anulka napisał(a)

Ja tak w przerwie na kawę między przycinaniem włókniny a sypaniem kamyków ...ufff....
No to "żem" zainteresowana tym pomysłem,tylko nie trzymaj go za długo w tajemnicy.Mój sad to wprawdzie sadek,raptem..2 jabłonki,czereśnia,brzoskwinia,wiśnia,śliwa renkoloda,malinojeżyna,3 winorośle,2 porzeczki czerwone,maliny.Wzdłuż drzew owocowych,które rosną przy ogrodzeniu mam warzywniak,będę go zmniejszać na korzyść trawnika chyba na odwrót jak wszyscy tutaj
Tak więc czekam co też sobie "umyśliłaś"..
Miłego dnia Borbetko

A umyśliłam sobie wrzosy na jesień w koszach przy lampach w sadzie, ale muszę je pomalować na kolor kamienia, no i mam kurde ich za mało. W sezonie chciałam lawendę w nich mieć, żeby się sad trochę kolorowy zrobił. Muszę poprzymierzać, ale wydaje mi się, że to by fajnie wyglądało.
Tutaj zdjęcie i jakoś goło jest, a po drugiej stronie są wypełnienia. Nie będę nic sadzić pomiędzy Danicą w sadzie, bo będzie potem problem z chwastami w kamieniu, ale donice chowane na zimę byłyby chyba ok co?

Borbetka 09:39, 28 sie 2013

Makowa Kasiu, Grembosiu, Tośka - ależ z Was miłe laski!
Monia - jesteś? Podobno na wojażach w sierpniu byłaś neverending! Fajnie, mam nadzieję, że odpoczynek miałaś cudowny, ja średni, za gorąco było, nawet jak dla mnie. Limki kupiłam u nas, borówieckie są i nierówno rosną, bo jedne mają 2 lata, a inne rok. Czekam, aż się wyrównają, bo jedne wyższe, a inne niższe. Wiesz, że mnie to denerwuje . Dzisiaj sprzątam po remoncie. Nawet nie potrzebuję ćwiczeń i biegów, bo uskuteczniam ostatnio ... po oczywistym przytyciu wakacyjnym. Cóż przemiana już nie ta.
Zawsze miło Cię widzieć u mnie, zapraszam ... jak to było? Charlize? Łał .
kwiatholandii 09:49, 28 sie 2013

Ja caly czas wakacyjnie . Wlasnie sie objadlam francuskimi ciachami na sniadamie i po porannym kiknieciu na wczorajsze plazowe fotki dola mam. Niestety nie gubie w ogrodzie kilogramow, wiec po tych miesiecznych wojagach bede musiala i u Ciebie spalac kalorie. Zostaw dla mnie kilkaset metrow do odchwaszczenia Z lydki ujdzie troche haha Co do wysokosci limek, to wiem o czym mowisz moja perfekcyjna Pani Ale i tak wiesz , ze pieknie jest U mnie bedzie przeszadzanie i dosadzanie. Jeszcze 2 tys km do domu, wiec narazie rozkoszuje sie sloncem Fot na priv wrzucam
09:49, 28 sie 2013
O matko,te Twoje Danici,patrzę,patrzę i napatrzeć się nie mogę.Ja miałam dwie i porozjeżdżały się od środka,nawet sznurkiem je tam związałam ale wyglądały wręcz paskudnie i poszły pod piłę.
W ogóle cały Twój ogród coś niesamowitego..

No fajnie te kosze będą wyglądać z dekoracją jesienną,wrzosy bardzo ładnie prezentują się w przeróżnych donicach,koszach.A latem tak jak napisałaś lawenda Super pomysł
safikey 09:59, 30 sie 2013

Limki przepiękne a na widok Danic szczęka mi opadał i zbieram po ziemi

ślicznie i wszystko takie zadbane