Zaraz dostaniesz 1000 porad .Wygoń go bo wściekliznę roznosi itd.)))))))))))))))
Marto nie musiałam wyganiać sam sobie poszedł.... do następnego razu
Pozdrawiam Viva Kolorowy ogród na piasku
".....aby życie mi nie było obojętne, abym zawsze kochał to co piękne i na czyjejś dłoni pozostawił ciepły ślad" (autor nieznany)
Aniu, jakbyś wiedziała, że pozował, ... najpierw leżał, a do zdjęcia zmienił postawę
wpadłam dopytac o pregorzana, ale obejrzałam oczywiście koniec lata wspaniałe kolory. Czy ta różowa róza z tysiącem kwiatów to jest The Fairy? I widze, że masz tez kłosownika, a to chyba rzadka w Polsce roslina, bo u nikogo innego nie widziałam. Bedę częściej wpadac bo znowu odkryłam ogród pełen róż Szkoda tylko, że jednak nieodwołalnie na jakiś czas trzeba będzie sie z tymi pieknymi obrazkami pożegnać.
a ja mam pytanie o ten przegorzan - kiedy go siałaś i jak - prosto do gruntu, zasypywałas ziemia czy na wierzchu powinny leżeć? no nic na ten temat nie wiem
Agato, tak drobniutka róża to The Fairy, ona bardzo późno rozpoczyna pierwsze kwitnienie i w związku z tym drugie też późno, cieszy oczy jesienią jeśli jest ładna pogoda jak do tej pory.
Kłosowce mam w dwóch kolorach, nie wiem dlaczego jest to rzadka roślina u nas, bo jest zupełnie bezproblemowa i bardzo długo zdobi ogród. Sama rozsiewa się, niektóre siewki zostawiam i kwitną jeszcze o tej porze.
Przegorzan siałam wiosną do skrzyneczki, taka była instrukcja na opakowaniu, ale ma on dużo samosiewów więc chyba można wysiać go też jesienią.
Zapraszam, wpadaj.. dla Ciebie Agastache białe i przegorzan
bardzo dziekuję za rady w sprawie przegorzanu Na Twoim zdjęciu jest przepiękny. Mam dla niego zostawione miejsce i mam nadzieję, że się zadomowi. The Fairy u Ciebie wspaniała. Ja mam kilka krzaczków białej The Fairy, ale dopiero w tym roku posadzone i narazie nie przesadzają z kwitnieniem, ale myśle, że w przyszłym roku powinny pokazac nieco więcej. A agastache mam odmianę blue fortune i jest na prawdę niebieska , pięknie pachnie, tak jesiennie i na dodatek mam poczucie , że zrobiłam przysługę pszczołom, bo uwielbiają na nim siedzieć pozdrwiam i trzymam kciuki żeby przymrozki do Ciebie nie dotarły
Agato, Twoja biała The Fairy potrzebuje czasu by się rozkręcić i niebawem pokaże co potrafi .
Szkoda, że u nas nie można kupić odmianowych agastache, kwiaty mają pewnie o wiele dorodniejsze, moje są z siewu, choć może były kiedyś odmianami to zatraciły cechy.
Zapachu nie utraciły, dla mnie pachną anyżkiem i rzeczywiście pszczoły uwielbiają je.
Aniu, on nie był wcale tak blisko, zdjęcie robione przez zoom, był w odległości ok 50 m.
Chodzi ci roślinę z zagadki, czy o roślinę z lisem