Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 23:29, 14 paź 2014

Aniu, tak myślałam, że tylko jedna sadzonka rozplenicy jest właściwa, dziękuję.

Aster to A.lateriflorus Lady in Blac, nie łapie mączniaka.

Aniu, staram się nic ciężkiego nie robić a mimo to bóle wracają.
monteverde 23:33, 14 paź 2014

viva napisał(a)

Aniu, tak myślałam, że tylko jedna sadzonka rozplenicy jest właściwa, dziękuję.

Aster to A.lateriflorus Lady in Blac, nie łapie mączniaka.

Aniu, staram się nic ciężkiego nie robić a mimo to bóle wracają.

Tak mi Ciebie szkoda a skończyłaś tamtą pracę? to może jakaś rehabilitacja by się przydała?dzięki za nazwę astra muszę sobie go kupić bo jest śliczny i ważne , że nie łapie mączniakabuziolki ten wilczomlecz tak się rozrósł że przydusił mirtowaty i trawki mi przez niego niziutkie przygniły chyba go stamtąd wyeksmituję na wiosnę albo uszczuplę
agniecha973 23:34, 14 paź 2014

Vivo, to zapytam jeszcze (tak ładnie odpowiadasz )
Sadziłam ostatnio tego trzcinnika - 11 szt. Posadziłam co 80-90 cm, bo wydawało mi się, że o takich odległościach z Tobą kiedyś rozmawiałam, ale na 100% nie pamiętam. Wydaje mi się to dość rzadkie rozmieszczenie. Wiem, że rośnie powoli ale jednak przybiera w pasie. Podpowiedz jak to widzisz. Scisnąć? Nie chcę pustych przestrzeni, bo to się wiąże z gołą ziemią a to z chwastami. Ale też nie chcę sadzić za ciasno i za 2-3 lata przesadzać.
agniecha973 23:36, 14 paź 2014

O tego Astra też miałam pytać, bo pięknie z tą różą wygląda. Kolejne piękne, niebanalne połączenie w Twoim ogrodzie. Wysoko rośnie ten aster?
viva 23:36, 14 paź 2014

EPODLAS napisał(a)
Jesień u ciebie taka piękna i jak tu nie kochać jesieni. Hortensje masz naprawdę niesamowite. Jednak to piękne byliny, tak długo zdobią ogród. Wracaj do zdrowia i odwiedzaj nas jak najczęściej. Pozdrawiam.

Bożenko, jesień w tym roku wszędzie jest piękna. U nas ostatnie dni to prawdziwe lato
Hortensje to takie kwiaty, które niewiele potrzebują. Tak już sobie myślę, że jak mi będzie trudno z ogrodem to będę dosadzać hortensje i trawy.
Trawy ogromnie mi się podobją, mogę je mieć wszędzie
viva 23:41, 14 paź 2014

monteverde napisał(a)

Tak mi Ciebie szkoda a skończyłaś tamtą pracę? to może jakaś rehabilitacja by się przydała?dzięki za nazwę astra muszę sobie go kupić bo jest śliczny i ważne , że nie łapie mączniakabuziolki ten wilczomlecz tak się rozrósł że przydusił mirtowaty i trawki mi przez niego niziutkie przygniły chyba go stamtąd wyeksmituję na wiosnę albo uszczuplę

Aniu,ta praca jeszcze nie skończona ale ja tam nic nie robię
Rehabilitacja musi być, muszę jeszcze przetrwac do końca jesieni
Wilczomlecz możesz uszczuplić
viva 23:51, 14 paź 2014

agniecha973 napisał(a)
Vivo, to zapytam jeszcze (tak ładnie odpowiadasz )
Sadziłam ostatnio tego trzcinnika - 11 szt. Posadziłam co 80-90 cm, bo wydawało mi się, że o takich odległościach z Tobą kiedyś rozmawiałam, ale na 100% nie pamiętam. Wydaje mi się to dość rzadkie rozmieszczenie. Wiem, że rośnie powoli ale jednak przybiera w pasie. Podpowiedz jak to widzisz. Scisnąć? Nie chcę pustych przestrzeni, bo to się wiąże z gołą ziemią a to z chwastami. Ale też nie chcę sadzić za ciasno i za 2-3 lata przesadzać.

Agnieszko, chyba mniej więcej o takich odległościach rozmawiałyśmy i u mnie pewnie tak rośnie na tym ostatnim zdjęciu. Jutro pójdę pomierzę.
U Ciebie pewnie szybciej nabierze masy, bo ziemię masz bardzo urodzajną (już kiedyś tak myślałam, że wielkości i tempo wzrostu moich roślin powinnaś mnożyć przez trzy
Pewnie też zauważyłaś, że on dołem rośnie wąsko (jest miejsce na chwasty a góra lekko sie rozkłada. Posadzony gęsto będzie chyba bardzo zbity. Tam gdzie rośnie mam wyściółkowane trzciną i nie ma problemu z chwastami.
monteverde 23:52, 14 paź 2014

viva 23:54, 14 paź 2014

agniecha973 napisał(a)
O tego Astra też miałam pytać, bo pięknie z tą różą wygląda. Kolejne piękne, niebanalne połączenie w Twoim ogrodzie. Wysoko rośnie ten aster?

Lady mam młodą i urosła na ok.120, piszą, że ma być wyższa. Łodygi ma sztywne i lekko przechylają się, ale nie kładzie się
viva 23:56, 14 paź 2014

monteverde napisał(a)

Aniu, co dostałam w prezencie ? Może to Parky ?