Vivo, jak zawsze cudnie u Ciebie. Nie pojmuję jak dokonać tego, żeby moje rabaty były tak bujne. Hmm...
Oczywiście będziemy zaglądać jak tylko coś nowego wkleisz, bo to piękne obrazy.
Mam dwa pytania.
1. Na cytowanym zdjęciu te kotki całkiem po lewej to też rozplenica? Takie białe i mniejsze się wydają a jednocześnie bardzo gęste. NIe pasuje mi.
2. Od jak dawna twój trzcinnik S.brachytricha ma białe kwiatostany? Mój cały czas taki z lekka fioletowy.
Dorotko, trzeba mieć nadzieję, może już wiosną uraczy Cię pięknymi kwiatami. Moja kwitła od pierwszego roku ale niektóre to wielkie kapryśnice.
Aniu, w tym roku też taki dzwonek kupiłam sobie, będę porównywać.
Wilczomlecz ogromny
Mariolko, poprawię się, do zimy nie będziesz musiała czekać
Ula, moja piwonia jest bezimienna, kupiona na targu.
Ewo,
Bogdziu,
Kwiatuszki
-
-
Pozdrawiam Viva Kolorowy ogród na piasku
".....aby życie mi nie było obojętne, abym zawsze kochał to co piękne i na czyjejś dłoni pozostawił ciepły ślad" (autor nieznany)
Miro, hortensje to Limelight
Na kręgosłup niestety muszę bardzo uważać.
Jesień u ciebie taka piękna i jak tu nie kochać jesieni. Hortensje masz naprawdę niesamowite. Jednak to piękne byliny, tak długo zdobią ogród. Wracaj do zdrowia i odwiedzaj nas jak najczęściej. Pozdrawiam.
Agnieszko, rabatay potrzebują czasu albo pieniędzy Ja niektóre zapełniam już szósty sezon a może dłużej.
Po lewej to rozplenica Autumn Magic, zakwita bardzo wcześnie, kłoski ma dość drobne i jasne, beżowe, jest też dośc niska. Światło powoduje to, że wydają się białe. Moja ulubiona.
Kolor trzcinnika też jest uzależniony od padania światła, ale mój na początku jest jasny a potem nabiera lekkiego fioletu
Rozplenica z początku września
Trzcinnik teraz tak wygląda, nie mam bliższego zdjęcia.