Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Kondzio 22:33, 14 paź 2014

Oj jak bosko pewnie ze bedziemy wyrozumiali ale prosze za to wiecej fotek na pocieszenie hi hi hi
mira 22:42, 14 paź 2014

viva napisał(a)
c.d.

-

ach, ach , ach

co to za hortensje tak ładnie stoją do góry

współczuję Ci bólu kręgosłupa i życzę spokoju i zdrowia
agniecha973 22:43, 14 paź 2014

viva napisał(a)

Vivo, jak zawsze cudnie u Ciebie. Nie pojmuję jak dokonać tego, żeby moje rabaty były tak bujne. Hmm...
Oczywiście będziemy zaglądać jak tylko coś nowego wkleisz, bo to piękne obrazy.
Mam dwa pytania.
1. Na cytowanym zdjęciu te kotki całkiem po lewej to też rozplenica? Takie białe i mniejsze się wydają a jednocześnie bardzo gęste. NIe pasuje mi.
2. Od jak dawna twój trzcinnik S.brachytricha ma białe kwiatostany? Mój cały czas taki z lekka fioletowy.
viva 22:56, 14 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Piękna ta Twoja piwonia, ja kupiłam 2 lata temu i jeszcze nie widziałam żadnego kwiatka - czekam cierpliwie.

Dorotko, trzeba mieć nadzieję, może już wiosną uraczy Cię pięknymi kwiatami. Moja kwitła od pierwszego roku ale niektóre to wielkie kapryśnice.

monteverde napisał(a)

jest promocja, a przez mirtowaty ale ja mam Prichards dzwonek

Aniu, w tym roku też taki dzwonek kupiłam sobie, będę porównywać.
Wilczomlecz ogromny

paniprzyroda napisał(a)
Jeżówki w doskonałych kompozycjach Tylko szkoda, że fotek jak zawsze za mało, jak zawsze niedosyt Ale rozumiem ograniczenia czasowe, mam nadzieję, że zimą zobaczymy więcej Pozdrawiam.

Mariolko, poprawię się, do zimy nie będziesz musiała czekać

Urszulla napisał(a)

Piwonia w otoczeniu bodziszka jest cudownaa sama piwonia co to za odmiana?

Ula, moja piwonia jest bezimienna, kupiona na targu.

Pszczelarnia napisał(a)
To ja ten dzwonek źle na przodzie rabaty posadziłam, mus poprawić i cofnąć.

Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, doradź proszę w sprawie różanej na rabacie mieszanej.

Ewo,

Bogdzia napisał(a)

Ale widok. Przesliczna . Ty chyba czarujesz te swoje roślinki bo wszystkie przesliczne. Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu,

Kwiatuszki

-

-
viva 22:58, 14 paź 2014

Kondzio napisał(a)
Oj jak bosko pewnie ze bedziemy wyrozumiali ale prosze za to wiecej fotek na pocieszenie hi hi hi

Kondzio, dziekuję

Na pocieszenie

-
viva 23:05, 14 paź 2014

mira napisał(a)

ach, ach , ach

co to za hortensje tak ładnie stoją do góry

współczuję Ci bólu kręgosłupa i życzę spokoju i zdrowia

Miro, hortensje to Limelight
Na kręgosłup niestety muszę bardzo uważać.
monteverde 23:06, 14 paź 2014

http://www.bing.com/images/search?q=rozplenica+Moudry&id=806EE81351D19F3C3074A0E0C4C34B6AB24F6348&FORM=IQFRBA#view=detail&id=6C577D0C759F6ED5E0B84E0DD67D281ED2BB7F26&selectedIndex=73
Vivo nie przemęczaj się jaki to aster tutaj?

wszystko tak pięknie wyglądabuziolki
EPODLAS 23:10, 14 paź 2014

Jesień u ciebie taka piękna i jak tu nie kochać jesieni. Hortensje masz naprawdę niesamowite. Jednak to piękne byliny, tak długo zdobią ogród. Wracaj do zdrowia i odwiedzaj nas jak najczęściej. Pozdrawiam.
mira 23:10, 14 paź 2014

viva napisał(a)

Miro, hortensje to Limelight
Na kręgosłup niestety muszę bardzo uważać.

och to trudne dla ogrodnika

Limki stoją na baczność to musi być sprawa cięcia - u mnie się kładą

trzymaj się
viva 23:24, 14 paź 2014

agniecha973 napisał(a)

Vivo, jak zawsze cudnie u Ciebie. Nie pojmuję jak dokonać tego, żeby moje rabaty były tak bujne. Hmm...
Oczywiście będziemy zaglądać jak tylko coś nowego wkleisz, bo to piękne obrazy.
Mam dwa pytania.
1. Na cytowanym zdjęciu te kotki całkiem po lewej to też rozplenica? Takie białe i mniejsze się wydają a jednocześnie bardzo gęste. NIe pasuje mi.
2. Od jak dawna twój trzcinnik S.brachytricha ma białe kwiatostany? Mój cały czas taki z lekka fioletowy.

Agnieszko, rabatay potrzebują czasu albo pieniędzy Ja niektóre zapełniam już szósty sezon a może dłużej.

Po lewej to rozplenica Autumn Magic, zakwita bardzo wcześnie, kłoski ma dość drobne i jasne, beżowe, jest też dośc niska. Światło powoduje to, że wydają się białe. Moja ulubiona.

Kolor trzcinnika też jest uzależniony od padania światła, ale mój na początku jest jasny a potem nabiera lekkiego fioletu

Rozplenica z początku września

Trzcinnik teraz tak wygląda, nie mam bliższego zdjęcia.