Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 01:36, 21 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
A odmianowe też wypróbowywałaś?

Nie, jakoś nie spotkałam nigdzie odmianowych.
Kasya 07:01, 21 lip 2015

viva napisał(a)
Kilka dzisiejszych migawek w zachodzącym słońcu

Takie śliczne liliowce na dziko szkoda ze nie nad każdą wodą
Naprawdę doskonale tam pasują
Pszczelarnia 09:56, 21 lip 2015

viva napisał(a)

Zapomniałam zapytać: czy ta kocimiętka (jaka dokładnie?) kwitnie tutaj już po raz drugi, czy to jej pierwsze kwitnienie?

Zbieram nasiona według Twojej instrukcji.

Dziękuję za porady różane.

rzulieta 10:52, 21 lip 2015

viva napisał(a)

Już nie jedna została skuszona nie tylko na róże

Aniu trudno z Tobą dyskutować, bo na żywo nie widziałam

Ta rabata jest przepiekna!!!!!
Gocha 11:20, 21 lip 2015

Vivo rabata srebrno niebieska piękna. Ten trawniczek przy żywopłocie berberysowym cudo. Mój trawnik jest pełen czegoś zupełnie odmiennego od trawy- mam w nim i koniczynę i oregano i jeszcze coś innego kwitnącego fioletowo i stokrotki. A u Ciebie jak z katalogu. A liliowce nad stawem - the best. Ja dopiero staram się zacząć moja przygodę z liliowcami i zapomniałam ich zakupić w Pęchcinie- taka ze mnie gapa. Ale już teraz zacznę poszukiwać w sklepach bo mus je mieć. Tylko u Ciebie nad wodą mają raj- a ja im takiego raju nie jestem w stanie zapewnić. Buziaki PS. Moja śliwka już ma owoce dobre do jedzenia i oczywiście przypomniało mi się nasze spotkanie w tamtym roku. Widzisz teraz ta śliwka mi zawsze będzie Ciebie i Stanisława przypominała.
Krys 12:30, 21 lip 2015

viva napisał(a)
Kilka dzisiejszych migawek w zachodzącym słońcu

Brak słow by opisac Twój przepiekny ogród,ten trawnik zachyca świezości i kolorem a jak nazywa sie to sliczne drzewo w skarpeci chyba bukszpanowej?
Pszczelarnia 15:59, 21 lip 2015

Muszę to zdjęcie wstawić - cała Ty. Tryskasz radami i przemyśleniami ogrodowymi a my jak nowicjuszki Cię słuchamy uważnie.

Dorota123 21:41, 21 lip 2015

A ja oglądam Twoje zdjęcia i uśmiecham się do wspomnień. Jak ja się cieszę, że widziałam Twój ogród na żywo.
Urszulla 13:21, 22 lip 2015

viva napisał(a)

Maki mają kolor wyjątkowy. Trafiają się też pełne ale mnie te pojedyncze bardziej się podobają.

Podzielam Twoje zdanie, te puste ładniejsze chyba dlatego że mają wyrazisty kolor i rzucają się w oczyta rabata jest na południowej stronie i bardziej suchym podłożu? warta podglądania i odgapiania
agatanowa 18:55, 22 lip 2015

viva napisał(a)

Dzwonek kropkowany, nieodmianowy, bo z siewu.
Problem z nim jest tylko taki, że się trochę po rabacie rozłazi. Wiosną trzeba go do porządku doprowadzać. Zimuje bez problemu. A i na dobrej ziemi może się dość mocno pokładać.

a mi jakis grzyb go pozera, chyba rdza, jak ratowac?