Helenko i Stasiu, wiem, że to trochę późno, ale dopiero teraz na spokojnie miałam czas na wspomnienia z Waszego cudownego ogrodu Dziękuję
A odwiedzających ten wątek zapraszam do komentowania pod artykułem Nie skąpiłam zdjęć, a limit przekroczyłam dwukrotnie. Na szczęście mój "dyrektor naczelny" Ronin nie protestował
Czy mogłabym się poradzić Ciebie jaką roślinkę wybrać między małe kulki bukszpanowe. Do tej pory miałam carex Ice Dance, ale uważam że ta trawa jest zbyt ekspansywna i trudna do wykopywania jak się nadmiernie rozrośnie. natomiast jej kolor do ciemnych bukszpanów jest cudny.
Więc wymyśliłam takie opcje: carex elata (nie wiem jak z jego rozrastaniem), wrzosy o żółtym kolorze igiełek i nic innego niskiego co by rozświetlało miejsce nie przychodzi mi do głowy. Chciałabym takie bezobsługowe lub małoobsługowe
Latem pełne słońce, strona południowa.
Zdjęcia Danusi oddają całe piękno roślin u Ciebie i wspaniale uśmiechnięte twarzemożna sobie szybko odświeżać są pod ręką
Zgadzam się z każdym słowem Danusi o Waszym ogrodzie. Cudnie jest. Stale zaglądam i bardzo często wracam do początków Waszego ogrodu. Ogromna (że nie wspomnę o przyjemności) lekcja Ogrodnictwa.
Vivo trafiłam do Ciebie oczywiście przez wątek Danusi.
Dziwne że wcześniej na niego nie trafiłam ale tak się zdarza.
Masz piękny różany ogród.
Zaciekawiły mnie krzaki z białymi drobniutkimi kwiatkami ale już wyszperałam że to Bobby James. Niestety jest za wielki więc szukałam jeszcze nazwy podobnych krzaków u Ciebie tylko z różowymi lub fioletowymi kwiatkami. Ale nie mogłam znaleźć nazwy.
Czy możesz podać nazwy krzaków około 2m kwitnących u Ciebie na taki kolory?