Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Kindzia 08:13, 21 sie 2013

Pozdrawiam serdecznie
U nas po deszczu, ale zimno....
08:49, 21 sie 2013
Pozdrawiam Danusiu
Awatar śliczny..taki letni
ana_art 09:22, 21 sie 2013

Danusiu czy bukszpany można jeszcze czyms nawieźć i czym? Wcześniej podlewałam florowiem i akim specjalnym do bukszpanów, a eraz na końcówkach pojawiły się białe obwódki na niektórych kulkach i na największym stożku...
Matka 09:38, 21 sie 2013

Danusiu, artykuł czytałam wcześniej już chyba z 2 razy a teraz stwierdziłam, ze dałam jej za mało miejsca na rabacie:2x1m muszę powiększyć bo on ataka cudna

Tylko co jej dać żeby do lipca kiedy zakwita nie było tam pusto
Milka 17:34, 21 sie 2013

Ach jaki avatarek, zwiewnie, radośnie, ten wyjazd udany pod każdym względem
Madzenka 20:46, 21 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

Zdjęcia kompozycji z werbeną są w artykule, ale ślicznie wygląda ze stipą, Sebek pisał, że w zasadzie pasuje do niej wszystko i miał rację

Polecam trawy i jeżówki.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/365-verbena-bonariensis-pieknosc-z-argentyny

Na Święcie Róż dostałam dwie doniczki z werbeną za co baaardzo dziekuję, nawet nie wiem komu... Posadziłam kultową werbenę i liczę na nasionka, bo na razie to tak trochę osamotniona ta roślinka, mimo że pięknie wyrosła.
AlicyaLK 09:41, 22 sie 2013

Danusiu, mam pytanie odnośnie konwalnika, czy on w tym miejscu widocznym na zdjęciu jest posadzony w jednym rzędzie, czy w dwóch?

Milka 11:31, 22 sie 2013

U mnie werbena wybujała, ale najwięcej z twoich nasion
ta z Warszawy, chyba od Kasi też, a teraz powoli Sebusia zakwitną
zostawię niech się rozsiewają, skoro uznano że do wszystkiego pasują
Sabinka 12:02, 22 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

Ja o czym innym pisałam, o murze na lustro - a tamten murek buduje się z gotowych elementów z supermarketu budowlanego i w środek ocieplenie ze styropianu, żaby korzenie nie przemarzły no i bez dna.

To sie dogadalysmy Ale najwazniejsze dojsc do sedna sprawy. Dziekuje Danusiu, mysle wlasnie bo moj M postanowil pokonczyc wszystkie budowlane sprawy by potem moc ogrod robic.

Wiele tez naczytam w watku o zakladaniu trawnika. Teraz widze ze u mnie tego nie byl i juz wiem skad te chwasciory sa. Czlowiek uczy sie na bledach i teraz to trzeba od nowa przerabiac. Dlatego zanim zaloze trawnik i bede kontynuowac rabaty, najpierw sprawy betonowe. A ten mureczek dlatego ze mamy spory przewiew i chce nim zaslonic taras zeby mi sie pod drzwiami tarasowymi takie tornado nie tworzylo bo ciagle mam tona smieci , piachu, ziemi i lisci i mozna oszalec. Dlatego pomyslalam ze moze to dobry pomysl no i dodatkowe miejsce na zieleninki

Buzkam
Sabinka 12:05, 22 sie 2013

Pieknie! Hortensje wspaniale.

A moja corcia teraz patrzyla na zdjecie i mowi " cudne "!