Danusiu czy bukszpany można jeszcze czyms nawieźć i czym? Wcześniej podlewałam florowiem i akim specjalnym do bukszpanów, a eraz na końcówkach pojawiły się białe obwódki na niektórych kulkach i na największym stożku...
Danusiu, artykuł czytałam wcześniej już chyba z 2 razy a teraz stwierdziłam, ze dałam jej za mało miejsca na rabacie:2x1m muszę powiększyć bo on ataka cudna
Tylko co jej dać żeby do lipca kiedy zakwita nie było tam pusto
Na Święcie Róż dostałam dwie doniczki z werbeną za co baaardzo dziekuję, nawet nie wiem komu... Posadziłam kultową werbenę i liczę na nasionka, bo na razie to tak trochę osamotniona ta roślinka, mimo że pięknie wyrosła.
U mnie werbena wybujała, ale najwięcej z twoich nasion
ta z Warszawy, chyba od Kasi też, a teraz powoli Sebusia zakwitną
zostawię niech się rozsiewają, skoro uznano że do wszystkiego pasują
To sie dogadalysmy Ale najwazniejsze dojsc do sedna sprawy. Dziekuje Danusiu, mysle wlasnie bo moj M postanowil pokonczyc wszystkie budowlane sprawy by potem moc ogrod robic.
Wiele tez naczytam w watku o zakladaniu trawnika. Teraz widze ze u mnie tego nie byl i juz wiem skad te chwasciory sa. Czlowiek uczy sie na bledach i teraz to trzeba od nowa przerabiac. Dlatego zanim zaloze trawnik i bede kontynuowac rabaty, najpierw sprawy betonowe. A ten mureczek dlatego ze mamy spory przewiew i chce nim zaslonic taras zeby mi sie pod drzwiami tarasowymi takie tornado nie tworzylo bo ciagle mam tona smieci , piachu, ziemi i lisci i mozna oszalec. Dlatego pomyslalam ze moze to dobry pomysl no i dodatkowe miejsce na zieleninki