Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 21:11, 26 sie 2013

Debra - Konwalniki potrzebują "puszystej" ziem i rosną jak na drożdżach, trochę florovitem podlałam chyba z dwa razy. Mają dobrze u mnie.

Limka strasznie zwisa, kładzie się, ale wszelkie kołki są już za krótkie. Muszę radykalniej przyciąć na wiosnę.

Irenko, Ewciu Justi Beta, Kondzio, Monic, Ania, Atena. Madzia - dziekuję.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:13, 26 sie 2013

Sabinka na kule to nie wiem w sumie, ale kolumnowe odpadają, na stożki Taxus baccata, kule na pniu - też nie wiem jaki cis. Kupuję gotowe.

Zywopłot - Taxus media Hicksii lub Hilli.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:19, 26 sie 2013

Kochani moi przyjaciele, stale zaglądający odwiedzający i odwiedzający incognito, bez wpisów.

Jeszcze tak ciężko mi nie było, jak teraz, wracam późno, ciągle coś muszę załatwić, roboty moc, czasu mało. To niebywałe, żebym nie miała kiedy zdjęć swojego ogrodu zrobić Co gorsza, nawet ogrodu, który robię to nie mam zdjęć

Na szczęście jakiś fotograf profesjonalista a nawet babeczka się trafi i porobi mi zdjęcia artystyczne, ciekawa jestem efektu. W zimozielonym zaś będzie oprócz Mai - fotograf z Werandy.

Nie wiem co jest, ale muszę wreszcie coś w ogrodzie zrobić. Dobrze napisaliście, że rośnie sam, lubi mnie chyba, bo jakoś rośnie, ale chciałabym z nim pogadać, pobyć troszkę, coś poskubać, a tu ciemno się robi.

Wiesi nie ma póki co, na wyjeździe więc i pogadać nie ma z kim na ławce tak z rana przy kawie.

Instagram Ogrodowiska
Sabinka 21:27, 26 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Sabinka na kule to nie wiem w sumie, ale kolumnowe odpadają, na stożki Taxus baccata, kule na pniu - też nie wiem jaki cis. Kupuję gotowe.

Zywopłot - Taxus media Hicksii lub Hilli.

Tak Danusiu zapomnialam sprecyzowac, chodzi mi o gotowe w zakupie juz formowane, ale konkretne odmiany polecane przez Ciebie.

Gardenarium 21:35, 26 sie 2013

Jak kupujesz gotowe to nieważne jaka odmiana, aby się dało uformować.

Po prostu jest napisane Taxus sztam lub forma pienna i wysokość podana i tyle. Nie ma jaki to gatunek a co dopiero odmiana

Instagram Ogrodowiska
Magda70 21:49, 26 sie 2013

Danusiu, wspaniała szefowo nasza, cieszę się niezmiernie, że mogłam Cię poznać osobiście.

Miałam lekkie obawy przed tym spotkaniem ale naszczęście szybko poszły w zapomnienie

Pozdrawiam serdecznie całą Waszą trójkę...

A co to za smutki Cię ogarniają...sio
Madzenka 21:51, 26 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Kochani moi przyjaciele, stale zaglądający odwiedzający i odwiedzający incognito, bez wpisów.

Jeszcze tak ciężko mi nie było, jak teraz, wracam późno, ciągle coś muszę załatwić, roboty moc, czasu mało. To niebywałe, żebym nie miała kiedy zdjęć swojego ogrodu zrobić Co gorsza, nawet ogrodu, który robię to nie mam zdjęć

Na szczęście jakiś fotograf profesjonalista a nawet babeczka się trafi i porobi mi zdjęcia artystyczne, ciekawa jestem efektu. W zimozielonym zaś będzie oprócz Mai - fotograf z Werandy.

Nie wiem co jest, ale muszę wreszcie coś w ogrodzie zrobić. Dobrze napisaliście, że rośnie sam, lubi mnie chyba, bo jakoś rośnie, ale chciałabym z nim pogadać, pobyć troszkę, coś poskubać, a tu ciemno się robi.

Wiesi nie ma póki co, na wyjeździe więc i pogadać nie ma z kim na ławce tak z rana przy kawie.

Danusiu my poczekamy cierpliwie a Ty się oszczędzaj .... Ale nie powiem tęsknię za Twoimi zdjęciami ... Zwłaszcza inspiracji jesiennych tak bym skoczyła coś kupić ale nie wem co... Cyklameny?
malgorzata_s... 21:51, 26 sie 2013

Kochana Danusiu, jestem tą przyjaciółką odwiedzającą incognito. Pragnę cię wzmocnić zwyczajnym -jutro będzie lepiej-. Życzę ci miłych snów i zasłużonego odpoczynku.
Kondzio 21:55, 26 sie 2013

Danusiu nie smuć się bo my będziemy a to źle hi hi hi jesteśmy z tobą i mówimy smutkom sio hi hi hi w doły mogę tylko ja wpadać hi hi hi
Gardenarium 21:59, 26 sie 2013

Mi nie smutno w ogóle, tylko ciężko z powodu, że zdjęć nie mam kiedy zrobić. Nie smucę się

Tak, że smutki sioooo!

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies