Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 16:30, 09 kwi 2012

Sebek napisał(a)
Jak tam Danuś - w Komorowie też biało ?

Nie, zielono ale było minus 4 całą noc i hortensje pod włókninką chyba brązowe Te w domu dobrze

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:31, 09 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Oj coś mi się wydaje, że przy takiej iłości życzeń serwer na Boże Nraodzenie nie wytrzyma....
A może byśmy na wzór Danusi składali życzenia na oddzielnym wątku????

Tak myślę również, po to on jest Choć miło poczytać i pooglądać

Instagram Ogrodowiska
Sebek 16:32, 09 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

Jak tam Danuś - w Komorowie też biało ?

Nie, zielono ale było minus 4 całą noc i hortensje pod włókninką chyba brązowe Te w domu dobrze

O rany - mam nadzieję, że te duże schowałaś...Dzisiaj też będę gonić z doniczkami i włókninami, no ale trudno - trzeba się poświęcać
Gardenarium 16:32, 09 kwi 2012

grygielek napisał(a)
Danusiu nie chciałam niepokoić Cię w Święta, ale to jest silniejsze ode mnie.
Otóż chciałabym pod cisami posadzic ostrokrzew Golden Gem (taki jak w ogrodzie z lustrm), ale w kilku szkółkach powiedziano mi , że w naszym rejonie nie bardzo ostrokrzewy przetrwają mrozy (w jednej szkołce pan powiedzial, że w tym roku wszystkie umarzły). Jaką inną roślinę mogłabym w zamian posadzić (myślałam o tzrmielinie żółtej albo barwinku). Co o tym myślisz Danusiu?

Jeśli ogród masz bardzo wietrzny to nie ryzykuj, no nie powiem Ci, że nie zmarzną na pewno, bo to zawsze może się zdarzyć. Gwarancji nie ma
Może żółty bukszpan? albo trzmielina.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:34, 09 kwi 2012

Sebek, nie schowałam bo nie wierzyłam w ten mróz, mogłam przynajmniej wyjąć je z donic, bo donice okropnie ciężkie są
Pozostałe stoją sobie w domu i się grzeją

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:36, 09 kwi 2012

waska napisał(a)
grygielek a ją się cieszę że pytasz krąże i same zyczenia wszędzie czytam
Danusiu daj jakieś fajne zdjęcia cooo ? takie miłe dla oka bo zatesknilo mi się za czymś nowym.

Nowe było tutaj
A jutro naprodukuję nowych zdjęć krokusy dziś wspaniale rozkwitły, ale odwoziłam mamę na dworzec i teraz już światło jest kiepskie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=212

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:38, 09 kwi 2012

anna_studio napisał(a)
Witam.Podziwiam pani konsekwecję w ogrodzie, ale największe wrażenie wywarła na mnie spójność. Spójność ogrodu z architekturą domu, a nawet wystrojem wnętrza.To rzadkość. Tym bardziej doceniam. Trafiłam do pani ogrodu w grudniu, wprost z ''ogrodu Mai''. I najchętniej wcale bym z niego nie wychodziła...Jeszcze nigdy zima nie minęła mi tak szybko. Pozdrawiam, a z okazji świąt życzę miłości, siły i wiary (że cisów nie zabraknie) na każdy dzień.

Aniu, jakie to miłe, ale dlaczego dopiero teraz się ujawniasz hehe ?

Instagram Ogrodowiska
Sebek 16:39, 09 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Sebek, nie schowałam bo nie wierzyłam w ten mróz, mogłam przynajmniej wyjąć je z donic, bo donice okropnie ciężkie są
Pozostałe stoją sobie w domu i się grzeją

skoro o tym mowa to mam pytanie czy sadzisz hortensje w donicach czy wkładasz z donicą i sobie stoją. Bo np. kiedyś w wiosennych kompozycjach miałaś ustawione roślinki w skrzynkach, tylko sprytnie zamaskowane
Gardenarium 16:42, 09 kwi 2012

Sebciu, hortensje mają wytrzymać długo, więc koniecznie trzeba je wyjąć i wsadzić w super dobrą glebę. To akurat porzy hortensjach musze zrobić.

Tylko, że mogłam je wyciągnąć, bo widać przez włókninę, że są brązowe.

Te kwiatki w skrzyneczkach przewidziane są na krótko i póki co do maja stoją sobie w swoich malutkich doniczkach. Jak przekwitną, to te co dadzą rade w gruncie- posadzę na ulicy.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 16:44, 09 kwi 2012

Już wszystko wiem