Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Evchen 00:46, 18 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Lubię ten kolor 3 róży... Miałam kiedyś podobną pnącą, kupioną przez przypadek. Nawet nazwy nie pamiętam... Ale to była moja ulubiona róża o pełnych kwiatach i cudnym zapachu. Budziła zachwyt każdego, kto do mnie przychodził, gałęzie uginały się od ciężaru kwiatów. Nowi właściciele wycięli ją.. nie mogę jej odżałować.. gdybym wiedziała wykopałabym ją i zabrała ze sobą...

Potrafisz uchwycić piękno Danusiu.. bardzo lubię Twoje zdjęcia
monteverde 00:55, 18 cze 2012

a Ja muszę sobie kupić Pilgrim i Madame Plantier lilia biała to złotogłów?
TheMagda 10:04, 18 cze 2012

Witaj Danusiu.
Wiem, ze jesteś bardzo zapracowana ale będę Tobie wdzięczna za poświecenie mi chwili.
Planuje wykonać u siebie rabatę na wzór tej u Sylwii: smaragd, Nova Zembla, wrzośce.I tu moje pytanie: czy zastąpienie rh hortensjami miałoby sens w moim przypadku?? Przypominam, że jestem bardzo początkującym ogrodomniakiem a gleba u mnie to piasek. Podołam piachu?
pozdrawiam serdecznie
Sebek 22:49, 18 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Wszystkie roślinki żyją, kosmos karłowy miał chyba za mokro i kaput, ale reszta dzielnie rośnie

A wiesz, że mój też kiepsko Źle wygląda....
Gardenarium 22:51, 18 cze 2012

Chyba te zimne deszcze je załatwiły.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:53, 18 cze 2012

Madzioskoczek napisał(a)
Witaj Danusiu.
Wiem, ze jesteś bardzo zapracowana ale będę Tobie wdzięczna za poświecenie mi chwili.
Planuje wykonać u siebie rabatę na wzór tej u Sylwii: smaragd, Nova Zembla, wrzośce.I tu moje pytanie: czy zastąpienie rh hortensjami miałoby sens w moim przypadku?? Przypominam, że jestem bardzo początkującym ogrodomniakiem a gleba u mnie to piasek. Podołam piachu?
pozdrawiam serdecznie

Może być zmiana, ale i tak w piachu nie sadź, wykop wielkie doły i podsyp kompostem albo ogrodową ziemią. Tu masz jak sadzić rośliny

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/283-latwe-ogrodnictwo-jak-sadzic-drzewa-i-krzewy

Instagram Ogrodowiska
TheMagda 07:23, 19 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Może być zmiana, ale i tak w piachu nie sadź, wykop wielkie doły i podsyp kompostem albo ogrodową ziemią. Tu masz jak sadzić rośliny

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/283-latwe-ogrodnictwo-jak-sadzic-drzewa-i-krzewy

Dzięki Oczywiście przygotuję podłoże pod wszystkie nasadzenia. W moim przypadku to sprawa priorytetowa aby zapewnić roślinkom dobre warunki
gohna 08:17, 19 cze 2012

Dzień Dobry Danusiu

wpdłam oficjalnie się przywitać
Pamiętam, jak pierwszy raz trafiłam do Gardenarium (via internet) i nie mogłam wyjść z podziwu nad bukszpanowym ogrodem. Przyznam się, że wydawał mi się taki nierealny. Pomyślałam sobie, że ten ogród dopiero co opuściła firma ogrodnicza, a po roku, dwóch, nie będzie już wyglądał "jak spod linijki". A później znalazłam to forum i przekonałam się (niemalże naocznie , że taki ogród można mieć i cieszyć nim oczy przez wiele lat. Jest zachwycający i mam nadzieję zobaczyć go kiedyś "na żywo"

A swoją drogą... kiedy już wiedziałam, że ogród mieści się gdzieś niedaleko mnie, postanowiłam wsiąść na rower i szukać, szukać, szukać. Oczywiście założyłam, że rozpoznam ogród od zewnątrz. Pomysł szalony i nigdy nie zrealizowany

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za stworzenie tego forum.
arcobaleno 08:17, 19 cze 2012

Przepiękne są te pełne róże - wyglądają jak piwonie
Marzy mi się kaskada z takich ..
betysia 13:19, 19 cze 2012

Witaj Danusiu...dzisiaj juz oficialnie ...enty raz ogladalam i marzylam...zwlaszcza o rozach, ktore uwielbiam ale chyba nie ma ludzi, ktorzy by ich nie lubili, sa jednynie ci, ktorzy sie ich boja ...tz problemow z ich uprawa. Ja sie tez boje ale co mi tam, bez prob i bledow nic nie bedzie a najwazniejsze, zeby zyly...oto moj cel ...
Druga moja milosc to piwonie, uwielbiam na rowni ale tu juz chyba gorzej...1.5 roku temu kupilam 3 korzonki i ....wlasnie, wielkie nic
Rok temu mialy po pare 20cm lisci , w tym roku 1 z 3 mial 1 pak...tak 1 ale za to ladniusi...kwitl, kwitl i szybko przekwitl...caly rok czekania na nic...az do nastepnego maja, pozostaly mi znowu jedynie 30 cm liscie.
Albo to moja wina ale tak sie ludze,ze one tak maja i musze "dac im szanse"... tylko moja wiara niskich lotow ostatnio...
Danusi przede wszystkim dziekuje,ze jestes, za bezcenne rady i zyczliwe serce ( ogromne serce...)
Pozdrawiam z ...daleka ale za to straszliwie mocno
Beata