Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Monic 14:14, 07 sie 2012

Myślę, że takie na dłuższej rekojeści jest całkiem fajne (oszczędność kręgosłupa ).
Wstyd się przyznać, ale dotychczas nie używałam takie go narzędzia. U mnie tyle chwastów się nasiewa, że muszę łopatą podkopywać, roztrząsać ziemię i wyjmować siewki, perz i resztę. Coraz mniej rośnie perzu, więc może takie właśnie widełki byłyby przydatne. Wyglądają bardzo solidnie i przydatnie.
Ana 14:24, 07 sie 2012

ooo, ma na skrzyp i inne takie rozlogowe chwasciory to tez może byc?? Bo u mnie jest tragedia ze skrzypem
Pszczelarnia 14:52, 07 sie 2012

Tak, widełki mam na myśli. Polecam. Ja nimi nawet w warzywach plewię. Pół rodziny w nie zaopatrzyłam. Mam też takie na dłuższej rękojeści (firmy naszej ulubionej JB), one są dobre również, jak się stoi na 1 nodze i lawiruje w kwiatach i trzeba dalej sięgnąć. One są w stanie wyciągnąć każdy chwast (niezawodne przy gwiazdnicy), przy skrzypie to jest trudniejsza sprawa, bo on idzie rozłogami i się urywa. Skrzyp jest chyba najgorszym chwastem na rabatach.
Ja tymi widełkami "oblatuję" prawie cały ogród.

Pazurki zaś są dla mnie niezastąpione przy kancikach, dobre do otrzepywania ziemi z darni.

Ana 15:13, 07 sie 2012

buuu..to fakt, skrzyp mam już wszędzie...najgorzej rwać go na rózankach (kolce) i w karmniku i tojesci wlaśnie...straszna z niego cholera
ana_art 15:34, 07 sie 2012

potwierdzam, widełki są rewelacyjne. Bardzo dobrze się nimi plewi, są bardzo dobrze wykonane, poreczne, nic się nie gnie. Ja je wykorzystywałam też do zdejmowania darni, Super
agata_chrosc... 15:41, 07 sie 2012

A no to dobrze wiedzieć, bo ja nawet takie mam, ale jakoś do tej pory nie używałam. No to użyję, jak już będę mogła
Milka 16:00, 07 sie 2012

ana_art napisał(a)
potwierdzam, widełki są rewelacyjne. Bardzo dobrze się nimi plewi, są bardzo dobrze wykonane, poreczne, nic się nie gnie. Ja je wykorzystywałam też do zdejmowania darni, Super

to ja już się cieszę, ze je będę mieć; mam jakieś w domu, ale się całe wygięły i połamały!
martika 10:40, 08 sie 2012

Danusiu jak bedziesz miała chwilke to wpadnij do mojego wątku i rzuc okiem na moje zamiary...
bajsza 17:34, 08 sie 2012

Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam kropelkowo
anula_wn 17:39, 08 sie 2012

Ana napisał(a)
buuu..to fakt, skrzyp mam już wszędzie...najgorzej rwać go na rózankach (kolce) i w karmniku i tojesci wlaśnie...straszna z niego cholera

Ana, a ja dla odmiany mam WSZĘDZIE koniczynę koszmar....