Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

anieszka 23:10, 17 wrz 2012

My czekamy na więcej
Megi 23:12, 17 wrz 2012

Ja jak zwykle spóźniona, ale mimo tego gratuluję zarówno wyróżnienia, jak i fantastycznego ubioru, o ogrodzie nie wspominam, bo nieustająco jestem pod jego wrażeniem
Ozz 23:32, 17 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)

Czyżby proso ?? Gratuluję tempa Proszę nam tam dokładnie oszlifować Sebka, co by po powrocie błyszczał jak diament
Ewa 07:32, 18 wrz 2012

Danusiu wiele radości z posiadania tak licznej rodzinki ogrodowiskowej , jak najmniej kłopotów z nami
i oczywiście wielu twórczych stron
elzbieta_b 08:22, 18 wrz 2012

Danusiu, wszystkiego najlepszego ! Jak mi miło i dobrze, że Cię spotkałam. Pozdrawiam
Sebek 08:30, 18 wrz 2012

Ozz napisał(a)

Czyżby proso ?? Gratuluję tempa Proszę nam tam dokładnie oszlifować Sebka, co by po powrocie błyszczał jak diament

Między stożkami chyba jest molinia
Gardenarium 08:37, 18 wrz 2012

Sebek wyśledzi na rabatach wszystko

Ta molinia mnie zachwyciła z daleka już, marzyłam o zdobyciu ostnicy (Stipa gigantea), ale nie było nigdzie. No i jest molinia.

Sebka oszlifujemy, bo ja, Wicio i Zdzisław mamy dobrą rękę. Sebcio na pewno wróci dojrzalszy ogrodniczo.

A dziś chrzest bojowy bo będzie asystował w Mai w ogrodzie

Instagram Ogrodowiska
MartaS 08:40, 18 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu doradź czy kupować serby (takie kopane z gruntu) teraz tzn na jesien czy lepiej na wiosnę?

chciałam zrobić taki szpaler żeby zasłonić się od sąsiadów- jak sadzić, co ile i jaka odleglosc od

ogrodzenia?

dziękuję i pozdrawiam Marta

Jesienne sadzenie - mam trochę uraz - najwięcej strat mamy przy sadzeniu właśnie jesiennym. Każdy termin jest dobry, ale najważniejsza w tym jest wielkość bryły korzeniowej, czyli jakość kopania. Bryły muszą być w balotach z juty i dość spore.

sadzić w ziemię odkwaszoną (nie kwaśną) na małym wzniesieniu, nie przysypywać bryły za głeboko, musi być na pozomie gruntu, albo lekko wyżej no i wyściółkowaćx przed zimą.

Preferuję sadzenie kopanych - jednak wiosną. Pewniejsze. Wszystko zależy jaka zima będzie.

Sadzimy zależy co chcesz uzyskać - co 1,20 -1,50 m jeśli szpaler i w dowolnej odległości jeśli grupa drzew.

Więcej informacji szukaj tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1259-swierk-serbski-picea-omorika

Danusiu dziękuję za pomoc

chyba się wstrzymam do wiosny a pieniązki na coś innego przeznaczę bo do wiosny daleko a mnie korci żeby coś jeszcze dosadzić
monitka 08:43, 18 wrz 2012

No no Sebek to rzeczywiście prawdziwy chrzest! ale dasz radę trzymam kciuki

Danusiu gratuluję nagrody Świetna ta impreza o Waszych strojach nie wspominając - wyglądaliście bombowo i mam nadzieję że tak samo się bawiliście
Evchen 08:51, 18 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)
Dziękuję wszystkim za życzenia - 1700 w końcu stuknęło.

Proszę o więcej takich "stuknięć"
1700 stron inspiracji.. to lepsze niż katalog roślin