Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

mira 19:59, 18 lis 2012

nic się nie nudzi - a detale jak zwykle świetne i te ptaszkowe serduszka - to jadalne? - u mnie też szybko zostałyby skonsumowane

pozdrawiam
Gardenarium 08:24, 19 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Danusiu: zwracam się z pytaniem o drzewo na środkowym planie w Twojej realizacji :...o żółtych liściach, albo jasno zielonych? Pokrój jak lody na patyku (tylko się nie śmiejcie KLON??????
więc piszę 12 fotka w linku poniżej( na innych też jest ale jakoś nie centralnie) lub 3 od końca (po lewej stronie)
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-przy-zabytkowej-willi

Myslę, że chodzi tu o Ulmus hollandica "Wredei" - mamy o n im wątek tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/714-wiaz-holenderski-ulmus-hollandica-wredei

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:27, 19 lis 2012

asc napisał(a)

No i mam coś dla ptaszków

Dla mnie bomba! Normalnie hicior

Ładne, ale moje ptaszyska obżarłyby to w 5 minut Chyba, że to na dole jest niekonsumpcyjne

Iluletnie tulipanowce kwitną.. bo mój dość duży .. i kwiatków nie miał..

Dzięki.. zrobimy rabatę Ten skos mnie też denerwuje....

To na dole (ptaszem z nasion) jest oczywiście jadalne

Wg przepisu kwitną podobno minimum 8-letnie tulipanowce, ale mój oczywiście kwitł wcześniej. Nie bój nic- zakwitnie, ale popatrz na gałęzie czy nie ma takich pozostałości po kwiatach, bo może kwitł, a nie zauważyłaś? To całkiem możliwe.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:05, 19 lis 2012

Byłam wczoraj na starociach i kupiłam 3 bardzo stare witraże z lusterkami w kształcie rombu. Już obmyślam, gdzie będą wisieć i co się w nich będzie odbijać, pokażę fotki oczywiście. jeden witraż jest uszkodzony, muszę dać go do szklarza.

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 09:11, 19 lis 2012

Fajne te karmniczki dla ptaków tylko jak patrzę co tam jest do zjedzenia to bardziej się nadaje dla kanarków niż dzikich ptaków bo tylko słonecznik z tego zjedza, resztę myślę że zostawią, zobaczymy czy się mylę. Pozdrawiam Danusiu.
Gardenarium 09:14, 19 lis 2012

Siemię lniane jest, jakieś zboże też, zobacz Bogdziu, te karmniki kupiłam w Niemczech ito dla dzikich ptaków raczej są

Instagram Ogrodowiska
Urszulla 09:15, 19 lis 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu: zwracam się z pytaniem o drzewo na środkowym planie w Twojej realizacji :...o żółtych liściach, albo jasno zielonych? Pokrój jak lody na patyku (tylko się nie śmiejcie KLON??????
więc piszę 12 fotka w linku poniżej( na innych też jest ale jakoś nie centralnie) lub 3 od końca (po lewej stronie)
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-przy-zabytkowej-willi

Myslę, że chodzi tu o Ulmus hollandica "Wredei" - mamy o n im wątek tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/714-wiaz-holenderski-ulmus-hollandica-wredei

Danusiu, ja wieczorem chyba już źle widziałam. Raz że się pomyliłam : fotka 25z 27, jest z bliska pokazany- to klon variegata???? z białym obrzeżem. A wiąz jest ten żółty ale nie o niego mi chodziło.
Oglądam ostatnio drzewa jak zwariowana......zastanawiam się jak je rozmieszczać w ogrodzie....czym się kierować.....czy tym na które miejsca najczęściej patrzymy?

A jak jesteś na forum to zapytam Cię jeszcze z innej beczki, o lakiery do drewna.....czy masz swoje typy sprawdzone.......ale ja potrzebuję nie na zewnątrz tylko do pokoju syna......wewnętrzny do klepek bukowych i nie wiem co kupić żeby być zadowolona.
Gardenarium 09:24, 19 lis 2012

Lakiery to nie moja branża, zapytaj Anuli wn, albo Witka musze zapytać, on wie.

Fotka pomylona.
A to drzewo to pewnie klon Drummondii Fotki

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 09:24, 19 lis 2012

Widzę siemię i pszenicę, Sama jestem ciekawa czy będą jeśc bo u mnie ani siemienia ani pszenicy nie jadły ale Maja mówiła że u niej pszenicę jedzą, chyba są różne te pszenice. Poczekamy i zobaczymy, ja jednak nie mam wielkich nadziei ale jestem bardzo ciekawa.
Gardenarium 09:25, 19 lis 2012

U mnie dużo obcych kotów przesiaduje, straszą i polują na ptaki. Macie sposób żeby koty do mnie nie przychodziły?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies