To na dole (ptaszem z nasion) jest oczywiście jadalne
Wg przepisu kwitną podobno minimum 8-letnie tulipanowce, ale mój oczywiście kwitł wcześniej. Nie bój nic- zakwitnie, ale popatrz na gałęzie czy nie ma takich pozostałości po kwiatach, bo może kwitł, a nie zauważyłaś? To całkiem możliwe.
Byłam wczoraj na starociach i kupiłam 3 bardzo stare witraże z lusterkami w kształcie rombu. Już obmyślam, gdzie będą wisieć i co się w nich będzie odbijać, pokażę fotki oczywiście. jeden witraż jest uszkodzony, muszę dać go do szklarza.
Fajne te karmniczki dla ptaków tylko jak patrzę co tam jest do zjedzenia to bardziej się nadaje dla kanarków niż dzikich ptaków bo tylko słonecznik z tego zjedza, resztę myślę że zostawią, zobaczymy czy się mylę. Pozdrawiam Danusiu.
Danusiu: zwracam się z pytaniem o drzewo na środkowym planie w Twojej realizacji :...o żółtych liściach, albo jasno zielonych? Pokrój jak lody na patyku (tylko się nie śmiejcie KLON??????
więc piszę 12 fotka w linku poniżej( na innych też jest ale jakoś nie centralnie) lub 3 od końca (po lewej stronie) http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-przy-zabytkowej-willi
Danusiu, ja wieczorem chyba już źle widziałam. Raz że się pomyliłam : fotka 25z 27, jest z bliska pokazany- to klon variegata???? z białym obrzeżem. A wiąz jest ten żółty ale nie o niego mi chodziło.
Oglądam ostatnio drzewa jak zwariowana......zastanawiam się jak je rozmieszczać w ogrodzie....czym się kierować.....czy tym na które miejsca najczęściej patrzymy?
A jak jesteś na forum to zapytam Cię jeszcze z innej beczki, o lakiery do drewna.....czy masz swoje typy sprawdzone.......ale ja potrzebuję nie na zewnątrz tylko do pokoju syna......wewnętrzny do klepek bukowych i nie wiem co kupić żeby być zadowolona.
Widzę siemię i pszenicę, Sama jestem ciekawa czy będą jeśc bo u mnie ani siemienia ani pszenicy nie jadły ale Maja mówiła że u niej pszenicę jedzą, chyba są różne te pszenice. Poczekamy i zobaczymy, ja jednak nie mam wielkich nadziei ale jestem bardzo ciekawa.