Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Pszczelarnia 09:30, 19 lis 2012

Danusiu, ja na szybko w sprawie naklejek. Wiem, że hasła i grafika rządzą się swoimi prawami ale Ogrodowisko napisałabym z wielkiej litery. Nazwa własna. Propozycja 3.
Urszulla 09:41, 19 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Lakiery to nie moja branża, zapytaj Anuli wn, albo Witka musze zapytać, on wie.

Fotka pomylona.
A to drzewo to pewnie klon Drummondii Fotki

Tak to ten klon. Dziękuję Ci bardzo. On mi się podoba jest bardzo orginalny.
Urszulla 09:44, 19 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
U mnie dużo obcych kotów przesiaduje, straszą i polują na ptaki. Macie sposób żeby koty do mnie nie przychodziły?

A to nie ciekawie. Ja mam taki swój sposób ale Ciebie on nie zadowoli- duży pies u nas owczarek środkowoazjatycki nic nie wpuści, ewent. ostatnio ptakom pozwala harcować....nawet na swojej budzie.
elzbieta_b 09:44, 19 lis 2012

Danusiu, u mnie na obce koty to tylko Filemon. On wygonił prawie wszystkie koty w okolicy, nawet goni kota sąsiada Czasami przychodzi ranny, nie wychodzi przez kilka dni, wydobrzeje i od nowa. Niestety my z kolei gonimy wszystkie ptaszki, ponieważ Filemon łapie wszystko co się da i przynosi na taras a ja potem strasznie żałuję te niewinne stworzonka. A teraz inna sprawa: co robię nie tak, że nie mogę dochować się wrzosów? Pozdrawiam
Gardenarium 09:59, 19 lis 2012

Za mokro, chorują na choroby grzybowe, za głęboko posadzone, niedobry odczyn gleby (musi byc kwaśna) - to najważniejsze przyczyny.

Poczytaj o zakładaniu wrzosowiska

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/203-prosty-przepis-na-wrzosowisko

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/60-czas-na-wrzosowisko

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:33, 19 lis 2012

A ja tęsknię już za latem i spotkaniem

Instagram Ogrodowiska
popcorn 11:35, 19 lis 2012

Och! Też się nie mogę doczekać! Marzec choćby mógłby już być! miłego dnia!
Kondzio 11:36, 19 lis 2012

Ja tez
Milka 11:45, 19 lis 2012

Jestem na bieżąco
ogród zawsze pięknie wygląda, żadnych szaro - burych tonacji nie widzę; karmniki dla ptaszków, naprawdę hicior i ciekawa jestem, jak się sprawdzą;
podziwiam bluszcz, że tak się wspaniale wspina, nie wiem czemu moje nie, może czasu im trzeba;
poczytałam o tulipanowcu i kwitnieniu, czekam na mojego, bo na razie nic nie widzę, a wiek chyba już około 7 lat? może więcej; czy pąki zawiązują sie jesienią i są jakoś widoczne?
Pozdrawiam poniedziałkowo i miłego dzionka Danusiu

a za latem chyba już wszyscy tęsknią...ale chociaż fotki są
Gardenarium 13:22, 19 lis 2012

Na obecnym tulipanowcu to teraz widać jedynie przekwitnięte resztki, ale Irenko, ten wiek to już naprawdę dobrze wróży i kwiatów spodziewaj się już w następne lato. One powstają na tegorocznych przyrostach i są wielkie, nie przegapisz choćby miał być tylko jeden.

Specjalnie poszłam na balkon sprawdzić ile ich było i myślę że z dwieście sztuk.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies