Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

nieszka 21:36, 07 kwi 2013

Debra napisał(a)
Siedzę i czytam dalej

Garaż trochę Ci widok zepsuł, nie da się ukryć, ja bym to drzewko zostawiła, ale poczytam dalej i zobaczę, co zrobiłaś. Nie znalazłam.

O i rozchodniki okazałe się pojawiły, moje ulubione.

A tej kostki na podjeździe to fakt masz strasznie dużo.Też bym jej wolała mniej. fajne pomysly na zmiane, ten ze strony 74 szczególnie udany.
A winobluszcz na kracie słabo rośnie, bo może się dopiero ukorzenia. Jak duże miałas sadzonki?

A przetaczniki kwitną bez przerwy, tylko trzeba je wycinać, jak przekwitną.
Jakie zurawki kwitną na czerwono?

Na tym marcowym zdjęciu też widzę trawniczek średnio po zimie wyglądał. U mnie maskra, a co będzie teraz, strach myśleć.

No to dojechałam, jestem na bieżąco. Będę wracać, bo bardzo mi tu klimat odpowiada, w ogrodzie i w watku

Troszkę popsuł, ale zrobię koło niego altlankę, otoczę zielenią i będzie git (mam nadzieję)

Drzewko przesadziłam na skarpę przy tarasie, żeby troszkę cienia zrobić latem.
Rozchodniki to też jedne z moich ulubionych roślin, bezproblemowe...

Kostkę zmiękczę drzewkami, będzie jej mniej. Chociaż coś mi M. przebąkuje że jak mam drzewka między nią więzić to może się jej całkiem pozbądźmy sprzed domu (!!!!)

Tak myślę że ten winobluszcz mógł się ukorzeniać. Przesadzałam go w zeszłym roku.

Gdzieś się chyba przewinęła nazwa tej żurwaki przez wątek. Znajdę i osobiście Ci ją dostarczę

A trawnik... U mnie co roku po zimie masakra. Ale teraz najważniejsze żebym go w końcu zobaczyła. Stęskniłam się strasznie, nawet za takim niewyjściowym
Debra 21:37, 07 kwi 2013

nieszka napisał(a)

Otrząsnęłam się już troszkę i odpisuje
Bardzo dziękuje za wszystkie cudowne pochwały to po pierwsze

Kępa jeżówek - to kilka sztuk które rozrosły się wcześniej w innym miejscu a na skarpie znalazły się docelowo (mam nadzieję)

zebirniuski owszem, mam nadzieje że przeżyły zimę.

Tak, trzy pęcherznice tam są. Podoba mi się jak się komponują z niebieskimi irysami a potem z ostróżkami, też niebieskimi.

Nie ma za co. Zasługujesz na pochwały, bo dbasz o ten ogród rewelacyjnie.

Docelowo ...)) - Ty zdaje sie typowy ogrodnik, przesadzasz i przesadzasz

Zebrinuski przetrwają, wytniesz je nisko będa jak nowe.
Debra 12:59, 08 kwi 2013

nieszka napisał(a)
Kostkę zmiękczę drzewkami, będzie jej mniej. Chociaż coś mi M. przebąkuje że jak mam drzewka między nią więzić to może się jej całkiem pozbądźmy sprzed domu (!!!!)

Tak myślę że ten winobluszcz mógł się ukorzeniać. Przesadzałam go w zeszłym roku.

Gdzieś się chyba przewinęła nazwa tej żurwaki przez wątek. Znajdę i osobiście Ci ją dostarczę

A trawnik... U mnie co roku po zimie masakra. Ale teraz najważniejsze żebym go w końcu zobaczyła. Stęskniłam się strasznie, nawet za takim niewyjściowym

Jeszcze trochę i w ogóle podjazdu nie będzie . Ale tak jak wcześniej pisałam, w pełni się z Tobą zgadzam, że może go być mniej.

Przypomnałam sobie, że dwie moje żurawki kwitną na czerwono - Marmalade i Fire chief - tylko że to nie jest takie spektakularne kwitnienie, jak u Ciebie. Inna sprawa, że rosną dopiero jeden sezon.

Nad trawnikami popracujemy ciężko w tym roku. Ale fakt, niech już będzie go widać, jakikolwiek
Masz własny wertykulator, czy jak planujesz go ożywić?
Ja mając te 150 m kw trawnika raczej będę grabić i chodzić w butach z kolcami, sypać piach i kompost, znowu grabić, dosieję co nieco i będzie jak nowy. Ale roboty będzie mnóstwo.
Madzenka 20:03, 08 kwi 2013

Oj ja zaledwie 90 m2 wygrabiłam i myślałam , ze zejdę.... A Debra 150...
Grabienie mi tylko na 20m2 wychodziło...

Wertykulator w sobotę Żon poszaleje
kitek81 22:13, 08 kwi 2013

Aga, szalejesz w ogrodzie, bo górki już nie ma ?!
a się martwiłaś, że śnieg do maja będziesz miała-dobrze, że to słonko grzeje,chociaż u mnie dziś słońce, deszcz, śnieg-kto co lubi
ale jak deszczyk padał, to tak ziemią zapachniało-tak wiosennie się zrobiło, że mi nawet ten deszcz nie przeszkadzał
pozdrawiam
Gosiniak 10:28, 09 kwi 2013

Aga- ja bym już cięła, o ile deszcz nie pada oczywiście, nie ma co zwlekać, w przyszłym tygodniu to już normalnie lato ma być
U siebie odkryłam już wrzosy i wrzośce, nic im się nie stało, kopczyki mają jeszcze jedynie róże.
kitek81 22:24, 09 kwi 2013

hej Aguś gdzie jesteś, gdy Cię nie ma, normalnie temat mojego planu zamarł, jak gdzieś zginęłaś nie rób mi tego!!!!!!
plisssssss
buziak :*
beta 22:32, 09 kwi 2013

Aguś...gdzie Ty?
nieszka 21:49, 10 kwi 2013

Debra napisał(a)

Jeszcze trochę i w ogóle podjazdu nie będzie . Ale tak jak wcześniej pisałam, w pełni się z Tobą zgadzam, że może go być mniej.

Przypomnałam sobie, że dwie moje żurawki kwitną na czerwono - Marmalade i Fire chief - tylko że to nie jest takie spektakularne kwitnienie, jak u Ciebie. Inna sprawa, że rosną dopiero jeden sezon.

Nad trawnikami popracujemy ciężko w tym roku. Ale fakt, niech już będzie go widać, jakikolwiek
Masz własny wertykulator, czy jak planujesz go ożywić?
Ja mając te 150 m kw trawnika raczej będę grabić i chodzić w butach z kolcami, sypać piach i kompost, znowu grabić, dosieję co nieco i będzie jak nowy. Ale roboty będzie mnóstwo.

Ja swój trawnik będę wertykulować wypożyczonym sprzętem. Wykończyłaby się chyba ręcznym grabieniem. Zresztą to chyba jedyna czynność której nie lubię robić w ogródku
nieszka 21:51, 10 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Oj ja zaledwie 90 m2 wygrabiłam i myślałam , ze zejdę.... A Debra 150...
Grabienie mi tylko na 20m2 wychodziło...

Wertykulator w sobotę Żon poszaleje

No właśnie, grabienie to istna masakra.
Ja z wertykulatorem to jeszcze chyba ze dwa tygodnie. Śnieg u mnie jeszcze... A tak gdzie się rozpuścił to woda aż chlupie