Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Debra 21:51, 10 kwi 2013

nieszka napisał(a)

Ja swój trawnik będę wertykulować wypożyczonym sprzętem. Wykończyłaby się chyba ręcznym grabieniem. Zresztą to chyba jedyna czynność której nie lubię robić w ogródku

W ogóle zabiegi przy trawniku to chyba najmniej fajna praca w ogrodzie. Taka jałowa i w dodatku ciągle trzeba robić to samo, kosić, grabić, kosić, grabić......
nieszka 22:06, 10 kwi 2013

kitek81 napisał(a)
Aga, szalejesz w ogrodzie, bo górki już nie ma ?!
a się martwiłaś, że śnieg do maja będziesz miała-dobrze, że to słonko grzeje,chociaż u mnie dziś słońce, deszcz, śnieg-kto co lubi
ale jak deszczyk padał, to tak ziemią zapachniało-tak wiosennie się zrobiło, że mi nawet ten deszcz nie przeszkadzał
pozdrawiam

I tam szaleje - póki co derenie poprzycinałam i hortensje
W weekend sobie dopiero odbije chociaż by w strugach deszczu...
nieszka 22:09, 10 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)
Aga- ja bym już cięła, o ile deszcz nie pada oczywiście, nie ma co zwlekać, w przyszłym tygodniu to już normalnie lato ma być
U siebie odkryłam już wrzosy i wrzośce, nic im się nie stało, kopczyki mają jeszcze jedynie róże.

Już troszkę przycięłam.
A wrzosów to niczym nie miałam okrytych. Póki co jeszcze je śnieg okrywa w niektórych miejscach szczelnie

A róże myślisz że już można odkopczykować??? chyba tak...
nieszka 22:12, 10 kwi 2013

Debra napisał(a)

W ogóle zabiegi przy trawniku to chyba najmniej fajna praca w ogrodzie. Taka jałowa i w dodatku ciągle trzeba robić to samo, kosić, grabić, kosić, grabić......

Ja tam kosić lubię, chociaż fakt że trzeba robić to tak często jest rzeczywiście męczący...
I pewnie dlatego koszeniem obdarzyłam M. (chociaż nikt tak dobrze nie skosi trawy jak ja sama sobie to zrobię )
kitek81 22:53, 10 kwi 2013

wpadam jeszcze zobaczyć, co u Ciebie się dzieje widzę pomału prace w ogrodzie ruszyły pewnie odliczasz godziny do weekendu i wtedy ruszysz pełną parą-żeby tylko deszcz nie padał, bo chyba zapowiadają, że ma właśnie padać no ale może im się nie sprawdzi, jak z tą wiosną na święta
nieszka 23:02, 10 kwi 2013

Pomału pomału.
Jutro się wybieram na okoliczne targowisko żeby się w bratki zaopatrzyć i rozejrzeć za krzewami malin i porzeczek do warzywniaka.
kitek81 23:08, 10 kwi 2013

ja w sumie też muszę przejść się koło naszego sklepu ogrodniczego zobaczyć czy już mają porzeczki, agresty i drzewka owocowe może w sobotę tam zajrzę, niby przez przypadek jak będę w mięsnym żeby M nie marudził
nieszka 23:11, 10 kwi 2013

Ja narazie tylko się rozejrzę, bo kupić nic jeszcze nie mogę póki mi M. miejsca na warzywniak nie przygotuje. A musi tam zdaje się wjechać ciężkim sprzętem a póki co mógłby go tam zatopić
ewalm 23:16, 10 kwi 2013

Nieszko, zaglądam i pozdrawiam, ale nadrabiać czytania wątku nie mam siły. Już porzuciłam wszelkie próby w tym kierunku. U Was jeszcze snieg?
nieszka 23:20, 10 kwi 2013

Ano. Jeszcze tak. Ale teraz deszcz troszkę pada i jutro rano spodziewam się go już prawie nie zobaczyć

Że nadrabiać nie masz siły wcale się nie dziwię... To forum tak pędzi że po dwóch dniach cały wieczór nadrabiania a co dopiero po dłuższej przerwie...