Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

ewalm 23:23, 10 kwi 2013

No,właśnie. Totez próby porzuciłam. Nie będę się frustrować, zwłaszcza że na dworze jest ponuro i moja późnozimowa depresja nadal ma się świetnie. A miało jej nie być już od marca.
ewa004 09:58, 11 kwi 2013

Aga buziolki ,jak będziesz miała chwilunię to luknij do mnie
Debra 10:05, 11 kwi 2013

nieszka napisał(a)
.. To forum tak pędzi że po dwóch dniach cały wieczór nadrabiania a co dopiero po dłuższej przerwie...

Fakt, tempo przybywania nowych postów jest niesamowite!

Przeczytanie całego wątku od początku, żeby poznać czyjś piękny ogród to jest naprawdę zajęcie na trochę.

Ale warto czasem, tak jak u Agnieszki
kaisog1 21:39, 11 kwi 2013

Nieszka przeczytałam, że patyczki w wodzie Ci się zmarnowały hortensjowe.... jak masz jeszcze jakieś ale nie moczone wcześniej to użyj ukorzeniacza i posadź przy krawędzi glinianej doniczki. Ja tez próbowałam w wodzie w zeszłym roku i klapa..... to samo miałam z bukszpanami.... w wodzie straty, w ziemi 80% sukces.
ewa004 22:32, 11 kwi 2013

Kurka a ja obcięte potyczki wsadziłam dzisiaj do wody
I co teraz zostawić czy zapakować do ziemi ???
monitka 22:39, 11 kwi 2013

Ewcia do ukorzeniacza i do ziemi wszystko tak ukorzeniam i często się udaje
kaisog1 22:54, 11 kwi 2013

ewa004 napisał(a)
Kurka a ja obcięte potyczki wsadziłam dzisiaj do wody
I co teraz zostawić czy zapakować do ziemi ???

Ewa chodzi o to, że żeby użyć ukorzeniacza patyk nie może być mokry.... ale do ziemi możesz przenieść.
nieszka 23:26, 11 kwi 2013

ewalm napisał(a)
No,właśnie. Totez próby porzuciłam. Nie będę się frustrować, zwłaszcza że na dworze jest ponuro i moja późnozimowa depresja nadal ma się świetnie. A miało jej nie być już od marca.

Moja też ma się kwitnąco
Ale dziś znalazłam w pewnym ogrodniczym wiśnie umbra do moich rewolucji w przedogródku w przyzwoitej cenie i Cię tu ściągnę co byś mi doradziła czy ich wysokość jest odpowiednia. Są szczepione na 1,9m. Mam jakieś przeczucie że to za nisko...
nieszka 23:27, 11 kwi 2013

Debra napisał(a)

Fakt, tempo przybywania nowych postów jest niesamowite!

Przeczytanie całego wątku od początku, żeby poznać czyjś piękny ogród to jest naprawdę zajęcie na trochę.

Ale warto czasem, tak jak u Agnieszki

nieszka 23:32, 11 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Nieszka przeczytałam, że patyczki w wodzie Ci się zmarnowały hortensjowe.... jak masz jeszcze jakieś ale nie moczone wcześniej to użyj ukorzeniacza i posadź przy krawędzi glinianej doniczki. Ja tez próbowałam w wodzie w zeszłym roku i klapa..... to samo miałam z bukszpanami.... w wodzie straty, w ziemi 80% sukces.

Jeszcze tak nie wszystkie mi się zmarnowały ale tendencje mają bo już kilka ze zwiędłymi listkami wyrzuciłam. Bo ja je jak tak się nie spieszyły z korzonkami zamoczyłam ostatecznie w ukorzeniaczu i do ziemi dałam.

A dziś wsadziłam kolejną partię po cięciu bezpośrednio do ziemi (jeden dzień stały w piasku bo wczoraj nie zdążyłam). Dałam ukorzeniacza i przykryłam folią. A nuż się uda