Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

kraania 19:54, 01 paź 2013

Tosia napisał(a)
Uff..no i dotarłam Prześledziłam Twój wątek od początku do końca bo był dla mnie bardzo interesujący i inspirujący. Jest pięknie!! Powiedz, czy wrzosy i wrzośce dalej Ci tak przemarzają? Co jaki czas je wymieniasz?

Pozdrawiam, będę zaglądać

Cześć Tosiu Wrzosy i wrzośce niestety muszę okrywać na zimę i przemarzniecie części z nich było niestety spowodowane kiepskim okryciem jednego roku. Teraz przykrywam cieniówką i potem gałązkami sosnowymi i jest dobrze. Zaglądaj
kraania 19:57, 01 paź 2013

kaisog1 napisał(a)
...ale dawno u Ciebie nie byłam ... aż wstyd
W donicach masz ślicznie. Wrzosowisko wymiata Hortensje u Ciebie wyglądają jakby jesień nie nadeszła normalnie. A grujecznik bombowy Przez tego Twojego mam kolejne "must have"!

Ech Gosia... sama mam takie mega zaległosci, że to dopiero jest wstyd. Niestety braku czasu i zmęcznia nie jestem w stanie przeskoczyć. Ale staram się jak mogę
Grujecznik jest super również dlatego, że stosunkowo szybko rośnie. No i ten zapach ciastek, ktrórych ja jeszcze nie czułam. Może w tym roku? Dam znać
malgorzata_s... 20:32, 01 paź 2013

Witaj. Przejrzałam Twój wątek i jestem zachwycona ogrodem. Zwabił mnie podpis ogród w lesie bo kocham leśne ogrody. Nie zawiodłam się stworzyłaś cudo Pozdrawiam.
JoannA 21:00, 01 paź 2013

Własne grzybki w ogrodzie, super sprawa
Wrzosowisko wymiata, a nowe nasadzenia miodzio
pozdrawiam Aniu
Tosia 22:34, 01 paź 2013

kraania napisał(a)

Cześć Tosiu Wrzosy i wrzośce niestety muszę okrywać na zimę i przemarzniecie części z nich było niestety spowodowane kiepskim okryciem jednego roku. Teraz przykrywam cieniówką i potem gałązkami sosnowymi i jest dobrze. Zaglądaj

Zaglądam z wielka przyjemnością Moje wrzosy rosną już dobrych pare late. też je co roku okrywam ale agrowłókniną. Chyba się przerzucę na tą cieniówkę. Polecasz? Bo rok temy moim coś się podziało..może przemarzły, może grzyb (pod agro nie ma takiego dobrego przepływu powietrza). Nie jestem pewna. Chyba będę musiła część wymienić. Ale trochę mi żal.

Pozdrawiam
Mathildis 01:03, 02 paź 2013

Aniu czy miałaś może u siebie takie paskudztwo w tym roku?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3329-lesne-wzgorze?page=41
Ninoja 06:27, 02 paź 2013

Wspaniale jest u Ciebie. Wrzosowisko cudne.

A na tym zdjęciu te trzy kuleczki na dole to co to takiego?
Przepięknie świeci okolone zwiewną trawą.

kraania 19:02, 05 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Witaj. Przejrzałam Twój wątek i jestem zachwycona ogrodem. Zwabił mnie podpis ogród w lesie bo kocham leśne ogrody. Nie zawiodłam się stworzyłaś cudo Pozdrawiam.

Witaj Małgorzato . Cieszy mnie to, żę nie czułaś się zawiedziona spacerem w moim ogrodzie. Macham i pozdrawiam
kraania 19:04, 05 paź 2013

Tosia napisał(a)

Zaglądam z wielka przyjemnością Moje wrzosy rosną już dobrych pare late. też je co roku okrywam ale agrowłókniną. Chyba się przerzucę na tą cieniówkę. Polecasz? Bo rok temy moim coś się podziało..może przemarzły, może grzyb (pod agro nie ma takiego dobrego przepływu powietrza). Nie jestem pewna. Chyba będę musiła część wymienić. Ale trochę mi żal.

Pozdrawiam

Tosiu zdecydowanie bardziej jestem zadowolona z cieniówki niż z agrowłókniny. Więc jeśli masz taką możliwość to polecam, spróbuj.

Pozdrawiam
kraania 19:06, 05 paź 2013

Mathildis napisał(a)
Aniu czy miałaś może u siebie takie paskudztwo w tym roku?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3329-lesne-wzgorze?page=41

Mathildis nie wiem czy to, ale moje sosny chorowały w tym roku. W ogóle dookoła jest w lesie dużo chorych drzew i to pewnie stąd te choróbska . Ja walczę ze szkodnikami używając lancy doglebowej. Super się sprawdza, zwłaszcza przy dużych drzewach.