Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

kwiatholandii 05:34, 26 maj 2012

Wczoraj byłam na zakupach. Kupiłam kolejne Rh 3 szt , 6 berberysów ...i świerk kaukaski na przody. Nie zabrałąm się, więc rośliny czekają na transport.

Swierk będzie w narożniku na wprost

Fotki mojego ulubionego miejsca zakupów

kwiatholandii 05:36, 26 maj 2012

Marzenko, siedzę, siedzę, ale jak tak siedzę to zaraz listę robię i znowu biegnę po rośliny Ja nie z kanapowców, ciężko mi wysiedzieć na miejscu . Staram się
kwiatholandii 05:41, 26 maj 2012

Dziś M ma wielki dzień !!!!! Odbiera zamówioną i wymarzoną kosiarkę. Logistycznie i psychicznie przygotowany Miło patrzeć na naszych małych chłopców czasami i ich zabawki. Narazie będzie trenował na trawce na zewnątrz. Jakieś 50 m2, ale co to bedzie za moment.

Poranna fotka z kanapy Część zakorowanych rabat

ps.
Wszystkim Mamom Wszystkiego NAJ NAJ NAJ
Madzenka 21:14, 26 maj 2012

Monika nie jesteś kanapowcem ale czas się przygotować do kulkowania, widzę że Cię nosi, to chyba jeszcze nie ten czas
Ale M będzie miał frajdę, całe szczęście że nasi M lubią korzenie trawnika , brrrr ja tego nie cierpię. A chłopcy przy koszeniu mają takie poważne miny
kwiatholandii 22:36, 26 maj 2012

Dziś kosiarka została przetestowana przez M. Jest bardzo zadowolony Fajnie jest teraz kupować takie zabawki i miło mi się dziś patrzyło jak M był zadowolony. Kupił taką o jakiej marzył To takie spełnainie małych marzeń
kwiatholandii 19:27, 27 maj 2012

Fotki z dzisiejszej wizyty w Kórniku. Ostatni moment, żeby zobaczyć azalie i rododendrony

Juzia 21:43, 27 maj 2012

Trawka widzę rośnie... ale będzie dywanik
kwiatholandii 22:24, 27 maj 2012

Rośnie, rośnie. Cieszy mnie to bardzo. Niestety w wielu miejscach M musiał sam wyregulować zraszacze, bo wykonawcy po zapłacie już się nie chciało perzyjechać i poprawić, a trawa przez dwa tygodnie nawet w wielu miejscach nie ruszyła. Takie realia, ale co tam, dobrze, że nie muszę już na nich patrzeć, a M ma nowe doświadczenie
Juzia 06:26, 28 maj 2012

Domi 15:32, 28 maj 2012

Moniko, widzę, że jeszcze jesteś w ogrodzie, a nie w szpitalu.
Kosiarka to też ulubione narzędzie ogrodnicze mojego M. zwłaszcza, że ma na niej uchwyt na napoje (=piwo). Dzięki temu, że kupił sobie taką wymarzoną, teraz często jej używa No i o to chodzi: Twój M. jest zadowolony, a i Ty będziesz jak pięknie skosi trawę.
A roślinami, które nie przyjęły się nie ma co się przejmować. Nie one pierwsze i nie ostatnie. Czasem po 20 latach pada stare drzewo i nie ma na to rady. Mnie też wypadło dużo roślin. Teraz wyrywam bukszpany z obwódki, które nie przyjęły się od zeszłego roku. Sadziłam je w środku sezonu, a dopiero teraz padły. No i mam szczerbatą obwódkę