Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Madzenka 18:05, 23 maj 2012

Dobre teksty, tylko nie rozumiem dlaczgo tę metkę należy przekazać Ż. Czyżby Ż poza leżeniem pachnąc z tipsami miała jeszcze coś robić??????
Madzenka 18:07, 23 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)
Zakochałam się w Dereniu Kousa...mmmmmm piękny. Teraz na pierwszym miejscu moich zakupów

TO cudo też jest na mojej liście zakupów, tylko gdzie mam go upchać ?

Laurowiśnie śliczne. Przy scianie pewnie zimę przetrwają, moje strasznie dostały w kość zimą...
agata_chrosc... 18:08, 23 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)
Zakochałam się w Dereniu Kousa...mmmmmm piękny. Teraz na pierwszym miejscu moich zakupów

Hej, czyli znaczy młode nie spieszy się. W sumie słusznie - poczeka sobie to od razu na gotowe przyjedzie
A z tym dereniem masz całkowitą rację. Ja się długo biłam sama ze sobą i w końcu wygrałam - dereń będzie w wejsciu do miniogródka japońskiego. Tylko popatrz sobie na odmiany bo jest ich sporo. Ja szukałam na polskich stronach i jedyne co znalazłam do dereń kousa chiński i chyba jeszcze china girl. A tymczasem są ładniejsze, lepiej kwitnące odmiany. Popatrz sobie tutaj: http://www.esveld.nl/planten.php?categorie=heesters&letter=c&group=cornus&ppagina=5

i tam na dole strony są kolejne - w sumie chyba kilkadzisiąt.
Ana 18:33, 23 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Dobre teksty, tylko nie rozumiem dlaczgo tę metkę należy przekazać Ż. Czyżby Ż poza leżeniem pachnąc z tipsami miała jeszcze coś robić??????

Marzenko, to nie wiesz? pokazać pięknym paluszkiem z tipsem gdzie jest pralka
Borbetka 18:48, 23 maj 2012

No, ale czy dereń kousa przezimuje u nas?
kwiatholandii 18:59, 23 maj 2012

Madzioskoczek napisał(a)

No metka strasznie zabawna
Ja mam coś z drugiej strony!!

SUPER !!!

kwiatholandii 19:15, 23 maj 2012

Agata, ja widziałam derenia około 1,8 metra wys i 1 m szeroki w cenie około 350 zł. To był dokładnie Dereń kousa, China Girl ma bardziej kremowe kwiaty.
Wieloszka 19:31, 23 maj 2012

Moniko, poczytałam o ogromie prac jaki ostatnio wykonaliście - jestem pod wrażeniem ! Nowe nasadzenia - super!!! Szkoda cisów, ale rzeczywiście, lepiej żeby chodziło o ich przemarznięcie niż jakąś chorobę. Widzę po Twojej obecności na ogrodowisku, że Maleństwu nie spieszy się na ten świat. Czeka, aż mama skończy ogród i wreszcie przestanie biegać .
agata_chrosc... 20:00, 23 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)
Agata, ja widziałam derenia około 1,8 metra wys i 1 m szeroki w cenie około 350 zł. To był dokładnie Dereń kousa, China Girl ma bardziej kremowe kwiaty.

No i własnie namawiam Cię na obejrzenie sobie innych odmian. Chociaż i te podstawowe też są super
kwiatholandii 21:51, 23 maj 2012

Aga, no widzisz, jakoś nie mogę sie wykulnąć Taki bukszpan ze mnie teraz jest prawdziwy. Okaz roku Ogród już prawie opanowany. Dziś linia kroplująca powstawała, ale zabrakło 200 mb i znowu muszę czekać. Cieszę się jednak, że 3/4 ogrodu jest juz podlewane i nie trzeba z wiaderkiem biegać
Czytałam, ze wybrałaś się w podróż. Można wiedzieć jaki kierunek obrałaś? Jakieś ciepłe kraje?