Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Celina 22:01, 22 cze 2012

OOO!!cześć dziewczynkiA ja u Was !
Miałam już odpaść od kompa ,bo jak zwykle wpadłam na chwilkę a siedzę dużą chwilę
żeby nie było ,że mam tylko blumy!! to mój winogronek.Nie smakuje za specjalnie,ale go nie wykopię niech siedzi!!

barbara_kraj... 22:04, 22 cze 2012

Celina napisał(a)
Na kilku różach pojawiły sie małe szybko łażące robale Co to za nieproszeni goście ?ktoś się z nimi spotkał?

To jest słodyszek rzepakowiec Meligethes aeneus. Żywi się pąkami i pyłkiem z kwiatów rzepaku ale także róż i innych roślin ogrodowych. Uszkadza pąki i płatki kwiatow. Trzeba spryskać środkiem owadobójczym!
jotka 22:06, 22 cze 2012

Niby Słodyszek, a taki wredny ????
eliza3 22:17, 22 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Pięknie uchwyciłaś pączek,jego aksamitny urok...czuje się delikatny dotyk.Przepiękny.

Rzeczywiscie świetne zdjęcie aż chce się dotknąc tej róży i sprawdzic ten aksamit.

Dopisuje się do fanek tego zdjęcia, jest rewelacyjne, gratuluję
Celina 22:53, 22 cze 2012

Dobrej nocki !
Nie siedźcie za długo! jutro ma być ciepło i słonecznie! ogrodo-działeczki czekają

andziulka 21:09, 23 cze 2012

ładne winogronka moje zmarzły i posadziłam w tym roku nowe, ale owoców chyba nie będzie, może za rok
Celina 21:11, 23 cze 2012

sobota ciepła i pracowita.
Pokazaly sie miotełki na floksach. Pączki na hortensji! posadziłam na jesieni - bałam się zimy ,ale dała radę
Celina 21:21, 23 cze 2012

Róże mają swój czas, bez wzgledu na odmianę

barbara_kraj... 00:45, 24 cze 2012

Celina napisał(a)
Róże mają swój czas, bez wzgledu na odmianę

O matko, jaka cudna!!!
Celina 21:30, 24 cze 2012

Witam Wszystkich!
upalny niedzielny dzień a mój M zabrał sie za robienie trejażu
Trzeba jakoś ukryć paskudę którą wymurował!! postawił jakiś ni to grill , ni to piec, ni inna cholera!
Koszmar! A ponieważ sam ostatnio stwierdził ,że to co zrobił -to straszny sen zduna -wymóżdżyłam ,że postawimy trejaż, pociagniemy pnące róże i jakoś to zakamuflujemy Walczył cały dzień, będzie dokańczał popołudniami.Ale sie zawziął ,bo już nie może słuchać jak gulgoczę na to "murowane dzieło miszcza" Jeszcze do zrobienia druga część,bo musowo trzeba odwrócić uwagę patrzącego -na
jak to nazywam -piec chlebowy!

Zastanawiam sie na jaki kolor ją pomalować ,do wyboru dwa:niebieski lub brązowy?