On znika na zimę z powierzchi ziemi! A na wiosnę wychodzi większy
Pełna nazwa- Rozchodnik okazały. Powinien zakwitnąć we wrześniu,-przynajmniej u mnie.Ale
w tym roku jakoś przyroda szaleje.będzie wcześniej -kolor ciemy róż(?)
takie baldachimy -fajnie wyglada.-mnie się podoba, jak zakwitnie wkleję Ci fotkę
I wygląda na wiosnę tak jak na foto.
W zbliżeniu- po deszczu tuż jak wyszedł z ziemi i parę dni pozniej
A zapraszam do siebie w wolnych chwilkach ,jak coś wykukasz i się spodoba -to pytaj.
jak wiem , to powiem
A stronkami sie nie przejmuj
Już też znalazłam, a jak gęsto go posadzić, muszę wykombinowac również coś pomiędzy, zobacz co napisałam u siebie
Z przyjemnością będę odwiedzała Twoje poletko, szczególnie wieczoram jak już nie mam siły sie ruszyć
Witam Celinko,
ładny ten rozchodnik, a kiedy i jak kwitnie, czy aby nie trzeba go okrywać na zimę, bo takich roślin mam w swoim ogrodzie tak dużo, że nie dam rady z następnymi?
A jeszcze jedno pytanie - rozchodnik i co dalej? Znałazałm całe mnostwo tego i już mnie boli głowa
Ale piękny ten Twój ogród, jak mam przebrnąć przez te 223 strony?
Dzieki serdeczne
Pełna nazwa- Rozchodnik okazały.
A zapraszam do siebie w wolnych chwilkach ,jak coś wykukasz i się spodoba -to pytaj.
jak wiem , to powiem
Już też znalazłam, a jak gęsto go posadzić, muszę wykombinowac również coś pomiędzy, zobacz co napisałam u siebie
Z przyjemnością będę odwiedzała Twoje poletko, szczególnie wieczoram jak już nie mam siły sie ruszyć
Ja mam u siebie pomiędzy lawende, trawy ozdobne i przetaczniki, moim zdaniem dobrze razem wyglądają
Witajcie
Żyjecie ? bo ja ledwo dycham,! ale upał!!
dzisiaj nie wzięłam aparatu na działeczkę,A tu takie zadziwiska!!
Wielki dzięcioł przyleciał i pukał, pszczoła wpadła w sidła pająka,a ten ją zeżarł!!-łoj ale to był horrrroor.!!
I na koniec największe cudo!! M.kosił trawę!! w slipach-kąpielówkach i kapelusikubardzo mnie to bawiło-chyba przez ten żar coś mi sie w głowę stało !
A ja luzik i leżaczek
Bardzo śmieszne tui to jest nauczka , ze zawsze trzeba aparaciki fotograficzny miec przy sobie
Witam Celinko,
ładny ten rozchodnik, a kiedy i jak kwitnie, czy aby nie trzeba go okrywać na zimę, bo takich roślin mam w swoim ogrodzie tak dużo, że nie dam rady z następnymi?
A jeszcze jedno pytanie - rozchodnik i co dalej? Znałazałm całe mnostwo tego i już mnie boli głowa
Ale piękny ten Twój ogród, jak mam przebrnąć przez te 223 strony?
Dzieki serdeczne
Pełna nazwa- Rozchodnik okazały.
jak wiem , to powiem
Ja mam u siebie pomiędzy lawende, trawy ozdobne i przetaczniki, moim zdaniem dobrze razem wyglądają
Ten na fotce wyżej muszę wykopać, bo tojeść na niego wlazła!
A inny też mam pomiędzy lawendą
masz fotkę z Twoją kompozycją?
Witaj Celinko.Zaczęłam dopiero czytać Twój wątek i już na pierwszej stronie oczy mi się "spociły"Piękny wstęp .Serdecznie pozdrawiam.Adka.
Witaj Adko! Miło że mnie znalazłaś
A wój wątek kiedy można zobaczyć i pooglądaś Twoje włości??
Powiedz coś o sobie ;z jakich terenów tutaj trafilaś?
Pozdrawiam serdecznie
Tak Celinko, bardzo mi sie podoba ten zestaw, lubię lawendę, a i liatra jest dobrym uzupełnieniem bo trochę wyższa. Ale w takim razie jaki kolor rozchodnika wybrać, żeby nie było za fioletowo czyli zbyt monotonnie? Albo może coś jeszcze innego, bo rozchodnik ma liscie w takim samym kolorze jak lawenda. Białą liatrę? kiedy ta Twoja bardziej mi się podoba. Co byś mi radziła?
Mam, ale muszę specjalnie zmieniać komputer żeby wstawiać zdjecia bo na Ogrodowisko nie da sie wstawić zdjecia z I-pada, z którego właściwie od jakiegoś czasu non stop korzystam.. Ani z telefonu I- phone, muszę pożyczać komputer od syna , przerzucić na kartę pamięci i dopiero wtedy wstawiać... Dlatego nie zawsze mam na to siły.. Szczególnie ze moj syneczek nie jest chętny do pozbywanie sie komputera wieczorem
Ale jak będę miała okazje to wstawie - tez jest ładna ta moja kompozycja chociaż przetacznik już nie kwitnie przycielam go... Ale trawy ozdobne ślicznie wyglądają mam tam tez posadzone trzy bylinoweowojniki nie rozrastajace sie za bardzo.