Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 22:09, 12 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
jej, ale dużo tych cebul! będzie super, to wiadomo...ale jak zobaczyłąm, że sama sobie przysposobiłąś tarasik, no to szczęka na podłodze!! zdolniacha! też bym się cieszyłą

i te donice co miały iść do wyrzucenia, są śliczne

Irenko nie uwierzysz - rano uratowałam wykopanego przez psa Chopina, a popołudniu.......patrzę a tu nie ma tej sadzonki. Byłam tak zła, że z kijem nie podchodź! Ten głupi pies doprowadza mnie do szewskiej pasji! Przeszukałam cały sad, ogród i nic. Wyć mi się chce, że taki piękny Chopin gdzieś leży i schnie a na psa nie mogę patrzeć!!
MilenaP 22:13, 12 wrz 2012

Przyleciałam do Ciebie za Irenką, bo poczytałam o tych cebulkach
A ja mam dylemat gdzie cebulowe wsadzić (na wiosnę mam przebudowę ogrodu) i o miejscu przy różach nie pomyślałam! Wprawdzie tam trasę ma nornica, ale może w koszyczkach ich nie zeżre

Witaj Kasiu, ja też mam mieć przekop przez ogród bo będą nas podłączać do kanalizacji. Nie wiem jak to zniosę.
MilenaP 22:28, 12 wrz 2012

Dziś trochę powróciłam do działań ogrodowych. Poszerzyłam swoje koło z bukszpanami i dosadziłam ich 10. Do ukorzeniania wstawiłam 10 następnych, 6 Chopinów, 5Peace i poprzycinałam żurawkom kwiaty. Być może już za późno na ukorzenianie róż, ale co tam...może się uda
beta 09:27, 13 wrz 2012

MilenaP napisał(a)

jej, ale dużo tych cebul! będzie super, to wiadomo...ale jak zobaczyłąm, że sama sobie przysposobiłąś tarasik, no to szczęka na podłodze!! zdolniacha! też bym się cieszyłą

i te donice co miały iść do wyrzucenia, są śliczne

Irenko nie uwierzysz - rano uratowałam wykopanego przez psa Chopina, a popołudniu.......patrzę a tu nie ma tej sadzonki. Byłam tak zła, że z kijem nie podchodź! Ten głupi pies doprowadza mnie do szewskiej pasji! Przeszukałam cały sad, ogród i nic. Wyć mi się chce, że taki piękny Chopin gdzieś leży i schnie a na psa nie mogę patrzeć!!

kurcze, no to nie fajnie

mój to ostatnio takie doły mi w rabacie zrobił że przez chwilę to pomyslałam że noramlnie do bidula go chyba oddam, i to jeszcze rabata z korą, to można sobie wyobrazić, poszły dwie sadzonki żurawki

wiem że to marne pocieszenie, ale nie jesteś sama...

buziole
MilenaP 09:43, 13 wrz 2012

kurcze, no to nie fajnie

mój to ostatnio takie doły mi w rabacie zrobił że przez chwilę to pomyslałam że noramlnie do bidula go chyba oddam, i to jeszcze rabata z korą, to można sobie wyobrazić, poszły dwie sadzonki żurawki

buziole

Mój jak kopie to zawsze w korze ale sprawdza się wyczytany sposób, żeby w doły wsypać psią kupkę. I zasypać wszystko ziemią i korą. Wtedy nie dojdzie. Na 100% To już sprawdzone
beta 09:56, 13 wrz 2012

MilenaP napisał(a)

kurcze, no to nie fajnie

buziole

Mój jak kopie to zawsze w korze ale sprawdza się wyczytany sposób, żeby w doły wsypać psią kupkę. I zasypać wszystko ziemią i korą. Wtedy nie dojdzie. Na 100% To już sprawdzone

nie słyszłam o tym sposobie

przyznam że dośc śmierdząca sprawa to jest, ale liczy sie efekt
MilenaP 10:25, 13 wrz 2012

nie słyszłam o tym sposobie

przyznam że dośc śmierdząca sprawa to jest, ale liczy sie efekt

Może i śmierdząca....ja wybieram trochę przeschnięty "towar", więc nie jest źle, a szkodnik omija naznaczone miejsca szerokim łukiem. Przynajmniej codziennie, rankiem nie widzę tej samej dziury, którą zasypywałam dzień wcześniej i wcześniej i wcześniej. A potrafi to doprowadzić człowieka do szału.
Milka 14:44, 13 wrz 2012

Szkoda, że stracona; pamiętam jak ja się wkurzałam na moje gdy były szczeniakami, dosłownie wszystko mi niszczyły!! teraz jak mają 5 lat już ok, z tym że jedna kradnie wszystkie narzędzia i do budy i na okrągło szukanie!
popcorn 14:50, 13 wrz 2012

Milenko! Chylę czoła! Świetnie sobie poradziłaś z tarasem! Pokażesz citronelkę jak wygląda teraz? Ile trwało jej ukorzenianie? Ładnie u Ciebie, a las narcyzy przed różanką to będzie coś!!
pozdrawiam serdecznie
Karolina
popcorn 14:51, 13 wrz 2012

trzymam kciuki żeby Chopin się znalazł i przetrwał!!