Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

AniaDS 19:09, 08 paź 2012

MilenaP napisał(a)
We Floribundzie ją mają w promocji

Wiem, wiem, właśnie ją zamówiłam. Nie wytrzymałam, jak zobaczyłam Twoją .
gusiarz 20:22, 08 paź 2012

Dziewczyny kochane, no mieszacie mi w głowie okrutnie. Piękne te różyczki wszystkie. Jeden szkopół - za wysokie!! Róże mają być tu ( jak coś to wykasuję zdjęcie Milenko!!!!) przed miskantami.

Podwyższenie ma ok 40-50 cm i jak dodam różę o wys. 1m - no za wysoko wyjdzie.
Znalazłam jeszcze różę, ale niestety nie różowa a kremowa - co powiecie?
http://www.floribunda.pl/marie-antoinette-id-180.html+
AniaDS 20:50, 08 paź 2012

Agnieszko, radziłabym niskie róże okrywowe w tym miejscu lub rabatowe.
The Fairy, Bonica, Tommelise, Pink Swany, Mariatheresia, Home and Garden, Baronesse.
Marie Antoinette jest trochę chorowita.

gusiarz 21:08, 08 paź 2012

A czy te rózyczki to pachną - takie mi się marzą??
MilenaP 21:38, 08 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Agnieszko, radziłabym niskie róże okrywowe w tym miejscu lub rabatowe.
The Fairy, Bonica, Tommelise, Pink Swany, Mariatheresia, Home and Garden, Baronesse.
Marie Antoinette jest trochę chorowita.

Mi też przyszły do głowy okrywowe, bo te inne to na pewno będą za wysokie.
MilenaP 21:40, 08 paź 2012

gusiarz napisał(a)
Dziewczyny kochane, no mieszacie mi w głowie okrótnie. Piękne te różyczki wszystkie. Jeden szkopół - za wysokie!! Róże mają być tu ( jak coś to wykasuję zdjęcie Milenko!!!!) przed miskantami.

Podwyższenie ma ok 40-50 cm i jak dodam różę o wys. 1m - no za wysoko wyjdzie.
Znalazłam jeszcze różę, ale niestety nie różowa a kremowa - co powiecie?
http://www.floribunda.pl/marie-antoinette-id-180.html+

Nie kasuj, broń Boże! Uwielbiam te miskanty, a taki ich rząd marzy mi się przy tarasie, więc będę miała namiastkę w postaci tego zdjęcia
gusiarz 21:43, 08 paź 2012

Milenko - one teraz naprawdę duże już są. Jednego takiego delikwenta musiałam przesadzać - no ważył byczek duuużo . A to dopiero ich pierwszy sezon. Twój miskancik w przyszłym roku też pójdzie jak burza Milenko a może na wiosnę poczętujesz się takim "onym" z mojej kolekcji - zapraszam serdecznie . Jak mi jeden ubędzie to żadna strata - mam ich jeszcze jeden pas.
MilenaP 22:53, 08 paź 2012

gusiarz napisał(a)
Milenko - one teraz naprawdę duże już są. Jednego takiego delikwenta musiałam przesadzać - no ważył byczek duuużo . A to dopiero ich pierwszy sezon. Twój miskancik w przyszłym roku też pójdzie jak burza Milenko a może na wiosnę poczętujesz się takim "onym" z mojej kolekcji - zapraszam serdecznie . Jak mi jeden ubędzie to żadna strata - mam ich jeszcze jeden pas.

Agnieszko czy to są Gracillimusy czy Morning Light? Bo ja mam jednego Gracillimusa i go ubóstwiam Zamierzam go podzielić na kilka sadzonek i posadzić w miejscu krzewów, których nie chcę. Ale to dopiero za rok lub 2 , gdy podrosną mi świerki przy ogrodzeniu i będę mogła odsłonić taras
Dziękuję za propozycję będę pamiętała
gusiarz 23:06, 08 paź 2012

To chyba gracimillus. Na pewno nie morning light - nigdzie w okolicy nie mogę go upolować. Moje są dużo większe. Są zielone i mają białawy paseczek przez środek liścia. Jeszcze nie kwitły, ale powiem szczerze, że wolę je bez kwiatów, takie zielone jak teraz są. Ja też je kocham. Do szaleństwa
To jeszce Ci Milenko coś wkleję - na dobranoc...

Dla mnie bomba
MilenaP 23:18, 08 paź 2012

gusiarz napisał(a)
To chyba gracimillus. Na pewno nie morning light - nigdzie w okolicy nie mogę go upolować. Moje są dużo większe. Są zielone i mają białawy paseczek przez środek liścia. Jeszcze nie kwitły, ale powiem szczerze, że wolę je bez kwiatów, takie zielone jak teraz są. Ja też je kocham. Do szaleństwa
To jeszce Ci Milenko coś wkleję - na dobranoc...

Dla mnie bomba

Cuuuuuuudne mój Gracillimus przemarzł tej zimy w 50% byłam załamana. Tak bardzo o niego dbałam, podlewałam przy każdej okazji, że nadrobił to przemarznięcie i jeszcze przyrósł drugie tyle za każdym razem jak koło niego przechodzę to muszę go smyrnąć ręką