Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

kasik778 23:46, 08 paź 2012

gusiarz napisał(a)
To chyba gracimillus. Na pewno nie morning light - nigdzie w okolicy nie mogę go upolować. Moje są dużo większe. Są zielone i mają białawy paseczek przez środek liścia. Jeszcze nie kwitły, ale powiem szczerze, że wolę je bez kwiatów, takie zielone jak teraz są. Ja też je kocham. Do szaleństwa
To jeszce Ci Milenko coś wkleję - na dobranoc...

Dla mnie bomba

a mi jednak bardzo wyglądają na Morning Light, są tak piękne, że i ja jednego dzisiaj nabyłam
kasik778 23:47, 08 paź 2012

A może wiecie, gdzie można nabyć różę Granny? Przeczytałam artykuł Ani i mnie bardzo zachwyciła, ale nigdzie jej nie ma...
MilenaP 08:12, 09 paź 2012

Spróbuj w szkółkach róż: Spasówka, Rosarium, Rosaćwik, Floribunda - może będą mieć
grembosia 09:03, 09 paź 2012

MilenaP napisał(a)

Tyle Chopinów
A ja wciąż nie mam ani jednego, wstyd!

Aniu naprawdę nie masz? Toż to prawdziwy skandal Może coś zaradzimy ale dopiero wiosną

A ja mam chyba najdroższego Chopina świata- 210zł. Posadzony na wiosnę tego roku i prezentuje się bardzo okazale...
A tak na poważnie, zupełna porażka. Kupiłam na allegro 7 Chopiów po 30 zł/szt. 6 nie przyjęło się, a jeden taki marny. Nie wiem co było nie tak, mam sporo róż od tego dostawcy i wszystkie mają się świetnie. Chyba już z nim nie będę ryzykować.
Ty to masz rękę do róż, niesamowite.
Aranżacje super.
MilenaP 12:37, 09 paź 2012

grembosia napisał(a)

Tyle Chopinów
A ja wciąż nie mam ani jednego, wstyd!

Aniu naprawdę nie masz? Toż to prawdziwy skandal Może coś zaradzimy ale dopiero wiosną

A ja mam chyba najdroższego Chopina świata- 210zł. Posadzony na wiosnę tego roku i prezentuje się bardzo okazale...
A tak na poważnie, zupełna porażka. Kupiłam na allegro 7 Chopiów po 30 zł/szt. 6 nie przyjęło się, a jeden taki marny. Nie wiem co było nie tak, mam sporo róż od tego dostawcy i wszystkie mają się świetnie. Chyba już z nim nie będę ryzykować.
Ty to masz rękę do róż, niesamowite.
Aranżacje super.

Z tą ceną Chopinów to dziwna sprawa. Wiem nawet chyba skąd je brałaś teraz są po 7 i nawet angielskie po 10! A pisałam gdzieś żeby czekać do jesieni bo spuszczają wtedy z ceny. Szkoda, że u Ciebie tak padły, bardzo dziwne to jest, bo Chopin to żywotna i silna odmiana. Straszna strata. Ja moje na dzisiejszą zimną noc przyniosłam do ganku. I miałam rację bo był lekki przymrozek.
grembosia 17:04, 09 paź 2012

Jezu, już przymrozki, nie.... U mnie jeszcze dość ciepło, na razie, tylko strasznie wietrznie.
Tak myślę, chyba jeszcze raz zaryzykuję z tymi Chopinami jeśli dostanę w takiej cenie. Szczerze mówiąc, trochę się do nich zniechęciłam.
MilenaP 17:09, 09 paź 2012

grembosia napisał(a)
Jezu, już przymrozki, nie.... U mnie jeszcze dość ciepło, na razie, tylko strasznie wietrznie.
Tak myślę, chyba jeszcze raz zaryzykuję z tymi Chopinami jeśli dostanę w takiej cenie. Szczerze mówiąc, trochę się do nich zniechęciłam.

Nie zniechęcaj się do nich, bo są cudne i zupełnie bezproblemowe
Milka 17:35, 09 paź 2012

Powtórzę za Mileną, naprawdę wyjątkowe
AniaDS 17:55, 09 paź 2012

Coś musiało byc nie tak z tymi sadzonkami, to nie jest normalne, żadna róża nie wypadła by w takiej ilości.
Milka 17:59, 09 paź 2012

mnie z tych Chopin, tylko jedna marnie szła, ale w końcu odbiła, a kupowałam 5 sztuk