Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 21:35, 15 lip 2012

bociek napisał(a)
To ta konewka ciezka jak piorun Musze w takim razie jakos pokombinowac, zeby tylko doniczke tam wsadzic. Rozmiar dopasowac

Rany, ale zagrzmialo Znowu burza

Wcale nie taka ciężka. Ona w końcu nie jest taka wielka. U mnie wisi na jednym wkręcie i sznurku
Burza! A u mnie ja dotąd były 4 dni lata
agata_chrosc... 21:36, 15 lip 2012

andziulka napisał(a)
Agatko, bardzo ciekawy pomysł z kwiatakmi w wiszącej konewce. Slicznie to wygląda

Pomysł Any! I bardzo jej za niego dziękuję. Zawsze powtarzam, że proste rozwiązania są najlepsze
viva 21:36, 15 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No a jak juz mi się udało na chwile wpaść do ogrodu, to jeszcze fotka starej rabaty z małymi zmianami - do konsultacji. Jak sądzicie - z tymi trawami dobrze jest? Ta w środku to stipa tenuissima, którą w zasadzie w innych celach kupiłam, ale jak tam postawiłam to jakoś mi się spodobało. Co myslicie?

Agatko przyszłam Cię odwiedzić w Twoich włościach
Super klimat tego miejsca.
Już wiem, że w obronie płotu nie trzeba głosować piękna historia powstawania plotki
agata_chrosc... 21:40, 15 lip 2012

O jak mi miło! A historia plotki można powiedzieć podręcznikowa! Ciesze się, że klimat Ci się spodobał. Brak przestrzeni muszę jakoś nadrabiać
alinak 21:41, 15 lip 2012

Agatko , ale ci się bura niesłuszna dostała . a to wszystko dlatego że tyle tych wątków na forum . a wszędzie by człek chciał być . ja teraz wybieram sobie kilka dziennie wieczorkiem i wiem co w trawie piszczy .
zastanawiałam się nad radami jakie dostałaś co do derenia . wnioskuję z długich przyrostów że to odmiana mocno krzewiąca się i wielgaśna. nie chce być złym prorokiem , ale całej rabaty ci może za 5 lat braknąć.tnij go co wiosnę i to mocno , bo przyrosty starych okazów to nawet 1 m rocznie . na pniu ta odmiana nie wyjdzie . jest taka podobna , ale mniejsza i ta trzyma się w kupie , a ty piszesz że jest rozwichrzony.....? jeszcze raz radzę tnij nawet 25- 30 cm przy ziemi.
ta rabata nie wygląda na wielką , więc nie zagęszczaj zbytnio .dałabym tylko trzecią trawę rubrum do środka i koniec. na dowód mój - twój dereń biały teraz ok 2 m wysokości. oglądnij i skasuje fotkę jutro

agata_chrosc... 21:48, 15 lip 2012

Alinko, dzięki! Ten mój dereń to jest Elegantissima. On taki aż wielki nie rośnie. Jest tu od wielu lat i własnie tej wiosny go radykalnie przycięłam, z wyjątkiem jednej gałezi. I on okropnie długo w ogóle nie chciał odrastać. Dopiero niedawno zaczął szaleć. I dziś właśnie mu kilka odrostów obcięłam i wygląda chyba lepiej. ALe wydaje mi się, że aż tak wielki jak ten Twój okaz to on nie jest. A co do rabaty wielkie dzięki za radę. Człowiek tak się gapi każdego dnia i już dystansu nie ma. A jak ktoś z zewnątrz popatrzy to ostrzej wszystko widzi. Pozdrawiam ciepło
GabiK 21:53, 15 lip 2012

Agatko, jakbyś sprawy płotu nie wyjaśniła i pojechała np. na urlop, to po powrocie zastałabyś pikietę pod domem. może to sposób na zjazd u Ciebie? Przemyśl.
agata_chrosc... 22:03, 15 lip 2012

Ha,HA! Świetny pomysł Gabik! Mój M obśmiał się z historii płotu i jak to pragmatyczny Holender poradził, żeby założyc Fundację na Rzecz Obrony Płotu - wpisowe 10 euro! Może ja jakąś promocję jeszcze tego płotu zrobię i jak już będzie sławny to każdy będzie chciał przyjechać zobaczyć
alinak 22:03, 15 lip 2012

oj tak tak znam to . ale i tak powstają u ciebie śliczne zakątki - masz dobrego nosa do ogrodu
GabiK 22:05, 15 lip 2012

Agatko, a uczysz męża polskiego? I jak z Twoim holenderskim? Łatwo jest się nauczyć?