Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

JulkAd 23:03, 15 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
A oto konewka, ale kwiotki dopiero co wsadzone więc mikre. Mam nadzieję, że za 3 tygodnie będzie fontanna! Widać też, że płot palcem nie tknięty!

A przy okazji kwitnące pennisetum rubrum. Bardzo to jest ładny kłosek moim zdaniem

No super ta konewka. Mnie się najbardziej podoba (no oprócz konewki oczywiście) biel dzwonków na tle tak "ukochanego" przez wszystkich płotu, naprawdę rewelka. Wrzuć Agatko fotki tego miejsca za jakiś czas, jak bellsy podrosną, aż jestem ciekawa czy im to miejsce posłuży.
agniecha973 23:04, 15 lip 2012

Słuchajcie, no rzeczywiście wyszło mi trochę bezpłciowo, ale ja tam zbyt elokwentna nie jestem. Poczytałam o kupnie domu, oknach stylowych co to z Polandii są, o wycince drzew w ogródku, skróceniu sosny, odratowaniu rh, o pasowaniu lub nie miskantów do starej jabłoni, o płocie i meblach proponowanych przez Kwiatek Holandii i podsumowując wyszło mi, że jest CIEKAWIE
GabiK 23:06, 15 lip 2012

Koleżanka może też mieć interesującą urodę.
A to ciekawe zamiast brzydkie to popularne jest.

Zjęzyków to hebrajskim jest okropnie charczący. Zapluć się można. I nie piszą samogłosek, więc trzeba znać wyraz, żeby go przeczytać.

Słyszałam kiedyś, że polski jest trudny, bo tak mówimy, że nie wiadomo, gdzie kończą się słowa.

Kiedyś na hiszpańskim mieliśmy za zadanie obejrzeć film i m.in. Wypisać wyrazy, których nie znamy. Nie mogłam, bo jak czegoś nie znałam akurat, to nie potrafiłam odtworzyć brzmienia.
alinak 23:15, 15 lip 2012

Agatko chce ci podpowiedzieć odnośnie jeżówek , żebyś nie obcinała w jesieni przekwitniętych kwiatostanów . jest wtedy szansa że się rozsieją . a na wiosnę szukaj pod mateczną małych listeczków młodych jeżówek. roślina ta jest piękniejsza w miarę starzenia się
agata_chrosc... 09:50, 16 lip 2012

JulkAd napisał(a)

A oto konewka, ale kwiotki dopiero co wsadzone więc mikre. Mam nadzieję, że za 3 tygodnie będzie fontanna! Widać też, że płot palcem nie tknięty!

A przy okazji kwitnące pennisetum rubrum. Bardzo to jest ładny kłosek moim zdaniem

No super ta konewka. Mnie się najbardziej podoba (no oprócz konewki oczywiście) biel dzwonków na tle tak "ukochanego" przez wszystkich płotu, naprawdę rewelka. Wrzuć Agatko fotki tego miejsca za jakiś czas, jak bellsy podrosną, aż jestem ciekawa czy im to miejsce posłuży.

Dzięki! Na tym zdjęciu to nawet chyba lepiej niż w realu wygląda. Pewnie, że wrzucę zdjęcia
agata_chrosc... 09:51, 16 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
Słuchajcie, no rzeczywiście wyszło mi trochę bezpłciowo, ale ja tam zbyt elokwentna nie jestem. Poczytałam o kupnie domu, oknach stylowych co to z Polandii są, o wycince drzew w ogródku, skróceniu sosny, odratowaniu rh, o pasowaniu lub nie miskantów do starej jabłoni, o płocie i meblach proponowanych przez Kwiatek Holandii i podsumowując wyszło mi, że jest CIEKAWIE

Agniecha, daj spokój! I tak jestem pod wrażeniem, że aż tyle przeczytałaś. Do szybkiego, mam nadzieję
agata_chrosc... 09:55, 16 lip 2012

GabiK napisał(a)
Koleżanka może też mieć interesującą urodę.
A to ciekawe zamiast brzydkie to popularne jest.

Zjęzyków to hebrajskim jest okropnie charczący. Zapluć się można. I nie piszą samogłosek, więc trzeba znać wyraz, żeby go przeczytać.

Słyszałam kiedyś, że polski jest trudny, bo tak mówimy, że nie wiadomo, gdzie kończą się słowa.

Kiedyś na hiszpańskim mieliśmy za zadanie obejrzeć film i m.in. Wypisać wyrazy, których nie znamy. Nie mogłam, bo jak czegoś nie znałam akurat, to nie potrafiłam odtworzyć brzmienia.

A mnie hiszpański nawet calkiem nieźle szedł, ale oczywiście zamiast ciągnąć, to przerzuciłam się na coś innego i dzisiaj ledwo parę słów. Trzeba by chyba więcej konsekwencji w życiu mieć. No, ale z holenderskim to na razie nie mam wyboru - musze się w końcu nauczyć!
agata_chrosc... 09:56, 16 lip 2012

alinak napisał(a)
Agatko chce ci podpowiedzieć odnośnie jeżówek , żebyś nie obcinała w jesieni przekwitniętych kwiatostanów . jest wtedy szansa że się rozsieją . a na wiosnę szukaj pod mateczną małych listeczków młodych jeżówek. roślina ta jest piękniejsza w miarę starzenia się

Dzięki Alinko! Tak zrobię
Ana 14:02, 16 lip 2012

Nadrobiłam
Konewka z bellsami jest cudna, cieszę sie, że się przydałam

Mój M juz zdążył zapytać - kiedy rozmawialiśmy o naszym wyjeździe - jak my się dogadamy
agata_chrosc... 14:44, 16 lip 2012

Ze mną raczej bez problemu po polsku. A mój M sporo rozumie, no i oczywiście mówi po angielsku (to z resztą urzędowy język w domu, bo mnie ciągle ten holenderski denerwuje)