Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:10, 15 lip 2012

alinak napisał(a)
oj tak tak znam to . ale i tak powstają u ciebie śliczne zakątki - masz dobrego nosa do ogrodu

Jak miło!
agniecha973 22:16, 15 lip 2012

I ja w końcu trafiłam do Ciebie. Mijamy się na różnych wątkach aż dziś znalazłam chwilę i pooglądałam Twoje włości. Powstaje ciekawy ogród. Konewka - bomba. Będę zaglądać.
agata_chrosc... 22:17, 15 lip 2012

GabiK napisał(a)
Agatko, a uczysz męża polskiego? I jak z Twoim holenderskim? Łatwo jest się nauczyć?

On się sam uczył, bo jakiś czas w Polsce mieszkaliśmy i sporo rozumie. Mój holenderski jest nieco lepszy niż jego polski, ale jest to najtrudniejszy język, jakiego się w życiu uczyłam. Głownie z powodu potwornie trudnej wymowy, zbitki głosek, które w polskim w ogóle nie występują, zupełnie innej melodii języka i sposobu artykulacji, który powoduje, że bardzo trudno określic gdzie kończy się słowo, a nastepne zaczyna. Jestem tu już ponad 3 lata i nadal prawie nic nie rozumiem, gdy mamuśki holenderskie ze sobą rozmawiają pod przedszkolem, czekając na dzieciaki. Już lepiej gdy TV oglądam, ale też piąte przez dziesiąte. To chyba jedyny język z jakim miałam do czynienia, w którym bierna znajomość języka jest trudniejsza niż czynna.
agata_chrosc... 22:19, 15 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
I ja w końcu trafiłam do Ciebie. Mijamy się na różnych wątkach aż dziś znalazłam chwilę i pooglądałam Twoje włości. Powstaje ciekawy ogród. Konewka - bomba. Będę zaglądać.

Agniecha dzieki , że wpadłaś. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie jest tak jak tu w Holandii - jak ludzie nie mogą już nic pozytywnego powiedzieć, bo np, jedzenie jest wyjątkowo paskudne, to mówią : "ciekawe".. Tez do Ciebie wpadnę. Pozdrawiam.
agniecha973 22:21, 15 lip 2012

Ale mnie rozbawiłaś tym "ciekawe".
agata_chrosc... 22:23, 15 lip 2012

No to dobrze! Podobno śmiech to zdrowie! Lecę zobaczyć Twoje posiadłości
monteverde 22:42, 15 lip 2012

W tamtym roku miałam pennisetum rubrum, szkoda ,że nie zimuje
agata_chrosc... 22:57, 15 lip 2012

Szkoda, ale próbować można
JulkAd 22:58, 15 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Agniecha dzieki , że wpadłaś. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie jest tak jak tu w Holandii - jak ludzie nie mogą już nic pozytywnego powiedzieć, bo np, jedzenie jest wyjątkowo paskudne, to mówią : "ciekawe".. Tez do Ciebie wpadnę. Pozdrawiam.

Kiedy moja sąsiadka spytała mojego M o urodę jego koleżanki z pracy mój M odparł dyplomatcznie "sympatyczna". Widać, że Holendrzy też dyplomatyczni są
agata_chrosc... 23:01, 15 lip 2012

Bardzo dyplomatyczni! Wszystko im się podoba, zawsze zadowoleni, zawsze uśmiechnięci, a co tak na prawdę myslą to się człowiek nigdy nie dowie