Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:56, 11 maj 2013

Diana napisał(a)
Agatko łany tulipanów wyglądają cudownie ...

dzięki Diana
agata_chrosc... 20:57, 11 maj 2013

bociek napisał(a)
Te Twoje tulipany mnie zniewolily Krolowa nocy z ta drugo rozowa landrynka = mistrzostwo swiata
A pokazesz japonczyka? Poprosze

jeszcze Ci się znudzi! Japończyk znaczy niewiele zostało ale mus skończyć
agata_chrosc... 20:57, 11 maj 2013

Przetacznik napisał(a)

Chcę zauważyć, że jednak nie każdy odruchy i cierpliwość do nauki cierpliwości ma w sobie ; )

nie , no Weronika, odruchy to kazdy ma, tylko zazwyczaj złe! Ja też mam zazwyczaj złe
agata_chrosc... 21:05, 11 maj 2013

ewalm napisał(a)
Agato, czy japoński powstaje tak intensywnie, że nie zaglądasz?

nie było mnie kilka dni, ale jest fotorelacja i oto ona właśnie
Oróż - podobnie jak rok temu byłam na corocznym targu roślin wszelakich w mieście Leeuwaarden na północy Holandii, gdzie mieszka moja teściowa. Tym razem targ został zorganizowany w starym i bardzo malowniczym centrum miasta. Ładne widoki zrekompensowały trudności z parkowaniem oraz większy tłok
Migawki

agata_chrosc... 21:08, 11 maj 2013

agata_chrosc... 21:20, 11 maj 2013

zakupiłam tym razem sporo tu tylko część. Jest jeszcze wiśnia piłkowana kiku shidare, karmnik i sporo lawendy. azalie oczywiście zaraz powędrują do japońskiego, karmnik (zamiast mchu) i wiśnia takoż.

to jak juz jestem w ogródku, musze sie pochwalić rh, którego wyciągnęłam spod sterty odpadów budowlanych. Dwa lata temu wyglądał tak:

a teraz wygląda tak:

agata_chrosc... 21:24, 11 maj 2013

i jeszcze kilka zdjęć uciekających zaraz będzie po wszystkim

agata_chrosc... 21:31, 11 maj 2013

ale idzie nowe

Enya73 21:33, 11 maj 2013

Agatko, żałuję, że odwiedziłyśmy Cię tak wcześnie, a nie teraz, kiedy wszystko tak pięknie kwitnie No ślicznie Ci wszystko się komponuje.
Świetne zakupy, zakochałam się w klimatach holenderskich i chyba co roku będę przyjeżdżać na wycieczki, aby zwiedzać i przy okazji na zakupy ogrodowe
Czekam z niecierpliwością na kącik japoński.Wrzucę u mnie foty z ogrodu stylizowanego na japoński w Pisarzowicach, gdzie ostatnio byłam na zakupach ogrodowych
Pozdrawiam Cię serdecznie
agata_chrosc... 21:39, 11 maj 2013

A ja właśnie od Ciebie wracam, nawet pytanko zostawiłam
bardzo się cieszę, że planujesz powroty do Holandii! Warto przyjechac ni e tylko wiosną, ale i latem, bo kwitną piękne ogrody bylinowe. Nie zapomnij tylko dac znać przed przyjazdem