Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Przetacznik 18:38, 07 maj 2013

Och te " inne " narcyzy są swietne! Takie jakby z gniecionego materiału... Bardzo mi się podobają. I przekwitająca rabata z rozchylonymi biało pomarańczowymi kielichami mi się podoba i te zestawienie ciemnego fioletu z różem i ogólnie te efekty u Ciebie są bardzo spektakularne. Bardzo starannie i profesjonalnie podchodzisz do spraw swojego ogrodu to imponujące. Spodziewam się i tych tajemniczych następców o których wspominasz, i niezwykłości w japońskim zamierzeniu... A zdjęcia naprawdę eleganckie : )
agata_chrosc... 20:01, 07 maj 2013

Ana napisał(a)
AAAAA! Agatko! Japoński zakątek ruszył?? Super! nie mogę się doczekać
Moja skarpa już na ukończeniu, ale początkowy "japoński" zamysł bardzo się zmienił....no cóż....mam nadzieję, że też będzie ok...

Tulipanowe łany imponujące!

Ana,
japoński jest niemal na ukończeniu, co nie oznacza, że da się tę resztę tak migusiem zrobić. Najgorsze prace ziemne wykonane, zostało jeszcze wymurowanie ławki, dosadzenie roślin i wyżwirowanie. Zajmie nam to trochę czasu, zwłaszcza ta ławka, bo doświadczenia w murowaniu żadnego i trudno sie zebrać do takiej trudnej pracy Ale mam nadzieję, że wkrótce!
A Twoją skarpę musze sobie pooglądać. Jak ostatnio u Ciebie byłam to nie widziałam, ale może coś przeoczyłam , to jeszcze raz popatrzę Sciskam
agata_chrosc... 20:04, 07 maj 2013

GabiK napisał(a)
Agatko, imponujące ilości cebulowych. Ponawiam pytanie o to, jak je sadziłaś.
I czy się dadzą zakryć.

Gabiku, już pisałam i na dowód odpowiedź masz tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1583-ogrod-w-holandii?page=554

ściskam
agata_chrosc... 20:05, 07 maj 2013

Madzioskoczek napisał(a)
Agatka, nie było mnie tutaj....... stanowczo za długo ;/
Tulipany ich ilość mnie powaliła!! Pokazuj je jak najwięcej !!

Cześć Madziu,
faktycznie kawał czasu nie było Cię widać. Pewnie sen zimowy Ciesze się że znowu jesteś i że CI się podoba
agata_chrosc... 20:08, 07 maj 2013

zuza12 napisał(a)
Agato, przepięknie wyglądają te łany tulipanów. Już sobie wyobrażam ile pracy Cie kosztowało wsadzenie takiej ilości cebul.
Pozdrawiam

oj łatwo nie było, ale opłaciło się!, jak mówił bankier Kramer zaraz o tym, gdy go aresztowali
pozdrawiam Zuza
agata_chrosc... 20:09, 07 maj 2013

kaisog1 napisał(a)
Agata no masz istny festiwal tulipanów - jak to w Holandii Piękne

no tak trochę zobowiązana się czułam
pozdrawiam Gosia
agata_chrosc... 20:10, 07 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Tulipany Twoje powaliły mnie na kolana...ich ilość jest obłędna...pamiętasz mniej więcej ile wszystkich masz?.....raczej chodzi mi o ogólną i zbliżoną liczbę niż o szczegóły

Julitka,
samych tulipanów to tak chyba ok.500. Reszta to narcyze i te maluchy - szafirki, zawilce
agata_chrosc... 20:12, 07 maj 2013

ewalm napisał(a)
Witaj Agatko. Wróciliśmy. Okres komunijny zakończony. Bardzo pięknie się Twoje Tulipanowo rozwija, zwłaszcza te ciemne z jasnoróżowymi mi się podobają. My jeszcze dzisiaj odeśpimy, bo jechaliśmy nocą, i już jutro będzie względnie normalnie. Miniony tydzień był taki intensywny, że aż mi trudno uwierzyć, że widziałyśmy się w zeszłą niedzielę. Tak niedawno, a mnie się wydaje że to było całe wieki temu.

Witaj Ewa,
ale masz ruchliwy czas! U mnie znacznie spokojniej, ale jak sie wreszcie ciepło zrobiło i słonecznie, to mnie jakaś choroba gardłowo-uszno-oczna dopadła i sił nie mam za łopatę chwycić! Akurat teraz! ściskam i zdrowia życzę
agata_chrosc... 20:13, 07 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Ale pięknie kwitnie, połączenia każdej z rabat udane ! oglądać na fotach, a na żywo, to zupełnie co innego cudownie
a japoński zachwyca, podglądam, czekam na finisz

cześć Irenka, u Ciebie też niezłe tulipanowo
agata_chrosc... 20:15, 07 maj 2013

Przetacznik napisał(a)
Och te " inne " narcyzy są swietne! Takie jakby z gniecionego materiału... Bardzo mi się podobają. I przekwitająca rabata z rozchylonymi biało pomarańczowymi kielichami mi się podoba i te zestawienie ciemnego fioletu z różem i ogólnie te efekty u Ciebie są bardzo spektakularne. Bardzo starannie i profesjonalnie podchodzisz do spraw swojego ogrodu to imponujące. Spodziewam się i tych tajemniczych następców o których wspominasz, i niezwykłości w japońskim zamierzeniu... A zdjęcia naprawdę eleganckie : )

Weroniko, gdzie mnie tam do ogrodowego profesjonalizmu! Czyste odruchy mną powodują Ale bardzo się cieszę, że Ci się podoba. A japońskiego sama jestem ciekawa bo początek jest zachęcający, ale jak będzie na końcu to zobaczymy Ogród uczy mnie cierpliwości, co przydaje się całej rodzinie