Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało-Fiolet

Biało-Fiolet

Diana 14:24, 21 cze 2012

Anna fajnie wygladają te gumiaczki
KasiaBialofi... 20:54, 21 cze 2012

Gumiaczki super. A skarpa też fajna. Niestety u nas nie do zastosowania ze względu na zbyt duży spadek
monteverde 21:05, 21 cze 2012

viva napisał(a)

A tu jeszcze raz ta róża

Róża cudowna . i trawniczek nabrał urody, będzie z niego pociecha

Piękna róża, bardzo lubię historyczne, bo pachną. ale szkoda ,że tylko raz kwitną
KasiaBialofi... 21:20, 21 cze 2012

W Rosarium pisali że ta powtarza kwitnienie, i to kilkakrotnie. Na razie cieszy oko. Choć po wczorajszych burzach trochę zmarniała
Diana 21:24, 21 cze 2012

niestety te burze, wichury nie pomagają nam...co innego deszczyk
betysia 06:38, 22 cze 2012

z calego serca i glebi duszyczki mojej uradowanej niezmiernie ...dziekuje !!!!
KasiaBialofi... 10:44, 22 cze 2012

Ale to ja Beatko dziękuję że pokazujesz nam takie wspaniałe zdjęcia
KasiaBialofi... 12:03, 22 cze 2012

Moje sałatki już całkiem okazałe. Wczoraj nawet była jedna na obiad. Rzodkiewkę tez można już znaleźć.
A na dolnej półce rosną kwiatki. Niestety nie wiem jakie. Dostałam od mamy z informacja że zapomniała jak się nazywają.

Mala_Mi 13:04, 22 cze 2012

Kasiu, jeszcze raz upewniłam sie czym podsypuje M nasz trawnik..... sypie bardzo małę dawki, ale ok. 3-4 razy w sezonie..... polifoską, azofoską...w zależnosci co daje sie kupic u nas w wiejskim rolniczym składzie... trawnik kosimy co ok. 5- 4 dni.. często, bo nie chce sięnam latać z koszem do kompostownika..zresztąkompostwonik wielki ale i tak za mały..bo po deszczu jak sie dłużej nie da skosić trzeba zbierać. A tak krótkie trawki wpadają w trawnik., użyzniają glębę.... kompostownik puściejszy..... zame zalety..tylko pies wnosi trawki do domu. Do kosza zbieramy tylko pierwszy pzejazd kosiarką przy chodniczkach i rabatach by tam nie wrzucać trawy..... mniej sprzatania chodniczków...
Trawnik mam może nie rewelacyjny, ale jak na razie każdy kto przyjeżdża do nas to sie pyta czy on jest z rolki??? Nawozy wymienione przeze mnie są tanie..i to ich zaleta....
Kasiu niech M nie niszczy trawnika...... trzeba wziać wertykulator i rozsypywać potem warstwę piasku.... torfu.... glina sie z czasem urobi.... Mój trawnik też na glinie..i tam gdzie zakładaliśmy na początek ..bez odpowiedniego przygotowania tak go doprowadzilismy do ładu..... i niczym nie odbiega od pozostałej części...
Smagliczka raz posiana będzie juz zawsze....ładnie sie rozsiewa
KasiaBialofi... 14:46, 22 cze 2012

Dzięki Aniu za informacje. U nas trawnik bardzo się poprawił i chyba rzeczywiście nie będzie niszczenia. Tylko miejscami placki dosiejemy. Gorsza sprawa że przy murze od strony południowej za pierwszym razem trawa nie zeszła i teraz przed deszczami mąż posiał drugi raz i zeszła ale uschła, chociaż pilnował i codziennie podlewał. Widocznie jakaś ziemia tam jest piaskowa i na tym słońcu nie urośnie. Ja widzę dzięki temu możliwość wyrwania kawałka na rabatę dla roślin nie lubiących wilgoci. Tylko co tam posadzić.....