Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa

tomgroch 23:13, 22 mar 2013

Betka napisał(a)
Witam! Jestem zachwycona waszym ogrodem Przepiękny i taki przepych kwiatów - cudnie!! A z czego macie zrobiony żywopłot? świetne tło dla roślin
Wiosna jakoś sobie żarty robi i chyba przy okazji bada naszą cierpliwość oj nie ładnie p. Wiosno!
Pozdrawiam

Dzięki za miłe słowa
A o który żywopłot chodzi ?
Mamy świerkowy, leszczynowy (purpurowy) i dwa z pęcherznicy w odmianach 'Dart's Gold' i 'Diabolo'
Wiosna się chyba obraziła
tomgroch 23:25, 22 mar 2013

Jesienne ujęcie - szałwia omączona i róża okrywowa

trawiasto

tomgroch 17:15, 23 mar 2013

Mamy za sobą najzimniejszą noc tej zimy ! Minus 10 C wrr, a dzisiaj szykuje się poniżej - 10.
Z rozpaczy pobiegałem na nartach w polu
Czy ta wiosna przyjdzie wreszcie ? No i lato !? Jedno wiadomo, w tym roku mamy już miesiąc w plecy ciepła

tomgroch 17:26, 23 mar 2013

AgnieszkaW 18:50, 23 mar 2013

Jak zwykle piękno w każdym calu. Widzę Tomku, że masz sosnę ościstą, ja też miałam dwie, rosły pięknie, dopóki nie opanowała ich osutka sosen - już ich nie mam, nic nie pomogło.
Czy werbena u Ciebie sama się nasiewa na następny rok i czy wytrzymują te siewki zimą w gruncie, czy też trzeba ją co roku wysiewać (obawiam się, że u mnie siewki by nie wytrzymały, bo są duże wachania temperatury zimą). Jeśli chodzi o temperatury, to u nas już w tej chwili jest -11, co będzie w nocy - nawet nie chcę myśleć. Serdecznie pozdrawiam
Betka 20:55, 23 mar 2013

tomgroch napisał(a)
Tu trochę lepiej widać koleusy. W zeszłym roku posadziliśmy 2 odmiany i pewne jest, że w tym będzie więcej. Zwłaszcza, że świetnie pasują do naszej idei ogrodu śródziemnomorsko-egzotycznego

Trytomy jeszcze małe, bo po zimie 2011/2012 wszystkie wymarzły. Te na zdjęciu sadziliśmy w kwietniu ubiegłego roku.

Chodzi mi o żywopłot, który jest na pierwszym zdjęciu .Bardzo mi się podoba
tomgroch 22:26, 23 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Jak zwykle piękno w każdym calu. Widzę Tomku, że masz sosnę ościstą, ja też miałam dwie, rosły pięknie, dopóki nie opanowała ich osutka sosen - już ich nie mam, nic nie pomogło.
Czy werbena u Ciebie sama się nasiewa na następny rok i czy wytrzymują te siewki zimą w gruncie, czy też trzeba ją co roku wysiewać (obawiam się, że u mnie siewki by nie wytrzymały, bo są duże wachania temperatury zimą). Jeśli chodzi o temperatury, to u nas już w tej chwili jest -11, co będzie w nocy - nawet nie chcę myśleć. Serdecznie pozdrawiam

Sosna na zdjęciu to sosna pospolita 'Watererii' Ościstą też mamy i na szczęście z osutką problemów nie ma. W zeszłym roku 3 maja zmarzła nasza sosna himalajska - rosła u nas 9 lat i żadna zima jej nie zaszkodziła. Zabiło ją -10 C trzeciego maja !
Werbena sieje się jak głupia i nadmiary na ścieżkach musimy załatwiać Roundup'em.
U nas - 12 C !
Najzimniejsza noc tego roku
tomgroch 22:28, 23 mar 2013

Betka napisał(a)

Chodzi mi o żywopłot, który jest na pierwszym zdjęciu .Bardzo mi się podoba

Na zdjęciu jest żywopłot z pęcherznicy 'Dart's Gold'. Widać go od strony północnej, od strony południowej jest bardziej żółty. Żywopłot zaczyna 7 sezon.
tomgroch 22:35, 23 mar 2013

nasze psiska na mojej zimowej trasie biegowej
AgnieszkaW 22:50, 23 mar 2013

A widzisz Tomku, na zdjęciu nie poznałam, że to sosna pospolita Watererii, a też ją mam (mój wątek, str 9, na pierwszym zdjęciu po prawej stronie), akurat ta sosna rośnie u mnie bardzo zdrowo. Szkoda tej Twojej sosny himalajskiej.
U nas teraz już prawie -15, pozdrawiam ciepło w ten mrożny czas