Skusiłem się wreszcie po latach i nie żałuję . Do zjazdowych mnie nie ciągnie - szkoda zdrowia. Kolejki, wyjazdy, uszkodzone kolana itd.. A tak - myk w pole i już mam trasę, a do ratrakowanej 9 km!
Czym zajmuje się ogrodnik zimą ? Przez ostatnie 3 zimy dłubaliśmy na naszym strychu. Na zdjęciach jest jedno z pomieszczeń - pokój dla Michaliny. Pani inwestor miała dość konkretne życzenia. Jednym z nich było łóżko z bambusów. Cóż trzeba było zrobić . Podobnie "legowisko" przy oknie w ścianie szczytowej. Przy okazji powstały pojemne schowki.
W komputerze zdjęcie jest w pionie. Aparat je od razu prostuje. Próbowałem je obrócić przed wgraniem na forum, wtedy wgrywa się odwrócone w drugą stronę .
Jedynie przez fotosika jest normalnie.
Obróbki bambusów trochę się obawiałem, ale na szczęście brzeszczot świetnie się spisał.
Kupiliśmy 3 metrowe o średnicy 8-10 cm. Gotowe łóżko kosztuje około 1500-3000 zł, bambusy kosztowały 250 zł. no i przyjemniej bo własny wyrób
kupiliśmy sklepie bamboo.pl
I już myślę o jakiejś małej altance z bambusa. Pokryta może być strzechą z miskanta Giganteusa.
U mnie przy przeglądaniu zdj. też program sam ustawia w pionie, ale jak wgrywam na forum, to jednak są przekręcone i muszę wrócić do programu i po prostu zapisać tak jak stoi, bo "coś" wydaje się nie pamiętać. Daję tylko zapisz, nic nie obracam i gra. Myślałam, że na tej samej zasadzie u Ciebie.
Może pionowe zdjęcia będę wstawiał z fotosika
Michaliny życzeniem był pokój z "egzotycznym" klimatem i w tym kierunku będziemy dążyć. Bambusy wymyśliła sama, nawet znalazła w sieci sklep !
Wiosna chyba coraz bliżej. Tylko czy to będzie wiosna, czy od razu lato ?
Ostatnie lato było u nas super i mamy nadzieję, że się powtórzy !