Witam wszystkich !

Nie udzielam sie na forum, tak jakoś sie sklada

, ale oglądam Wasze interesujące ogrody, piękne rośliny i kompozycje ogrodowe.( Z tym, ze tyle jest rozmaitych wątków na Ogrodowisku, ze można się pogubić albo zaczytywać bez miary

Mam zamiar też serio wziąć się do pracy w tej materii, właściwie już to robię, ale mam dość duży kawałek ziemi/ogrodu i cokolwiek bym zrobiła, zawsze można więcej i lepiej...
Zainteresowałam się sklepem Florini i wczoraj ogladałam ich ofertę, chcę zakupić trochę bylin i krzewów do mojego ogrodu. Chciałabym dowiedzieć się od Was, bo wiem, ze chyba korzystacie z ich produktów, czy jest to firma solidna, czy przesyłane rośliny są w dobrym stanie, czy warto u nich kupować ? A także, czy zakupić kilka takich samych bylin czy pojedyncze egzemplarze licząc, ze szybko się rozrosną ? ( no, domyślam się, ze pewnie zalezy to od gatunku/odmiany rośliny i wielkosci terenu, na ktorym chce je posadzić) , ale jaka jest Wasza praktyka w tym względzie ?
Bardzo proszę o informacje na ten temat, o Wasze doświadczenia z zamawianiem roślin w tej firmie ( a moze polecicie mi też inną ? ) i ewentualne rady w tym względzie. Domyśliłam się, że Marta i Anna zamawiają w tej firmie, zwracam się więc do Was przede wszystkim ale również do każdej/ego ktora/y ma takie doświadczenie.
Pozdrawiam Was i czekam na info